Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Robot Sophia mogla bi biti od velike pomoći tvrtkama u vrijeme koronavirusa

Sophia, humanoidni robot, poznata je po tome što je 2017. godine postala državljanka Saudijske Arabije i tako postala prvi humanoidni robot koji je dobio državljanstvo neke zemlje.

Foto: Hanson Robotics

Tvrtka Hanson Robotics planira prodati na tisuće humanoidnih robota do kraja 2021. godine. Njihov proizvod mogao bi biti od velike pomoći u ovo teško vrijeme pandemije, a roboti bi mogli pružiti pomoć bolesnim i usamljenim ljudima, ali i liječnicima te industrijama koje su pogođene trenutnom situacijom.

Sophia, humanoidni robot spomenute tvrtke, poznata je po tome što je 2017. godine postala državljanka Saudijske Arabije i tako postala prvi humanoidni robot koji je dobio državljanstvo neke zemlje. Od tada slovi za najpopularnijeg humanoidnog robota.

Situacija s koronavirusom daje robotima nove uloge. Iz tog razloga, tvrtka će proizvesti tisuće robota koji će imati za cilj zaštiti ljudske radnike i poboljšati uvjete rada u trenutnoj situaciji.

Hanson Robotics, tvrtka sa sjedištem u Hong Kongu, planira masovnu proizvodnju četiri modela, uključujući popularnu Sophiju, a broj robota bi se do kraja 2021. godine mogao značajno povećati. Riječ je o tome da je COVID-19 promijenio puno toga te između ostalog povećao potrebu za automatizacijom. Tako je kreiran i novi robot imena Grace koji će služiti kao pomoć u bolnicama u situacijama kad bi zdravlje običnih radnika moglo biti ugroženo, piše Dazed.

Iz tvrtke su nadodali da bi roboti mogli pružiti pomoć i drugim industrijama. Roboti bi mogli biti od velike koristi aviokompanijama, maloprodajnim lancima i aerodromima te zapravo svima onima koji imaju manjak radne snage zbog karantene.

Situacija s pandemijom koronavirusa uvela je robote na velika vrata, a jednog dana roboti bi mogli postati zastupljeniji u određenim sektorima od ljudi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Robotika

Samsung radi na robotu koji može skupljati rublje, napuniti perilicu posuđa, postaviti stol, natočiti vino, pa čak i odnijeti ga vlasniku. Robot nosi ime...

Svemir

NASA razmišlja o ovom projektu još od 2018. godine.

Robotika

Jedan grad u Japanu rasporedio je nekoliko robota-vukova koji se kreću i zavijaju u nadi da će prestrašiti medvjede koji postaju sve veća prijetnja...

Robotika

Uz jedinstveno oponašanje facijalnih ekspresija, robot cijelo vrijeme oponaša i disanje, što ga čini još realističnijim

Oglašavanje