Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Space X ipak u posljednjem trenutku odgodio povijesno lansiranje

Tvrtka SpaceX je odgodila jučerašnje lansiranje zbog nepovoljnog vremena.

Foto: NASA Tv

Iz NASA-e su i najavili kako postoji mogućnost da se zbog lošeg vremena otkaže lansiranje, a zakazani su i novi datumi za 30 i 31. svibanj.

Predsjednik SAD-a Donald Trump, prva dama Melania Trump, američki potpredsjednik Mike Pence i njihove obitelji jučer su došli na Floridu kako bi ispratili lansiranje.

Sve je bilo spremno, cijeli dan su rađene pripreme za ovo lansiranje, astronauti su se nalazili u svojim kapsulama i čekali potvrdu za kretanje, no u posljednjem trenutku je odlučeno ipak da neće biti lansiranja zbog nepovoljnog vremena koja nije dovoljno sigurno.

Ovo lansiranje je na neki način povijesno s obzirom na to da su posljednji put NASA-ini astronauti poslani u svemir prije devet godina. Pored toga, prvi put jedna privatna tvrtka ima mogućnost lansiranja ljudi u svemir.

Privatna tvrtka SpaceX je dva astronauta na Međunarodno svemirsku stanicu (ISS) trebala poslati u raketi Falcon 9. Lansiranje se trebalo dogoditi iz Svemirskog centra Kennedy na Floridi jučer u 22:33 sati po našem vremenu.

Prijenos uživo se pratio putem NASA-inog YouTube kanala i web stranice tvrtke SpaceX.

Osim ove misije, najavljene su još dvije misije i to putovanja na Mars i Mjesec.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Svemir

NASA je obavijestila da će pored Zemlje u sljedećih par dana proći pet asteroida.

Planete i mjeseci

NASA, Kina i Ujedinjeni Arapski Emirati planiraju put u daleki svemir, a broj misija i njihova kompleksnost ukazuju na to koliko se ozbiljno shvaćaju...

Svemir

Kapsula tvrtke SpaceX 2. srpnja postala je svjedok i jednoj svemirskoj šetnju, a riječ je o rutinskom događaju, u okviru kojega su NASA-ini astronauti...

Svemir

Javnost po prvi put dobiva mogućnost u bočici osjetiti kako miriše svemir.

Oglašavanje