Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Računarstvo i internet

Zavirite u ovu 3D avanturu: Prestižni američki muzej prirode u vašem stanu!

Mnogi od nas bi jako voljeli, a opet nisu u mogućnosti, posjetiti baš sva divna mjesta na planeti koja je vrijedno vidjeti. Jedno od takvih mjesta za ljubitelje prirode i životinja je Nacionalni muzej prirode u Washingtonu.

847744

Ovaj muzej svjetskog glasa, a ujedno i istraživački kompleks, dio je Smithsonian Instituta. Prestižno mjesto postalo je dostupno baš svima, bez obzira na kojoj točki planete žive. Naime, napravljena je internet stranica koja u 3D formatu omogućava virtalnu šetnju po muzeju.

U njemu se nalazi 325 000 kvadratnih metara izložbenog prostora, što je 18 nogometnih terena! Priznat ćete da bi vam trebalo barem nekoliko dana da obiđete sve što želite vidjeti.

Na svu sreću, netko se dosjetio napraviti stranicu preko koje možete online, u 3D formatu posjetiti ovo mjesto. Vrlo jednostavno i lako, u samo nekoliko pokreta kompjutorskog miša možete ući u baš svaku prostoriju muzeja.

Virtualna šetnja kroz kompleks muzeja još je zanimljivija kada shvatite da se u samo nekoliko klikova možete približiti eksponatu i detaljno pročitati iz koje je godine i što predstavlja, kao i ostale zanimljive informacije.

Pratite plave strelice, čitajte pažljivo mapu muzeja i neće vam promaknuti ni najmanji detalj. Stranica je dobro napravljena i prilagodljiva za računala i pametne telefone.

Muzej je posvećen razvijanju radoznalosti, želje za otkrivanjem novih i zanimljivih činjenica o svijetu u kojem živimo. U zgradi koja ima tri kata smješteno je mnoštvo prostorija, a sve one organizirane su tematski.

Naprimjer, na prvom katu je prostorija u kojoj se nalaze ostaci životinja koje su živjele u ledenom dobu, pored nje je soba u kojoj su fosili dinosaura, a odmah do nje je prostorija u kojoj se nalaze replike životinja koje žive samo u ledenim predjelima Sjeverne Amerike.

Drugi kat još je zanimljiviji – ptice, insekti, biljke, leptiri i kosti životinja. Kako vam ne bismo ovako detaljno objašnjavali možda je najbolje da sami zavirite u muzej!

Put u Ameriku i uživo promatranje eksponata su daleko zanimljiviji, ali priznat ćete, za one kojima taj luksuz nije dostupan ovo je sasvim dovoljno.

>> Posjetite stranicu muzeja i uživajte u povijesti prirode.

Možda će vas zanimati

Arheologija i paleontologija

U podzemnoj grobnici na lokaciji Cajamarquilla, u Peruu, arheolozi su pronašli mumiju staru oko 1.000 godina koja je ležala u fetalnom položaju vezana užetom....

Računarstvo i internet

Tim podatkovnih znanstvenika napravio je digitalnu kopiju od 44,8 gigapiksela Noćne straže.

Arheologija i paleontologija

U Manitoba muzeju u Kanadi je otvorena izložba dinosaura koja je izazvala veliku pozornost. Naime, u njoj su izloženi kosturi 20 dinosaura, ali i...