Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Popularne igre Google Doodlea: Povijest, značenje i zabava uz Google igrice

atari igrica

Sami koncept Doodles postoji još od 1998.godine, kada su osnivači kompanije Google, Larry i Sergey pokušali prilagoditi logo oznaku događaju Burning Man festival u pustinji Nevada. To je bio i prvi službeni Google Doodle, koji je trebao prenijeti poruku svim posjetiteljima Google tražilice da je spomenuti dvojac išao na događaj. Nakon toge je začeta ideja da se Google logo izmijeni u spomen na važne događaje i datume. Danas imamo popularne igre Google Doodlea pa otkrijmo koje su to.

Danas imamo brojku od preko 4000 Google Doodle grafika, po čitavom svijetu. Izbor događaja ili nekog posebnog datuma radi se po principu Brainstorming unutar same kompanije. Grupa zaposlenika u redovnim razmacima sudjeluju na sastancima i zajedno daju ideje o sljedećim Google Doodle grafikama. Biraju se najbolje ideje, a veliki utjecaj na sami odabir imaju i korisnici ove tražilice. Naime, zaposlenici uz pomoć analize pretraživanja mogu „osjetiti“ koji Doodle bi izazvao najbolje emocije kod neke grupe korisnika. Iz ovog se lako može zaključiti da Google Doodle može biti globalno objavljen, ali i ograničen po regionalnom okviru. Tako će na primjer korisnici iz Hrvatske moguće ugledati Google Doodle koji slavi neki državni praznik, dok će u SAD-u Google objaviti potpuno drugi doodle, ili će u tom trenutku logo kompanije ostati kakav i je, u originalu.

Zanima li vas: Tko dizajnira Google Doodle?

Tim ilustratora, u kompaniji poznati i kao „doodleri“ zajedno s inženjerima rade na doodle grafikama. Svaka grafika je posebno osmišljena, u svrhu obilježavanja nekog datuma ili događaja.

Google doodle u znaku Hrvatske zastave

Google doodle Hrvatska zastava

Tek toliko da vidite, u ovom dijelu vam dajemo poveznicu na neke Google Doodle koji obilježavaju važne datume kod nas. Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj Google doodle.

Google Doodle zabava i igrice

Nastavljamo u zabavnom tonu, posebno u smjeru interaktivnih Google Doodle igrica. Možda niste znali, pa da pojasnimo: Google svojim korisnicima nudi doodle igrice koje možete igrati kada god poželite.

U slučaju da imate višak vremena, da nemate interneta, ili jednostavno volite igrati igrice; Google Doodle igrice će biti odličan način zabave i pomoći će da vam vrijeme brže prođe.

Riječ je o jednostavnim, ali nadasve zabavnim igricama. Google Doodle igrice ne trebate instalirati, jednostavno ih pokrenite u vašem pregledniku i zaigrajte.

Prvo ćemo predstaviti jednu igricu za djecu. Ova Google Doodle igrica slavi 50 godina programiranja (pojavljivanje prvog programskog jezika za djecu). Baš u kontekstu toga, predložit ćemo da dopustite djeci da igraju, jer će igrica iz njih izvući ono najbolje. Djeca će naučiti osnovnu logiku pokreta, prostornu orijentaciju te će savladati prve zadatke iz programiranja. Google Doodle igrica za djecu uveselit će i starije. Svakako se okušajte, da vidimo koliko ste spretni u „programiranju“.

Popularne igre Google Doodlea možete pregledati na ovoj poveznici.

U nastavku ćemo spomenuti Google skrivene igrice

Postoji veći izbor Google Doodle igrica, a mi ćemo spomenuti samo neke, prema našem mišljenju popularne Google Doodle igre.

Google se trudi uvijek ugodno iznenaditi svoje korisnike. Gotovo redovno to i čini, kroz svoje Doodle radove, pa tako i neke igrice. Ako vam treba predah od pretraživanja interneta, ili jednostavno poželite odigrati neku igricu, svakako isprobajte igrice koje ćemo predstaviti u nastavku.

