Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Kako lažirati vašu lokaciju na iPhoneu pomoću iToolab AnyGo aplikacije

Postoji izrazito mnogo razloga zašto biste željeli lažirati GPS lokaciju na svom iPhoneu, no istina je da mnoga rješenja nisu ni brza ni učinkovita. Dakako, uvijek postoji i prijetnja da će loš softver vašem uređaju nanijeti više štete nego koristi. iToolab AnyGo pokazao se kao izvrstan softver, a pretpostavljamo da vam je najviše potreban u tri najčešće opcije, iz sigurnosnih razloga, zbog zaštite vaše lokacije i zbog gaminga ( to se posebno odnosi na igru Pokemon Go u kojoj se simulira kretanje po realnim lokacijama) što olakšava muke mnogim igračima koji se ne bi trebali kretati u realnom prostoru da ostvare neke od ključnih ciljeva same igre.

Dodatno, iToolab.com u svojoj ponudi nudi mnoštvo dodatnih softvera koji će optimalno poboljšati vaše iPhone iskustvo. Spoofer, kao i svi drugi programi ima svoje prednosti i mane, no pokazao se vrlo praktičan softver koji u svom paketu nudi sve što vam je potrebno za nabrojane svrhe

Što je to zapravo Location Spoofer?

Upoznati smo sa činjenicom da svaki pametni uređaj, naročito mobitel, u sebi ima ugrađen GPS (Global Positioning System) što mu omogućava da u svakom trenutku odredi lokaciju na kojoj se nalazi. Jednako tako, pametnim je mobitelima to osnova za korištenje navigacije i karti.

Spoofer je dakle program koji se koristi da bi lažirao vašu točnu lokaciju te navodi pametni uređaj da pomisli da je zapravo negdje drugdje a ne na točnoj fizičkoj lokaciji. Jednako tako, zavaravajući fizičku lokaciju, zavarava se i navigacija te postavke streaming servisa (podsjetimo se da neki streaming servisi koriste ograničenja za pojedine države ili kontinente).

Bitno je upamtiti da Spoofer ne mijenja IP adresu kao što bi to napravio VPN server te da uvijek postoje načini da se utvrdi vaša točna lokacija ako netko ima pristup vašem uređaju, pa taman to bilo offline.

No, ako netko koristi softver kojim vas pokušava pratiti, Spoofer će ga zasigurno odnijeti na krivi trag.

Što je potrebno za instalaciju?

Kako bismo u potpunosti zaključili djelotvornost softvera, napominjem da je u svrhu recenzije korišten posljednji iPhone 11 Pro uređaj te relativno jak PC, stoga ne znam koje je njegovo djelovanje i ponašanje na slabijim uređajima ili sa nižim verzijama iPhonea.

Ako imate relativno novi iPhone, 8 ili više, ne biste trebali osjetiti nikakve probleme. Korištenje radne memorije je također svedeno na minimum tako da u principu ne bi trebalo biti problema ni kod računala slabijih komponenti.

Za instalaciju je potrebno posjetiti iToolab.com i skinuti aplikaciju na laptop ili desktop, a skinuta verzija radi i sa Mac i Windows operativnim sučeljem.


Prvo što treba napraviti je spojiti iPhone sa računalom preko USB kabla. Nakon toga potrebno je pokrenuti aplikaciju na računalu. Prvo će se pojaviti prozor sa poljima za registraciju na u kojem ćete iskoristiti informacije koje ste dobili prilikom kupovine. Nakon što ispunite polja, bit će od vas zatraženo da potvrdite vezu između računala i telefona. Znat ćete da je proces uspješno završio uonom momentu kad vam se u prozoru pojavi karta svijeta. To je ujedno i znak da je aplikacija sada pokrenuta.

Spoofing lokacije i kretanja – Aplikacija je izuzetno lagana za korištenje, osim što u jednom momentu blokira tipkovnicu dok god ne kliknete na neku drugu lokaciju, no to u principu ne predstavlja nikakav problem. Primarno, uvijek imate prikaz svoje originalne lokacije ali ste jednom klikom u mogućnosti teleportirati se na bilo koje mjesto na svijetu.

Teleportacija – Lokacija na koju se teleportirate automatski će se početi prikazivati i na vašem mobitelu te je to odmah vidljivo, pogotovo ako koristite Google Maps.

Kad ste jednom odredili svoju lokaciju, možete se teleportirati čak i dalje. Znači, svaki vaš teleport se dešava odmah, a aplikacija vam nudi automatski prikaz koliku ćete udaljenost prijeći ako odete na drugu lokaciju. Za što kvalitetniji prikaz, gornja slika lijevo predstavlja lokaciju unutar aplikacije, dok s desna možete vidjeti kako to izgleda na Google Maps.

