Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Tvrtka Virgin Orbit će masovno proizvoditi vlastiti respirator

Tvrtka milijardera Richarda Bransona pod nazivom Virgin Orbit, koja je primarno fokusirana na razvoj raketa za lansiranje malih satelita, odlučila je pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Virgin Origin je dizajnirao vlastiti respirator koji će pomoći u tretmanu pacijenata zaraženih koronavirusom. Tvrtka namjerava masovno proizvoditi novi respirator nakon što je dobila sva potrebna odobrenja.

Uređaj je dizajniran tako da služi kao pomoć ljudima da dobiju dovoljno kisika kad imaju problema s disanjem. On automatski “pumpa” takozvane ambulantne vrećice, koje medicinski radnici ručno stišću i tako šalju zrak u pluća pacijenta. Cilj je da se ovi uređaji koriste i za pacijente kojima je kisik potreban povremeno, a koji ipak ne moraju biti konstantno priključeni na standardne respiratore. To će osloboditi veći broj respiratora i omogućiti medicinarima da ih koriste za one pacijente kojima su izuzetno potrebni, piše The Verge.

Virgin Orbit nije jedina tvrtka koja je počela proizvoditi medicinske uređaje, jer nešto slično rade i tvrtke kao što su Dyson, Tesla, General Motors, Ford i druge. Sve one proizvode uređaje poput respiratora kako bi ih ustupile bolnicama u SAD-u.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Vrijeme kontakta je bilo četiri dana, a za članove obitelji pet dana.

Bakterije i virusi

Ako djelotvornost cjepiva bude potvrđena, istraživači se nadaju da će u 2020. godini proizvesti sto milijuna doza...

Bakterije i virusi

Inhalator koristi eksperimentalni lijek koji u sebi sadrži interferon beta

Biljke i životinje

Istraživači su uvjereni da određeni aktivni sastojci iz kanabisa mogu utjecati na sprječavanje ulaska virusa u stanice pluća.

Oglašavanje