Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Znanstvenici tvrde da genetske karakteristike koronavirusa upućuju na njegovo prirodno podrijetlo

Foto: Pixabay

Porijeklo novog koronavirusa prije je prirodno nego umjetno, s obzirom na to da stupanj genetičke sličnosti SARS-CoV-2 s prirodnim virusima prelazi 90%, izjavila je ravnateljica ruskog Istraživačkog instituta za cjepiva i serume Mečnikov Oxana Svitich.

Znanstvenica Svitich navela je da do danas nije bilo podataka koji ukazuju na to da je virus umjetno stvoren, a da je postojala bilo kakva izvanzemaljska inkluzija, informacije o tome bi se već odavno pojavile, prenosi TASS.

S obzirom na to da nema direktnih dokaza o tome da virus predstavlja umjetnu tvorevinu, sklonija sam mišljenju da je SARS-CoV-2 prirodnog porijekla, objasnila je Svitich.

Prema najnovijim svjetskim podacima, preko 75 milijuna ljudi na svijetu do sada je zaraženo koronavirusom, a preminulo je preko 1,6 milijuna oboljelih.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Dosadašnje prezentacije bile su samo računalna grafika koronavirusa, a sada su po prvi put austrijski znanstvenici uspjeli fotografirati SARS-CoV-2 u 3D-u. Nova vizualizacija djelo...

Tehnologija

Maska funkcionira uz pomoć ugrađenih Halo senzora.

Bakterije i virusi

Sustav nazvan Diagnovir postiže 99% pouzdane rezultate u samo 10 sekundi.

Bakterije i virusi

Rusija je u subotu odobrila svoje cjepivo protiv koronavirusa Sputnik V za osobe starije od 60 godina, priopćilo je rusko Ministarstvo zdravstva. Osobe starije...