Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Tvrtka Virgin Galactic predstavila novu letjelicu za super-brza putovanja

Koncept je sad spreman za sljedeću fazu razvoja, u kojoj će se stručnjaci baviti načinom na koji će letjelica funkcionirati i mogućim problemima.

Foto: Virgin Galactic

Tvrtka Virgin Galactic i dalje planira turistička putovanja u svemir, a osim toga radi i na letjelicama koje bi trebale znatno ubrzati putovanja na Zemlji.

Nedavno su predstavili novu letjelicu za super-brza putovanja u koju može stati do 19 putnika, a koja putnike prevozi brzinom koja je tri puta veća od brzine zvuka. Tvrtka je najavila i suradnju s Rolls-Royceom, koji će biti zadužen za motore koji bi se u budućnosti trebali nalaziti u letjelicama kao što je ova.

Koncept je sad spreman za sljedeću fazu razvoja, u kojoj će se stručnjaci baviti načinom na koji će letjelica funkcionirati, te mogućim problemima kao što su emisija štetnih plinova, buka i ekonomičnost.

Treba napomenuti kako ovo nije jedina letjelica ovakvog tipa. Startup Boom Supersonic već je najavio testiranje prototipa supersonične letjelice koja nosi naziv Overture, pa se prvi letovi očekuju već u 2021. godini, dok bi originalni model trebao poletjeti 2025. godine, prenosi CNN.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Svemir

Kina se sprema poslati tri astronauta koji će na svemirskoj postaji provesti šest mjeseci. To će biti najduža kineska svemirska misija s posadom i...

Tehnologija

United Airlines dogovorio je kupnju 15 supersoničnih aviona od tvrtke Boom Supersonic, s opcijom povećanja narudžbe na ukupno 50 mlaznih aviona. Taj je ugovor,...

Planete i mjeseci

Prvi rover kojeg će Kina poslati na Mars bit će nazvan Zhurong, po starom bogu vatre, objavila je kineska vlada. Rover se nalazi na...

Tehnologija

Let od 2,5 sata pokazao je da je aerodinamika autonomne bespilotne letjelice dobra.

Oglašavanje