Connect with us

Znanost

Računarstvo i internet

Zavirite u ovu 3D avanturu: Prestižni američki muzej prirode u vašem stanu!

Mnogi od nas bi jako voljeli, a opet nisu u mogućnosti, posjetiti baš sva divna mjesta na planeti koja je vrijedno vidjeti. Jedno od takvih mjesta za ljubitelje prirode i životinja je Nacionalni muzej prirode u Washingtonu.

847744

Ovaj muzej svjetskog glasa, a ujedno i istraživački kompleks, dio je Smithsonian Instituta. Prestižno mjesto postalo je dostupno baš svima, bez obzira na kojoj točki planete žive. Naime, napravljena je internet stranica koja u 3D formatu omogućava virtalnu šetnju po muzeju.

U njemu se nalazi 325 000 kvadratnih metara izložbenog prostora, što je 18 nogometnih terena! Priznat ćete da bi vam trebalo barem nekoliko dana da obiđete sve što želite vidjeti.

Na svu sreću, netko se dosjetio napraviti stranicu preko koje možete online, u 3D formatu posjetiti ovo mjesto. Vrlo jednostavno i lako, u samo nekoliko pokreta kompjutorskog miša možete ući u baš svaku prostoriju muzeja.

Virtualna šetnja kroz kompleks muzeja još je zanimljivija kada shvatite da se u samo nekoliko klikova možete približiti eksponatu i detaljno pročitati iz koje je godine i što predstavlja, kao i ostale zanimljive informacije.

Pratite plave strelice, čitajte pažljivo mapu muzeja i neće vam promaknuti ni najmanji detalj. Stranica je dobro napravljena i prilagodljiva za računala i pametne telefone.

Muzej je posvećen razvijanju radoznalosti, želje za otkrivanjem novih i zanimljivih činjenica o svijetu u kojem živimo. U zgradi koja ima tri kata smješteno je mnoštvo prostorija, a sve one organizirane su tematski.

Naprimjer, na prvom katu je prostorija u kojoj se nalaze ostaci životinja koje su živjele u ledenom dobu, pored nje je soba u kojoj su fosili dinosaura, a odmah do nje je prostorija u kojoj se nalaze replike životinja koje žive samo u ledenim predjelima Sjeverne Amerike.

Drugi kat još je zanimljiviji – ptice, insekti, biljke, leptiri i kosti životinja. Kako vam ne bismo ovako detaljno objašnjavali možda je najbolje da sami zavirite u muzej!

Put u Ameriku i uživo promatranje eksponata su daleko zanimljiviji, ali priznat ćete, za one kojima taj luksuz nije dostupan ovo je sasvim dovoljno.

>> Posjetite stranicu muzeja i uživajte u povijesti prirode.

2 komentara

2 Comments

  1. Senada Senka Majunovic

    siječanj 3, 2014 kod 9:15 pm

    PRELEPO 🙂

  2. Željka Vrebac

    siječanj 4, 2014 kod 12:14 pm

    Najs

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Računarstvo i internet

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh