Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tips & Tricks

Kako obrisati Facebook račun? Privremeno ili trajno ugasite FB profil.

Koristite Facebook i želite obrisati korisnički račun? Bez obzira koliko dugo ste koristili Facebook, da bi obrisali Facebook račun trebate slijediti korake koje ćemo spomenuti u nastavku.

Nedavno smo pisali na temu Kako obrisati Instagram račun, pa ćemo spomenuti neke sličnosti. Baš kao i kod brisanja Instagram računa, ako želite obrisati Facebook račun imate par opcija. Račun možete privremeno ugasiti ili trajno obrisati.

Deaktivacija ili brisanje Facebook računa

Prvo da spomenemo, koja je razlika između ponuđenih opcija: Deaktiviraj račun i Obriši Facebook račun?

Ako ste se odlučili deaktivirati Facebook račun, možete ga ponovno aktivirati kada god to poželite. Dok je račun privremeno ugašen, drugi neće moći vidjeti vaše objave niti će moći pregledavati vaš osobni profil na Facebook-u. Neki će podaci ipak ostati vidljvi drugima, na primjer poruke koje ste nekom poslali.

Trajno obrisati Facebook račun

Ako ste ipak odabrali opciju da trajno obrišete Facebook račun, trebate znati da nećete moći vratiti podatke koji su obrisani zajedno s vašim računom.

Kako obrisati Facebook profil

Dobra je stvar što Facebook daje odgodu brisanja osobnog računa. To znači, ako ste odlučili obrisati osobni profil na Facebook stranici, sustav će aktivirati vremenski period i dati vam prostora da se predomislite. Kada ste odabrali opciju “Delete my Facebook Account”, sistem će vas obavijestiti da će se račun trajno obrisati nakon 30 dana. Ukoliko ste se predomislili, i prijavite se na vaš Facebook račun unutar tih 30 dana, nalog za brisanje računa se otkazuje.

Nakon što se račun korisnika obriše, podaci koje je korisnik imao će biti obrisani i neće biti dostupni drugim korisnicima Facebook mreže. Moguće je da ostanu neke sistemske zabilješke vaših aktivnosti, ali nikakvi javni podaci neće ostati.

Trajno obrisani Facebook račun gubi sve podatke na tom profilu. Vaš profil, fotografije, objave, video i drugi sadržaj će se obrisati i neće ih biti moguće vratiti. Nećete moći koristiti Facebook Messenger jer ta aplikacija zahtjeva da imate Facebook profil.

Ako ste obrisali Facebook profil, nećete moći pristupiti drugim internet servisima, na koje ste se logirali uz pomoć Facebook profila.

Samo neki podaci će ostati: poruke koje ste već nekom poslali i sistemske zabilješke o aktivnostima vašeg računa.

Postupak brisanja Facebook profila

Prije nego se odlučite obrisati vaš Facebook račun, možda bi bilo dobro da preuzmete vaše podatke s njega. Nakon što se brisanje računa uspješno završi, podaci koje ste imali neće vam više biti dostupni. Slijedi u nastavku; korak po korak, kako obrisati Facebook račun?

Brisanje Facebook profila

Kliknite na ikonicu u gornjem desnom kutu
Odaberite Settings & Privacy > Settings
Kliknite na Your Facebook Information u lijevoj koloni
Kliknite Deactivation and Deletion
Odaberite Permanently Delete Account, pa kliknite Continue to Account Deletion
Kliknite Delete Account, potvrdite s vašom lozinkom i kliknite Continue

Ako želite otkazati brisanje Facebook računa, dovoljno je da se prijavite unutar 30 dana, koliko sistem čeka da bi se izvršilo trajno brisanje Facebook profila. Ako se niste prijavili u periodu od 30 dana, od naloga za brisanje Facebook računa, on će biti obrisan.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Tvrtka ima više od 6.000 zaposlenika koji rade na različitim AR i VR projektima

Web & IT

Odluka o cenzuri uslijedila je nakon što su građani reagirali na aktualna događanja.

Web & IT

Lee Luda nije prvi chatbot koji je od ljudi naučio govor mržnje.

Apps & Software

Facebook stranice prikazivat će samo pratitelje.

Oglašavanje