Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Hubsan 501S X4: bogato iskustvo leta uz golemi upravljač i nisku cijenu

Trgovina Tomtop rješava se zaliha i nudi izvanrednu cijenu za popularnog lanjskog drona Hubsan 501S X4, i to Advanced inačicu. Prije godinu dana, ovaj dron bio je težak oko 300 dolara, no sad mu je cijena znatno niža – Tomtopu je na lageru ostalo samo 54 dana, i ova last-minute cijena bit će aktualna do kraja ožujka.

>> Pogledaj ponudu za Hubsan 501S 4X na Tomtopu

Hubsan 501S X4 je kvadrikopter s integriranom 1080p video kamerom i GPS-om. Ima četiri motora bez četkica s propelerima koji se sami zatežu. Napredna inačica (Advanced) ima upravljač većih dimenzija s 3,7-inčnim zaslonom sa širim setom funkcija, prijenos uživo s kamere, i OSD.

Ovaj dron je prilično kompaktan, kad se uzme u obzir da nije sklopiv; dijagonalna udaljenost između motora je 220mm i dron teži tek 410 grama. Dostupan je u crnoj i bijeloj boji, a oba modela imaju detalje u zlatnoj boji.

Hubsan 501S X4 nema noge koje bi koristio za slijetanje nego tek male baze pod motorima, što znači da nije preporučljivo slijetanje drona na asfalt, recimo, opreznije bi bilo spustiti ga u travu. Na prednjoj strani je ugrađena kamera koja snima video u 1080p, a ispod nje možete umetnuti memorijsku karticu do 64GB.

U upravljač je potrebno staviti osam AA baterija, i sam po sebi je prilično glomazan i možda zastrašujuć na prvu, no glasovi s interneta tvrde da je u uputama za korištenje sve dobro objašnjeno te je lako savladati upravljanje dronom.

Na upravljaču se mogu mijenjati načini rada drona, između GPS-a i povratka na početnu lokaciju ili između bezglavnog (headless mode) i ne-bezglavnog načina (non-headless mode). U bezglavnom načinu, dron se kreće u smjeru desne komandne palice neovisno o tome gdje mu je položaj “glave”. Ovaj način rada iznimno je pogodan za početnike, te je lako vratiti dron na lokaciju.

Ovaj se dron može podičiti prilično dobrim letom, jednostavnim kontrolama, stabilnosti i velikim dometom (300 metara radijusa od točke uzlijetanja). Baterija ima kapacitet 2.700mA, što omogućava dronu 20 minuta leta u jednom punjenju, što je zavidna brojka u dronskim terminima.

Hubsan 501S X4 je izvrstan dron za početnike jer se dobro kreće u zraku i odolijeva i težim vremenskim uvjetima poput jačeg vjetra, ima veliki domet i dugo trajanje leta, a mora mu se priznati i da izgleda prilično moćno. 🙂 Cijena mu je 220 dolara.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tech

Borba protiv klimatskih promjena i gubitka bioraznolikosti iznimno je mukotrpan i kompliciran proces. No, što ako postoji jednostavniji i kul način za to? Upoznajte...

Tech

Najpoznatija po svojim letećim taksijima sa osamnaest rotora, tvrtka Volocopter sada svoj fokus prebacuje na transport robe. VoloDrone je novi dron tvrtke Volocopter koji...

Tech

Aevum, američka tvrtka sa sjedištem u Alabami, predstavila je Ravn X, bespilotnu letjelicu dizajniranju za nošenje i lansiranje satelita u nisku orbitu. Ravn X...

Tech

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio GIF koji prikazuje dron koji šeta psa, pa su mnogi pomislili da se radi o još jednoj montaži...