Neke od igrica koje mislimo spomenuti vratit će vas u prošlost, posebno klasične arkadne igrice. Tko god je uživao igrajući se krajem 80-tih i početkom 90-tih znat će o čemu je riječ. Zadovoljstvo igranja u grafici iz 20. stoljeća neopisivo je.

Google Earth igrica Flight Simulator

Ako volite simulacije letenja ili geografiju, ova igrica će sigurno donijeti zadovoljstvo igranja. Google igrica Flight Simulator pružit će vam sasvim novi pogled na krajolik, koji sami možete izabrati i istražiti.

Google Flight Simulator je igrica koju možete igrati ako imate instaliranu aplikaciju Google Earth. Vjerujemo da ste čuli za ovu aplikaciju, a postoji velika vjerojatnost da je imate već instaliranu. Igrica se nalazi skrivena unutar aplikacije, a riječ je o uzbudljivom pogledu na našu Planetu, koju možete obići uz pomoć zrakoplova. Svi koji imaju Google Earth mogu zaigrati Flight Simulator. Jednostavno uradite klik na Tools > Enter Flight Simulator i krenite u letačku avanturu.

Možete odabrati model zrakoplova, zračnu luku iz koje želite poletjeti, i naravno sami birate putanju kojom želite obići zemljopisni krajolik. Upravljanje zrakoplovom možete obavljati uz pomoć tipkovnice, ili pomoću joystik kontrola.

Video će najbolje dočarati kako izgleda igrica Flight Simulator.

Arkadna Google igrica: Atari Breakout

Igrica „skrivena“ u tražilici Google oduševit će sve one koji se sjećaju stare igraće konzole Atari. Igrice iz tog perioda ostavile su dobra sjećanja, pa će Atari Breakout ugodno iznenaditi one koji zaigraju. Klasik iz vremena arkadnih igara možete zaigrati tako što ćete u Google Image Search utipkati „Atari Breakout“. Kao rezultat pojavit će se igrica, koju možete odmah zaigrati bez potrebe da je instalirate ili radite neke postavke.

Google igricu Atari Breakout možete igrati pomicanjem miša, ili još bolje, uz pomoć tipkovnice. Za što bolji osjećaj igranja svakako preporučujemo korištenje tipkovnice, točnije strelica (lijevo/desno) na tipkovnici.

Jednostavno pomjerate donju ploču lijevo/desno, da se loptica odbija i razbija kvadrate različitih boja. Trebate paziti da loptica ne propadne i naravno da razbijete sve obojene kvadrate. Svakako objavite svoje rezultate, ako uspijete završiti.

Zerg Rush igrica na tražilici Google

Zerg Rush igrica je bazirana na popularnoj igrici Starcraft. Na vama je da obranite rezultate pretraživanja, dok vas napadaju Zerg Rush padajuće nule koje će obrisati rezultate. Nule „ništice“ će padati i svakim prolazom će obrisati dio Google SERP rezultata. Vi trebate kliknuti na svaku ništicu, da bi je uništili i na taj način sačuvali rezultate pretrage.

Da ne kompliciramo, pogledajte video i sve će vam biti jasno. Nakon što ste pogledali video, svakako i zaigrajte. Potrudite se obraniti rezultate pretraživanja.

Zaigrajte Pac-Man u svakom trenutku

Sjećate se igrice Pac-Man? Nije potrebno da kupujete stare konzole, ili da koristite emulatore za igrati ovu retro igricu. Dovoljno je da potražite Google Doodle igricu, koristeći tražilicu Google i možete započeti sa igranjem.

Mnogi će se sjetiti ove igrice, što je dovoljno dobar razlog da je ponovno zaigraju. Vratite se u djetinjstvo, uživajte igrajući Pac-Man, na zaslonu vašeg računala.

T-Rex Run igrica za svaku priliku, doslovno

Da bi pružio što bolje korisničko iskustvo, Google je osmislio način da razveseli svoje korisnike čak i kada nemaju internet vezu. Zamislite, kako je moguće da vodeća (tražilica) internet kompanija svojim korisnicima pruži zadovoljavajuće korisničko iskustvo čak i kada nemaju pristup internetu?

