Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Kripto

Je li prekasno za kupnju Bitcoina? 5 iskusnih trgovaca daje svoja predviđanja…

U posljednja 24 sata, cijena Bitcoina pala je za 1%, odnosno trenutna cijena od 16 806 dolara predstavlja povećanje od 2% u odnosu na prošli tjedan i pad od 20% u zadnjih 30 dana. Naravno, velika propast FTX-a, kripto carstva vrijednog 32 milijarde dolara Sama Bankman-Frieda, uvelike je odgovorna za ovu deprecijaciju.

Unatoč nedostatku dobrih vijesti za bitcoin u proteklih nekoliko tjedana, nezanemariv broj trgovaca, ulagača i analitičara tvrdi da je najpoznatija kriptovaluta sada više-manje dosegnula svoje dno. Štoviše, neki se čvrsto drže svojih ranijih tvrdnji da će BTC dostići svoju najvišu vrijednost svih vremena (69 044 dolara) 2023. godine, a američki milijarder i investitor rizičnog kapitala Tim Draper otišao je toliko daleko da predviđa novi rekord od 250 000 dolara do sredine sljedeće godine.

Draper već neko vrijeme vjeruje da će bitcoin doseći vrijednost od 250 000 dolara, a prvotno je to predvidio u travnju 2018. godine kada je rekao da će do 2022. godine bitcoin vrijediti vrtoglavih četvrt milijuna dolara.

Sama 2022. godina burno je djelovala na bitcoin, a i na kompletno tržite kriptovaluta pa je Draper, razumljivo, morao prilagoditi svoja predviđanja. Unatoč tome, čak i nakon kolapsa FTX-a, Draper i dalje čvrsto vjeruje da će vrijednost koju je predvidio postati stvarnost.


U intervjuu za CNBC, Draper je istaknuo da očekuje da će 2023. donijeti “put prema kvalitetnijoj i decentraliziranoj kriptovaluti kao što je bitcoin, a da će neki od “slabijih” altcoina postati “relikti”.

Međutim, on nije jedini koji pozitivno gleda na budućnost BTC-a. Cathie Wood, američka investitorica i utemeljiteljica investitorske kompanije Ark Invest, nedavno je potvrdila da njezina tvrtka i ona još uvijek vjeruju da će BTC dostignuti nevjerojatnu vrijednost od milijun dolara do 2030. godine, prenosi Crypto News.

Osim Drapera i Wood, još jedan istaknuti investitor ima velika očekivanja od bitcoina. Riječ je o Mikeu Novogratzu, izvršnom direktoru tvrtke Galaxy Digital, koja se bavi financijskim uslugama i investicijama usredotočenim na kriptovalute i digitalnu imovinu. Naime, Novogratz sugerira da će BTC u sljedećih pet godina dostići vrijednost od 500 000 dolara.

Iako konkretan trenutak kad bi bitcoin trebao početi vrtoglavo rasti nije moguće niti okvirno previdjeti, ono što se čini sve realnijim je da je bitcoin sada dosegnuo svoje dno, a što sve više analitičara počinje tvrditi. Primjerice, osnivač tvrtke Capriole Investments, Charles Edwards, nedavno je ukazao na niz tehničkih indikatora koji ukazuju upravo na takvo dno.

To bi značilo da BTC ne može nastaviti padati i da je upravo sada idealan trenutak za početak investiranja.

Naravno, ravnoteže radi, potrebno je naglasiti da neke financijske institucije vjeruju da bi Bitcoin mogao još neko vrijeme nastaviti s padom. Primjerice, Standard Chartered, tvrtka koja je otišla toliko daleko da sugerira da će BTC doseći dno tek kad padne na 5000 dolara.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Kripto

U godini koja je pred nama, mnogi bi se mogli odlučiti početi ulagati u kriptovalute. Aktivnost je to koja je poprilično nepredvidiva, ali u...

Kripto

Američka kriptomjenjačnica Kraken priopćila je da će prestati s radom u Japanu u siječnju, navodeći kao razlog trenutne tržišne uvjete u zemlji i slabo...

Kripto

Kada ste u potrazi za informacijama o određenoj kriptovaluti, Reddit je vrlo pouzdana platforma koja vam može pružiti informacije koje tražite. Neki upućeni korisnici...

Kripto

Kupovina, prodaja i razmjena kriptovaluta sličan je postupak raznim drugim oblicima trgovanja na burzi, a potrebno je konstantno pratiti cijene i trendove kako bi...