Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

DJI lansirao novi dron Mavic Air, izgleda kao hibrid između Mavic Pro-a i Sparka

DJI drži tržište dronova u šaci, a s novim Mavic Air-om taj je stisak još jači

DJI je na konferenciji za novinare u New Yorku objavio detalje o dronu Mavic Air čija cijena (799 dolara, oko 4.800 kuna) popunjava prazninu između najjeftinijeg DJI-ovog drona Spark (499 dolara) i najsposobnijeg komercijalnog modela Mavic Pro (čija je cijena nedavno pala na 999 dolara).

Mavic Air je spoj ova dva drona. Gledan odozgo jako nalikuje Mavic Pro-u, sprijeda više podsjeća na Spark. Kao i Mavic Pro, dron se može sklopiti kako bi bio lako prenosiv. Za 41 posto je lakši od modela Pro.

Specifikacijama je bliži svom bratskom modelu Mavic Pro. Mavic Air može snimati 4K video od 24 ili 30 sličica u sekundi. Fotografije su u rezoluciji do 12 megapiksela, s širokokutnom 24mm lećom s 2.8 otvorom blende. Može letjeti brzinom do 68 kilometara na sat, zadržava smjer sukobljen s vjetrom brzine do 35km/h. Zahvaljujući novom dizajnu antene, domet mu je čak 4 kilometara.

DJI je na konferenciji za novinare rekao da su kod Mavic Air-a uveli bolji ventilacijski sustav kako bi se spriječilo pregrijavanje i redizajnirali mehanički gimbal. Tu je i novi daljinski upravljač.

Što se tiče softvera, i tu ima nekih inovacija. Uvedeni su novi načini slikanja (među njima opcija panorame u 32 megapiksela) i pojačano upravljanje gestama. Novi softver za izbjegavanje prepreka trebao bi pomoći dronu izbjeći i zaobići prepreke, umjesto da se samo zaustavi pred njima.

Vrijeme leta nije se značajno poboljšalo. Mavic Air u letu može provesti 21 minutu, što je za pet minuta više od Sparka, ali za šest minuta manje od Mavic Pro-a.

DJI je izdominirao američko tržište svojom serijom dronova Phantom, ali čvrsti stisak zadržao je povećanjem prenosivosti i komercijalne dostupnosti proizvoda kao što su Mavic Pro i Spark. Prije samo dva tjedna, GoPro je najavio da napušta ovo specifično tržište i zatvara odjel koji je izradio drona Karma.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Fun & Lifestyle

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio GIF koji prikazuje dron koji šeta psa, pa su mnogi pomislili da se radi o još jednoj montaži...

Hi-tech

Belgijanci imaju rješenja protiv razbacivanja smeća

Hi-tech

Istraživači su razvili sistem koji koristi mrežu dronova kako bi upozorio na predstojeće katastrofe. Tvrde kako nije bio izazov uspostaviti komunikaciju među dronovima, već...

Akcije

Evo, za vas imamo jednu Top10 listu iz Gearbest dućana, a u njoj možete naći i povoljnu ponudu Xiaomi 108MP flagshipa ekskluzivno na Gearbestu,...

Oglašavanje