Connect with us

Znanost

Foto: Pixabay

Oboljenja i poremećaji

Što se to događa s e-cigaretama?

Ljudi su počeli umirati

U posljednjih mjesec dana se saznalo za rastući broj oboljelih od neobične i nepoznate bolesti povezane s uporabom e-cigareta. Zbog toga su mnoge, inače zdrave osobe, hospitalizirane s ozbiljnom infekcijom pluća.

Dodatno, američke vlasti su objavile da je potvrđen peti smrtni slučaj koji je povezan s e-cigaretama, tj. s udisanjem zagrijane tekućine iz uređaja na baterije.

Ono što je zanimljivo kod nove tajanstvene bolesti je to da se ona pojavila tek ove godine, iako se e-cigarete koriste već deset godina.

Prvi smrtni slučaj povezan s pušenjem e-cigareta registriran je u kolovozu ove godine u Illinoisu.

Prošlog su tjedna, pak, zdravstveni djelatnici savezne države Oregon objavili informaciju o drugom smrtnom slučaju gdje se sredovječna odrasla osoba razboljela nakon udisanja ulja kanabisa putem električne cigarete.

Ubrzo su uslijedile objave o čak još tri izgubljena života u Indiani, Minnesoti i Kaliforniji.

U Europi je situacija drukčija. Zasad nije zabilježeno nijedno ozbiljno oboljenje od te bolesti, a britanski zdravstveni djelatnici smatraju da je razlog tome stroža regulacija tržišta e-cigareta.

Martin Dockrell, iz Odjela za regulaciju duhana Državne agencije za javno zdravstvo Velike Britanije, izjavio je da zasad izvještaji sugeriraju kako su u SAD-u većinom oboljele one osobe koje su koristile neodobrene ili neprovjerene tekućine za električne cigarete.

Dužnosnici smatraju kako zasad nema dokaza da su za bolesti odgovorni određeni tipovi uređaja.

Nastavi čitati

Negdje, nešto nevjerojatno čeka da bude otkriveno.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Oboljenja i poremećaji

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh