Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Robotski pas pomaže medicinskom osoblju pri razgovoru s pacijentima zaraženim koronavirusom

U bolnici u Massachusettsu medicinsko osoblje koristi robotskog psa kako bi komuniciralo s pacijentima zaraženim koronavirusom.

Robotski pas je proizvod tvrtke Boston Dynamics, a nazvan je Spot. Ovaj robot se koristi u bolnici u Massachusettsu tijekom pandemije koronavirusa nakon što ga je spomenuta tvrtka za nekoliko tjedana transformirala u “medicinskog radnika”.

Robot koristi iPad i dvosmjernu radiokomunikaciju, ulazi u prostorije gdje borave pacijenti zaraženi koronavirusom te omogućuje komunikaciju s medicinskim osobljem. Kretanje robota se kontrolira daljinskim putem, piše Mashable.

Stanje pacijenata zaraženih koronavirusom redovno procjenjuje nekoliko stručnjaka.

Cilj Boston Dynamicsa je da još više pomogne medicinskom osoblju te da se razviju novi načini za mjerenje tjelesne temperature, disanja, pulsa i zasićenosti kisikom.

Prije samo mjesec dana Spot je pomagao radnicima u tvornicama, a sad već pomaže medicinskom osoblju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Istraživanje je provedeno nakon što su dvije trudnice zaražene koronavirusom rodile bebe kod kojih je također potvrđena infekcija.

Tehnologija

Riječ je o dron light showu iznad rijeke Han u glavnom gradu Seulu.

Bakterije i virusi

Koronavir je jedan od prvih lijekova u Rusiji i u svijetu koji se ne bori protiv komplikacija izazvanih SARS-CoV-2, već se bori protiv samog...

Bakterije i virusi

Istraživač Rich Davis svojim je pratiteljima na Twitteru pokazao koliko je važno nošenje zaštitne maske jednostavnim eksperimentom u kojem je koristio agar kulture.

Oglašavanje