Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Ekologija i okoliš

Velika Britanija predlaže zabranu izvoza plastičnog otpada

Izvoz onečišćenog plastičnog otpada u zemlje u razvoju bit će zabranjen ili ograničen novim zakonom.

Pravilo predstavljeno parlamentu Velike Britanije ima za cilj zaštitu siromašnijih zemalja od toga da postanu deponija neželjenog smeća.

Posljednji trgovinski podaci pokazuju da je oko 356.233 tone plastičnog otpada poslano na recikliranje iz Velike Britanije u zemlje u razvoju tijekom 2018. godine. Plastika često završi bačena u vodene putove.

To je rezultiralo time da su mnoge zemlje u razvoju vraćale otpad bogatim zemljama. Revidirani prijedlog zakona o okolišu također određuje da tvrtke koje proizvode ambalažu moraju preuzeti više odgovornosti za proizvode i materijale koje stavljaju na tržište, piše BBC.

Ekolozi kažu da bi prijedlog zakona trebao uključivati ​​i mjere za smanjenje količine proizvedene plastike. Ostale ovlasti u prijedlogu zakona uključuju obećanje o zakonski obvezujućim ciljevima za smanjenje onečišćenja zraka iz ultrafinih čestica poznatih kao PM2,5.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Ekologija i okoliš

U izvještaju stoji da je potrebno 450 godina da se maske razgrade, a da bi čak i tada mikroplastika naštetila morskom ekosustavu

Zdravlje i Medicina

U dvije talijanske bolnice otkrivena je po prvi put prisutnost mikroplastike u ljudskoj posteljici. Prema navodima časopisa Environment International, istraživači rimske Fatebenefratelli bolnice i...

Ekologija i okoliš

Novi izvještaj spomenute organizacije pokazao je da Egipat, Italija i Turska godišnje bace najviše plastike u Sredozemlje.

Ekologija i okoliš

Super enzim mogao bi imati velike implikacije na recikliranje polietilen tereftalata (PET).

Oglašavanje