Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Tvrtka Boring završila iskopavanje tunela ispod Las Vegasa

Projekt je službeno nazvan Convention Center Loop, a prevozit će ljude ispod spomenutog centra autonomnim električnim vozilima.

Foto: The Boring Company

The Boring, tvrtka u vlasništvu američkog poduzetnika Elona Muska, završila je proces iskopavanja drugog od dva tunela namijenjena za podzemni tranzitni sustav.

Tvrtka The Boring je od Las Vegas Convention Centera prošle godine dobila ugovor za gradnju sustava tunela dugog 1,6 kilometara. Troškovi iznose 52,5 milijuna dolara, a svi radovi će biti okončani u siječnju 2021. godine. Ovo predstavlja prvi korak Boringa u komercijalni tranzit.

Projekt je službeno nazvan Convention Center Loop, a prevozit će ljude ispod spomenutog centra Teslinim autonomnim električnim vozilima. Sustav je dizajniran tako da u jednom satu može transportirati više od 4000 ljudi, tako da će 15-minutni hod biti zamijenjen dvominutnom vožnjom. Buduća proširenja bi trebala povezivati Strip, Međunarodni aerodrom McCarran i Las Vegas Stadium, piše Engadget.

Foto: The Boring Company

Sad kad su dva tunela završena, tvrtka će početi rad na nadzemnim stanicama za putnike na obje strane tunela, a postojat će i treća podzemna stanica u sredini kruga.

Sustav bi trebao profunkcionirati do početka Consumer Electronics Showa (CES) u siječnju sljedeće godine te će posjetiteljima olakšati dolazak jer su u prošlosti gubili sate hodajući centrom.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Testiranje bi trebalo započeti u srijedu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

Tehnologija

Stroj koji su testirali može lebdjeti u zraku od 5 do 10 minuta, što nije baš dugo, ali svejedno predstavlja impresivan podvig.

Znanost za početnike

Tko je izmislio struju? Bitno je reći da je električna struja oduvijek postojala i da nije izumljena, već otkrivena te da je vrlo važan...

Svemir

Elon Musk je objavio prilično bizarnu vijest na Twitteru, tvrdeći kako će prvo lansiranje njegove nove mega-rakete iskoristiti kako bi prenio svoj vlastiti Tesla...

Oglašavanje