Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Tvrtka Virgin Galactic predstavila novu letjelicu za super-brza putovanja

Koncept je sad spreman za sljedeću fazu razvoja, u kojoj će se stručnjaci baviti načinom na koji će letjelica funkcionirati i mogućim problemima.

Foto: Virgin Galactic

Tvrtka Virgin Galactic i dalje planira turistička putovanja u svemir, a osim toga radi i na letjelicama koje bi trebale znatno ubrzati putovanja na Zemlji.

Nedavno su predstavili novu letjelicu za super-brza putovanja u koju može stati do 19 putnika, a koja putnike prevozi brzinom koja je tri puta veća od brzine zvuka. Tvrtka je najavila i suradnju s Rolls-Royceom, koji će biti zadužen za motore koji bi se u budućnosti trebali nalaziti u letjelicama kao što je ova.

Koncept je sad spreman za sljedeću fazu razvoja, u kojoj će se stručnjaci baviti načinom na koji će letjelica funkcionirati, te mogućim problemima kao što su emisija štetnih plinova, buka i ekonomičnost.

Treba napomenuti kako ovo nije jedina letjelica ovakvog tipa. Startup Boom Supersonic već je najavio testiranje prototipa supersonične letjelice koja nosi naziv Overture, pa se prvi letovi očekuju već u 2021. godini, dok bi originalni model trebao poletjeti 2025. godine, prenosi CNN.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Let od 2,5 sata pokazao je da je aerodinamika autonomne bespilotne letjelice dobra.

Svemir

Kapsula, koja se odvojila od svemirske sonde Hayabusa-2, nakon više od pet milijardi kilometara, konačno je 6. prosinca na Zemlju donijela dragocjene uzorke s...

Svemir

Kinesku letjelicu mnogi uspoređuju s američkim misterioznim avionom X-37B koji se trenutno nalazi u orbiti Zemlje.

Planete i mjeseci

Misija je poslala nove fotografije Ceresa.