Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Uz pomoć ovog robotskog psića vaše će dijete naučiti programirati

Proizvođači igračaka itekako znaju kako držati korak s promjenama afiniteta kupaca i napretkom tehnologije. Lego je višestruko povećao prihode tako što je u svoju ponudu uveo likove poput Batmana ili Darth Vadera, dok je Hasbro otišao korak dalje; uz već standardnu paletu Marvelovih i DC-jevih superheroja, nudi igračku koja potiče djecu da uče programirati.

Proto Max, kako mu je ime, novina je u već postojećoj Hasbrovoj liniji proizvoda FurReal Friends. Riječ je o robotu u obliku psića, namijenjenom djeci starijoj od šest godina.

Programiranje je zapravo sekundarna osobina Proto Maxa; dijete se njime može igrati tako što će stimulirati neku od ukupno deset točaka na tijelu robota osjetljivih na dodir kao što je njuška, uši ili rep. Njegova se reakcija može birati između tri unaprijed definirana raspoloženja, a kad djetetu one dosade, na scenu stupa upoznavanje s nekoliko linija jednostavnoga koda.

Prilagođavanje ponašanja Proto Maxa radi se pomoću aplikacije namijenjene za iOS odnosno Android, dakle s tableta ili pametnog telefona. Korištenje iste prilagođeno je uzrastu djeteta i ono će, ukoliko želi nešto kompleksnije ponašanje svog novog ljubimca, kroz igru naučiti osnove programiranja; tako će, recimo, naučiti psa da zalaje kad ga se počeše po leđima.

Hasbro je najavio kako će cijena ove igračke iznositi 120 dolara na američkom tržištu. Koliko će koštati u Europi i hoće li uopće biti dostupan u nas, još je za vidjeti.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Robotika

Japanski znanstvenici Hiroshi Ishiguro i Kohei Ogawa stvorili su robota koji nosi ime Erica.

Robotika

Robota, to jest robotiziranu ruku, programirali u sami učenici.

Robotika

Za 74.500 dolara, Spot može završiti u bilo kojem kućanstvu.

Robotika

Tvrtka Agility Robotics prošle je godine razvila najnaprednijeg čovjekolikog robota.

Oglašavanje