Sve je u ideji, a u ovom slučaju ideja je briljantna. Unutar Google Chrome preglednika nalazi se „skrivena“ igrica T-Rex Run. Znamo koliko smo ovisni o internetu, i kako nam teško pada svaki gubitak internet konekcije. Frustracija je najbolja riječ koja opisuje naše stanje u tom trenutku. E pa, u kompaniji Google su se dosjetili i taj trenutak uveseliti koliko je god to moguće. U trenutku kada pretražujete internet sadržaj, koristeći Google Chrome, a izgubite internet vezu, na zaslonu će se pojaviti pikselizirani mali dinosaur T-Rex. Radi se o liku s kojim možete zaigrati igricu T-Rex Run, da bi vrijeme bez internet konekcije prošlo što brže i bezbolnije. Jednostavnim pritiskom tipke „Space“ možete započeti sa igranjem, a cilj je da skačete i saginjete sa malenim T-Rex likom sakupljajući pri tome što je moguće više poena.

Među popularne igre Google doodle možemo smjestiti i sljedeći naslov. Nastavite čitati.

Igrica Snake

Među popularne igre Google Doodlea smjestila se igrica Snake, poznata igrica sa planetarno popularnog mobilnog telefona Nokia 3310.

popularne igre google doodlea

Igrica Snake „Zmija“ dostupna je na Google Doodle servisu od 2013.godine kada je Google Doodle uz pomoć ove igrice odlučio obilježiti kinesku Novu godinu. Unutar tražilice utipkajte „Google Snake Game“ i igrica bi se trebala pojaviti u rezultatima. Zaigrajte i uživajte. Ovi malo stariji, koji su igrali igricu na Nokia 3310 uređaju, lako će se snaći i moguće više uživati od novije generacije. Znamo da igrica nema posebne efekte, niti grafiku o kojoj možemo pisati, ali po pitanju zaraznosti igranja – nema joj ravne.

Par riječi za kraj

Spomenuli bi i Smarty Pins, no igrica je vremenom uklonjena i nemamo priliku dati vam poveznicu. Riječ je o jednoj jako dobroj kviz igrici, koja je na žalost uklonjena i nemamo naznaka kada bi je Google mogao vratiti. Smarty Pins igrica bila je dostupna na web servisu Google Maps.

Postoje još mnoge popularne igre Google Doodlea, ali nemamo prostora sve ih spomenuti. Izdvojili smo za vas one najbolje i uvjereni smo da ćete uživati.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Internet

Google je morao javno izjaviti da je Gmail “ovdje da ostane” nakon što se prijevara koja tvrdi da se gasi proširila društvenim medijima. Objava...

Internet

New York Post jučer je objavio zanimljivu naslovnicu. “Googleova woke umjetna inteligencija učinila je vikinge crnima, a papu ženom. A ovo je fotografija koju...

Umjetna inteligencija

Tehnološki sektor, nekad poznat po sigurnosti posla, suočava se s mračnom budućnošću nakon velikih otpuštanja u prošloj godini, najvećih u više od desetljeća, i...

Biznis i posao

Ispostavilo se da Googleov postpandemijski obračun nije pogodio samo Googleov tim za hardver koji je odgovoran za Pixel, Nest i Fitbit proizvode – već...

Internet

Google se pristao nagoditi u američkoj tužbi u kojoj se tvrdi da je narušio privatnost korisnika prateći ih čak i kada su pregledavali u...

Biznis i posao

Google će isplatiti 700 milijuna dolara i omogućiti veću konkurenciju u svojoj trgovini Play nakon što je optužen za korištenje nezakonitih ograničenja i pretjerano...

Filmovi

2023. bila je godina velikih filmova i smrti slavnih – ako je vjerovati Googleovom godišnjem pregledu. Barbie i Oppenheimer bili su najtraženiji filmovi 2023....

Biznis i posao

Nadzornici OpenAI-a zabrinuti su da tvrtka stvara tehnološki ekvivalent nuklearne bombe, a njezin vođa, Sam Altman, kretao se toliko brzo da je riskirao globalnu...