Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Što je znanost kuhanja i molekularna gastronomija Što je znanost kuhanja i molekularna gastronomija

Kemija

Znanost kuhanja postaje sve intrigantnija kako molekularna gastronomija ulazi na velika vrata u svijet kulinarstva. Ovaj fascinantni pravac kulinarske znanosti nije samo kuhanje; to...

što je kemija ljubavi što je kemija ljubavi

Kemija

Kemija ljubavi nije samo metafora; ona je stvarni znanstveni fenomen koji oblikuje naše najdublje emocije i veze. Ljubav i privlačnost su doživljaji koji sežu...

Uzbudljivo otkriće: Znanstvenici po prvi put uočili novi oblik kisika! Uzbudljivo otkriće: Znanstvenici po prvi put uočili novi oblik kisika!

Kemija

Znanstvenici su nedavno otkrili do sada neviđeni oblik kisika, čije bi ponašanje moglo dovesti u pitanje postojeće teorije nuklearne fizike o “magičnim brojevima”. U...

Što je kristalizacija? Top 10 zanimljivosti Što je kristalizacija? Top 10 zanimljivosti

Kemija

Kristalizacija je prirodni ili umjetno potaknut proces prelaska tvari iz neorganiziranog stanja (kao što je otopina, talina ili plin) u čvrstu, redovito poredanu strukturu...

Kemija

Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) udružili su snage s kolegama sa Sveučilišta u Cagliariju kako bi istražili načela kemijskih reakcija potaknutih mehaničkom silom. Rezultati...

Znanost

Nevjerojatna pomoć koja je nadohvat ruke

Kemija

Plastika zaokuplja gotovo svaki aspekt našeg života. Postali smo toliko ovisni o proizvodima koje svakodnevno koristimo da smo zanemarili činjenicu o njihovoj štetnosti po...

Kemija

Ako izađete van nakon kiše koja je uslijedila iza dužeg sušnog razdoblja nepogrešivo ćete osjetiti svjež, sladak, snažan miris koji povezujemo s mirisom kiše....

Kemija

Bijeli dim koji se večeras pojavio iz dimnjaka s vrha Sikstinske kapele u Vatikanu označio je da je 76-godišnji Argentinac Jorge Mario-Bergoglio izabran za...