Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Robotski pas pomaže medicinskom osoblju pri razgovoru s pacijentima zaraženim koronavirusom

U bolnici u Massachusettsu medicinsko osoblje koristi robotskog psa kako bi komuniciralo s pacijentima zaraženim koronavirusom.

Robotski pas je proizvod tvrtke Boston Dynamics, a nazvan je Spot. Ovaj robot se koristi u bolnici u Massachusettsu tijekom pandemije koronavirusa nakon što ga je spomenuta tvrtka za nekoliko tjedana transformirala u “medicinskog radnika”.

Robot koristi iPad i dvosmjernu radiokomunikaciju, ulazi u prostorije gdje borave pacijenti zaraženi koronavirusom te omogućuje komunikaciju s medicinskim osobljem. Kretanje robota se kontrolira daljinskim putem, piše Mashable.

Stanje pacijenata zaraženih koronavirusom redovno procjenjuje nekoliko stručnjaka.

Cilj Boston Dynamicsa je da još više pomogne medicinskom osoblju te da se razviju novi načini za mjerenje tjelesne temperature, disanja, pulsa i zasićenosti kisikom.

Prije samo mjesec dana Spot je pomagao radnicima u tvornicama, a sad već pomaže medicinskom osoblju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Istraživači su uvjereni da određeni aktivni sastojci iz kanabisa mogu utjecati na sprječavanje ulaska virusa u stanice pluća.

Računarstvo i internet

Iako je ponosan na posao koji je obavio, ovaj 17-godišnjak kaže da ne želi postati uzor kako se postaje poznato ime za vrijeme pandemije

Biljke i životinje

Istraživači smatraju da bi antitijela ljame mogla pomoći u zaštiti onih koji do sad nisu bili zaraženi koronavirusom.

Biljke i životinje

Znanstvenici se nadaju da će labradori i koker španijeli moći prepoznati koronavirus čak i na asimptomatskim nositeljima.

Oglašavanje