Tako na primjer, ako želite otići iz Londona u Pariz, jednostavno ćete naći Pariz na karti, ili ga potražiti preko tražilice tako da upišete ime mjesta koje želite naći, i jednim klikom ste u Parizu.

Pravolinijska putovanja – Još jedan interesantan način putovanja kroz različite lokacije je pravolinijsko putovanje od lokacije do lokacije. Imajte na umu da vam ovdje nije potrebna cestovna infrastruktura, već će putovanje uvijek biti direktno prema pravoj liniji između lokacija. Tu je UI malo zeznuta, pa će vam u svakom slučaju bolje poslužiti da upišete točnu adresu koju želite posjetiti kako vas aplikacija ne bi smjestila negdje random na karti.

Najbrža brzina putovanja koja vam je ponuđena je 36km/h što je nešto više od 22mph, iliti otprilike razina gradske vožnje autom. Ako lažirate lokaciju sa iPhone location spoferom, ovo će vam biti idealno jer će zavarati bilo koji tip softvera za praćenje te ga navesti na trag da doista putujete.

Putovanja koja uključuju više točaka (Point Traveling) – U konačnici, možete odabrati rutu s nekoliko glavnih točaka i jednostavno pustiti GPS da putuje preko svih njih. Ovo je idealno ako želite ostaviti realan dojam da prelazite neke ulice, gradove i mjesta. Primjerice, u gamingu je ovo jedna od najboljih opcija.

Aplikacija će vam automatski izračunati udaljenost i vrijeme rute, a upravljanjem preko slidera možete odabrati želite li putovati 1m/s ili 10m/s. Osim što je jednostavno za korištenje vrlo je i zabavno.

Prečac ”Home” – Konačno, kada ste gotovi sa istraživanjima ili gamingom, jednostavno na aplikaciji u gornjem desnom kutu kliknete ikonu ”Home” i vratite svoju lokaciju na originalnu. To će vam opet omogućiti da koristite sve one servise koji su vam potrebni u realnom vremenu i prostoru.

Obično ćete to napraviti prije nego što prekinete vezu između računala i uređaja kako ne biste trebali resetirati iPhone da biste dobili regularne podatke.

Prilikom izlaska bit će vam ponuđena opcija da resetirate uređaj ili da ga ostavite tako, te o vašem uređaju ovisi vrijeme koje je potrebno da se sve poništi i vrati na originalnu lokaciju.

Zaključak i zamjerke

Sve u svemu, odličan i koristan softver. Sa svim uključenim opcijama i sigurnosnim zaštitama integriranim u samu aplikaciju pokazala se kao vrlo korisna ako želite prikriti na neko vrijeme vlastitu lokaciju ili jednostavno izigrati Pokemon:Go i omogućiti si izvanredan gaming, a da ne napravite ni koraka.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Igre i gaming

Čini se da je Kina odustala od strogih pravila za borbu protiv onoga što regulator smatra “opsesivnim” igranjem. Nacionalna uprava za tisak i publikacije...

Igre i gaming

Minecraft je igra koja pruža neograničene mogućnosti kreativnog izražavanja, a gradnja je jedna od njenih ključnih komponenti. Bez obzira jeste li novak ili iskusni...

Igre i gaming

Ljudi koji igraju videoigre u opasnosti su od oštećenja sluha zbog potencijalno nesigurnih razina zvuka, pokazalo je istraživanje. Novi podaci sugeriraju da igrači igraju...

Igre i gaming

Ako postoji jedna stvar u kojoj se videoigre ističu, to je svakako prikazivanje post-apokaliptičnih svjetova. One omogućuju igračima da se urone u uzbudljive i...

Igre i gaming

Kina je objavila nacrt smjernica čiji je cilj obuzdavanje prekomjerne potrošnje na online igre u najnovijem potezu vladajuće Komunističke partije da zadrži kontrolu nad...

Igre i gaming

U svijetu airsofta, gdje simulacija borbe i taktičke igre dominiraju, tehnološki napredak igra ključnu ulogu u oblikovanju iskustva igrača. U srcu ovog dinamičnog hobija,...

Igre i gaming

Revizirana ponuda Microsofta za preuzimanje Activision Blizzarda, tvrtke koja stoji iza popularne igre Call of Duty, dobila je odobrenje britanskih regulatora. Competition and Markets...

Aplikacije i softver

U svijetu sve naprednijih pametnih telefona, uređaji tvrtke Apple s operacijskim sustavom iOS i dalje se ističu pružajući korisnicima niz funkcionalnosti. Međutim, kupovina rabljenog...