Connect with us

Znanost

Izvor: N1, Foto: Pixabay

Društvene znanosti

Zašto dati strancu da odabere vašu profilnu fotografiju

Često znamo čuti da je ljepota u oku promatrača, a sada je novo istraživanje pokazalo kako je to stvarno i istina.

U malom istraživanju Sveučilišta UNSW u Australiji sudjelovala su 102 studenta i studentice. Istraživanje je potvrdilo kako nas fotografije koje biramo za naše profilne slike na društvenim mrežama vrlo često ne prikazuju u najboljem svjetlu, piše Mashable.

Utvrđeno je kako je bolje da fotografiju koja će krasiti vaš profil izabere netko drugi, a ne vi sami. Studenti su zamoljeni da izaberu dvije od 12 ponuđenih fotografija koju bi stavili ili nikada ne bi stavili za profilnu sliku na stranice poput Facebooka ili LinkeIna.

Utvrđeno je kako su fotografije koje su odabrali stranci atraktivnije, dominatnije, da na njima pojedinci izgledaju uvjerljivo, samopouzdano i lijepo. Fotografije koje odabiremo sami za sebe, za koje mislimo da su odličan izbor, rijetko bi tko izabrao.

Dolazi se do zaključka kako ljudi sami sebe ne vide najbolje, a stranci u nama mogu vidjeti ljepotu. Istraživanje će se nastaviti kako bi se točno ustvrdilo zašto je tome tako, ali nam i ovo može poslužiti kao nit vodilja.

Kada ćete biti u prilici, ponudite nekome da umjesto vas izabere fotografiju koja će vas ‘predstavljati’ na društvenim mrežama. Možda se ugodno iznenadite.

Tražili ste na googlu:

evo zašto dati strancu da odabere vašu profilnu fotografiju, Zasto strancu da odabere fotografiju

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Više u Društvene znanosti

Popularno

Na Vrh