Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Znanstvenici tvrde da je koronavirus mutirao u više od 30 sojeva

Istraživači sa sveučilišta u kineskoj provinciji Zhejiang tvrde da je koronavirus mutirao u više od 30 sojeva, kao i da to dijelom objašnjava činjenicu da je on u nekim zemljama odnio više života nego u drugim dijelovima svijeta.

Znanstvenici tvrde da su došli do direktnih dokaza da je kod virusa došlo do mutacija kojima se znatno mijenja njegova patogenost, piše Sky News.

Ova saznanja rezultat su istraživanja kojeg je proveo tim čiji je član bio istaknuti epidemiolog Li Lanjuan, navodno prvi stručnjak koji je zbog suzbijanja širenja ovog virusa predložio totalnu izolaciju Wuhana, kineskog grada iz kojeg je pandemija potekla.

Tijekom istraživanja ispitani su uzorci koji su u ranoj fazi pandemije uzeti od 11 pacijenata jedne bolnice u gradu Hangzhou, a “ultradubokim sekvenciranjem” utvrđeno je postojanje 33 mutacije virusa poznatog pod nazivom SARS-CoV-2, među kojima je bilo 19 novih, navodi Sky News.

Najsmrtonosnije mutacije pronađene su kod pacijenata širom Europe, dok su nešto blaži oblici pronađeni u Sjedinjenim Američkim Državama, piše South China Morning Post.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Četiri orangutana i pet bonoboa dobili su po dvije doze cjepiva koje je proizvela veterinarska farmaceutska tvrtka Zoetis

Zemlja

Međunarodna skupina seizmologa iz 33 zemlje izmjerila je pad do 50% takozvane ambijentalne buke koju stvaraju ljudi koji putuju i tvornice tijekom rada

Bakterije i virusi

Dosadašnje prezentacije bile su samo računalna grafika koronavirusa, a sada su po prvi put austrijski znanstvenici uspjeli fotografirati SARS-CoV-2 u 3D-u. Nova vizualizacija djelo...

Tehnologija

Maska funkcionira uz pomoć ugrađenih Halo senzora.

Oglašavanje