Connect with us

Znanost

Sir ipak ne utječe loše na srčani sustav

Foto: Pixabay

Wellness i prehrana

Sir ipak ne utječe loše na srčani sustav

Mnogim ljudima koji imaju probleme sa srčanim bolestima se savjetuje izbjegavanje hrane koja je bogata zasićenim masnim kiselinama jer se vjeruje da ona povećava razinu lošeg kolesterola koji se taloži u arterijama i ograničava normalan protok krvi. Međutim, znanstvenici su došli do novih saznanja kako je svakodnevna konzumacija ove popularne namirnice ustvari potpuno sigurna za naše zdravlje.

Stručnjaci sa Sveučilišnog koledža u Dublinu su proučavali utjecaj mliječnih proizvoda kod 1.500 ispitanika u dobi između 18 i 90 godina. Oni su bili podvrgnuti raznim testiranjima kako bi se vidjeli učinci takve vrste hrane na njihovo zdravlje. Znanstvenici su došli do zaključka da konzumacija sira nije povezana s povišenom masnoćom niti s povišenim LDL kolesterolom jer se dobivene vrijednosti nisu razlikovale od vrijednosti izmjerenih kod ljudi koji ne konzumiraju hranu bogatu zasićenim masnim kiselinama. Studija je objavljena u časopisu Nutrition and Diabetes.

Dakle, prema ovom najnovijem istraživanju, konzumacija sira je potpuno sigurna te čak ima povoljni utjecaj na naše zdravlje jer su znanstvenici također otkrili da se s većim unosom mliječnih proizvoda snižavao indeks tjelesne mase i krvni tlak.

Nastavi čitati
2 komentara

2 Comments

  1. Dario Folk

    7 kolovoza, 2017 kod 1:24 pm

    Ta istraživanja su čista glupost. Prvo nešto valja pa ne i tako u krug. biti će da rezultat ovisi o tome tko ga plaća. Najveće prostitutke 21. stoljeća su pseudoznanstvenici …

  2. Bratislav Stevanovic

    8 kolovoza, 2017 kod 10:27 am

    Na srcani sistem mozda i ne steti ali zato izaziva rak, jer od svih namernica koje jedemo SIR najvise zakiseljuje krv .

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Wellness i prehrana

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh