Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Mobilmedia.hr – recenzija trgovine Mobilmedia

Recenziju online trgovine mobilmedia.hr počeo sam u njihovom dućanu u Osijeku: Ondje sam se raspitivao oko robotskih usisavača Ecovacs, za koje sam čuo da su pouzdani. Vrlo ljubazan i susretljiv zaposlenik dao mi je dovoljno informacija za cijeli život, mada mene više zanima konkretno iskustvo iz prve ruke. Tu mi nažalost nije mogao pomoći i uputio me na eventualno korisničko iskustvo napisano na njihovom webshopu.

Mobilmedia.hr je internetski ogranak fizičkih trgovina kojih ima ukupno sedam, u isto toliko gradova. Iz nekog su razloga napisali da ih ima devet, pretpostavljam da je riječ o previdu. Već u ‘O nama’ dijelu njihove stranice daje se zaključiti kako im je fizička maloprodaja prioritet, jer u cijelom tekstu nema niti riječi o online trgovanju. Pohvaljujem podebljanim slovima istaknutu namjeru da budu tvrtka od povjerenja, koja u potpunosti odgovara potrebama svojih kupaca. Nažalost, recenzije ove trgovine na koje sam naišao u debelom su minusu, s vrlo malo riječi pohvale.

Mobilmedia.hr je, inače, u vlasništvu tvrtke Digistore d.o.o. iz Zagreba, a osnovana je 2017. godine. Prije toga se zvala Technomarket, koji je zbog nagomilanih dugova ugašen i sad otvoren pod novim imenom. Pripazite na taj detalj, prije svega zbog jamstva na proizvode. Ako ste bilo što kupili pod starom firmom, velika je šansa da vam ova nova neće priznati jamstvo.

Više s Geek.hr: recenzija trgovine Centar Tehnike

Osim internetske stranice, prisutni su na Facebooku s 48 tisuća pratitelja. Facebook račun su naslijedili od Technomarketa i promijenili mu ime u Mobilmedia. Tu je i Instagram s nešto manje od 2,7 tisuća pratitelja. Youtube kanal nemaju.

Što Mobilmedia.hr nudi?

Ponudu ove trgovine najbolje je nazvati šarolikom. U glavnom izborniku postoji devet glavnih kategorija, koje se potom logički granaju. Potencijalno najkorisnija funkcija stranice je opcija ‘Uspoređivanje’. Nalazi se odmah iznad glavnog izbornika i ima funkciju usporedbe proizvoda koji se nalaze na mobilmedia.hr. Ako se, primjerice, dvoumite između dva televizora, izaberite ovu opciju i detaljno pročešljajte sve prednosti i mane koje imaju. Nažalost, ispostavilo da je ‘Uspoređivanje’ dobra ideja, ali s lošom realizacijom. Većina artikala, naime, ima tek djelomično popunjene specifikacije, zbog čega je usporedba beskorisna.

Ispod glavnog izbornika je slider s čak deset slajdova. Oni će, kao što je to običaj, dati informacije o proizvodima koji su trenutno na akciji ili su tek stigli na skladište. Isticanje proizvoda se nastavlja u novom izborniku niže na stranici. Ondje ćete naći kartice s uređajima na posebnoj ponudi, a raspoređeni su na novopridošlu robu, televizore, mobitele, Game zone, gaming periferiju, razne gadgete te različite kućanske aparate.

Najkorisniji dio stranice trebala bi biti blog sekcija. Sviđa mi se što jasno ističu potrebe za radnicima, jer je u vrijeme pisanja ove recenzije oglašena potreba za radnikom u Dubrovniku. Ako ste iz Dubrovnika, znajte da je oglas istekao prije više od mjesec dana.

Blog na sličnim stranicama služi kao savjetnik za kupnju – kako izabrati perilicu, koja je dijagonala TV ekrana optimalna za vaš dnevni boravak i slično. Ovdje postoji samo jedan savjet i to je to. Ostali sadržaj odnosi se na novosti i promotivne aktivnosti kao što je produženje jamstva za kupljenu robu.

Pametni telefoni i gadgeti

Meni osobno najzanimljivija kategorija – smartfoni – ovdje gotovo ne postoje. Najnoviji Apple na stranici je iPhone SE, dakle nema niti jednog modela iz serije 12. Ali zato možete kupiti vremešni iPhone 8, koji je svjetlo dana ugledao 2017. godine.

Android se drži nešto bolje. U ponudi je preko stotinu modela, a zajedničko im je visoka cijena u odnosu na konkurenciju. Motorola G9 Plus, jako dobar mobitel iz budget segmenta, na mobilmedia.hr košta preko 400 kuna više nego na Linksu. A govorim o budget klasi telefona! Da se smrzneš. Slična je situacija i s Poco X3, koji je na drugim adresama jeftiniji gotovo 300 kuna. Zanimljivo, Realme se ovdje zove ‘Realmi’. Nije nikakva greška, jer se taj naziv provlači kroz cijeli webshop, a isto je ime čak i u filteru.

Više s Geek.hr: studijske i DJ slušalice OneOdio Pro-50 [RECENZIJA]

Osim smartfona, na mobilmedia.hr možete kupiti brojne prateće uređaje. Auto-punjači, klasični punjači, Power Banks, kabeli… Ako vaš mobitel podržava bežično punjenje, obratite pažnju na Xiaomijev 20W bežični auto-punjač. A ako volite snimati s mobitelom, u ponudi je odličan gimbal Osmo Mobile 3. Ne bi bilo loše da gimbali dobiju vlastitu kategoriju, jer su nevidljivi među adapterima i baterijama. Ista sudbina je zadesila e-čitače, koji su završili među tabletima.

Televizori, računala i bijela tehnika

U ponudi je preko stotinu televizora, zbog čega morate koristiti filter da biste pronašli idealan uređaj za sebe. Nažalost, taj filter daleko je od savršenog. Prije svega, uopće ne zna koliko televizora ima u ponudi: tvrdi da ih ima 106, ali kad filtriram po veličini ekrana, kaže da ih ima tek 73. Nešto treće dobijem kad filtriram po cijeni, a ista je priča sa svakim sljedećim načinom filtriranja.

Filter sam po sebi nije loš, nego u opisima proizvoda nisu unešeni svi podaci, što sam istaknuo ranije. Ne možeš filtrirati ono čega nema. Ali zato mogu pretraživati po akcijskim cijenama, koje sam zatim usporedio s konkurencijom. Opet se ispostavilo kako riječ ‘akcija’ na mobilmedia.hr ne znači puno, jer je konkurencija opet jeftinija.

Ponuda računala i laptopa je vrlo skromna, dok periferije ima i za one izbirljive. Miševa ima, recimo, preko stotinu. Konzolaši mogu izabrati između PlayStation 4 te Nintenda. U ponudi je Switch kao samostalan prozvod te kao bundle s nekoliko igara.

Više s Geek.hr: Reolink Argus PT recenzija sigurnosne kamere

Bijela tehnika je puno bolje popunjena, baš kao i kod drugih trgovina koje sam do sada recenzirao. Perilica, sušilica, hladnjaka i pećnica ima na desetke, ali ih prati ista boljka kao i ostatak ponude: skupi su i teško ih je filtrirati.

Kako kupiti na mobilmedia.hr

Kroz cijelu stranicu provlače se veći ili manji tipfeleri, a negdje i prave, krupne greške koje kupca dovode u zabludu. Najbolji primjer je način kupnje, gdje se u dva navrata kaže kako je robu moguće platiti pouzećem. A onda se na drugom mjestu kaže da sva roba mora biti unaprijed plaćena i neposredno plaćanje prilikom preuzimanja nije moguće. I što sad?

Ako ovu glavobolju ostavimo po strani, na mobilmedia.hr možete plaćati virmanom te karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Prmium, Visa Inspire, Diners i Discover. Paypal i kriptovalute nisu podržani.

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 1000 kuna. Ako potrošite manji iznos, potrebno je nadoplatiti 20 kuna. Za otoke se bez iznimke naplaćuje 70 kuna, bez obzira o potrošenoj svoti. Dostavu vrše GLS i Overseas.

Prednosti kupnje na mobilmedia.hr

Iskreno, ne vidim niti jednu. Zapravo, postoji mogućnost da ciljano tražite određeni proizvod i nađete ga na mobilmedia.hr. Tada vam nema druge, nego kupiti kod njih.

Nedostaci

Prvo i osnovno, skupi su. Nasumično sam izabirao proizvode po kategorijama, tražeći barem jedan gdje je mobilmedia.hr jeftinija od drugih webshopova. Bez ikakvog uspjeha. Najbolje što sam uspio jest naći mikrovalnu pećnicu koja košta jednako kao kod konkurencije. Opisi i specifikacije proizvoda su nepotpuni, zbog čega je nemoguće osloniti se na ugrađeni filtar, koji sam po sebi nije loš. Iako su daleko od povoljne kupnje, ne mogu se pohvaliti niti ponudom, koja je daleko iza konkurencije. Neke kategorije su prazne, neke popunjene samo jednim proizvodom. Osobno nikad ne bih kupio ovdje.

Kakva su vaša iskustva s ovom internet trgovinom? Podijelite ih na forumu ovdje.

1 komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...