Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Mikronis.hr – recenzija web trgovine Mikronis

mikronis_slider

S godinama dolazi iskustvo, a Mikronis d.o.o. ih je skupio dvadeset. Tijekom tog vremena stekli su zavidan broj uglednih poslovnih partnera, što vole isticati. Dok su se konkurentske trgovine već odavno proširile po cijeloj zemlji, Mikronis je ostao usidren u Zagrebu. Jedini izlazak iz zagrebačkog prstena učinili su pred par godina otvaranjem trgovine u Zadru. Ali ništa zato, jer su sa svojim webshopom Mikronis.hr dostupni na svakom računalu i smartfonu.

Ako odlučite potrošiti novce na mikronis.hr, nećete biti jednako tretirani s obzirom na mjesto stanovanja. Dostava se vrši na području kontinentalne Hrvatske, a besplatna je za iznose iznad 500 kuna. Međutim, dostava na otoke vrijedi samo za male pakete (manjih dimenzija, masa do 30 kg), što je zbilja žalosno. Otočani očito moraju potražiti druga rješenja, kojih srećom ima dovoljno.

mikronis-kategorije
Ponuda po kategorijama

Pohvalio bih sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Nedavno su domu za nezbrinutu djecu u Kaštel Lukšiću pomogli skupiti dvanaest kompleta računala. Samo zbog ovog ću im na kraju dati ocjenu više. Na Facebooku ih prati nešto manje od 60 tisuća ljudi i na toj su mreži najaktivniji. Youtube kanalu i Instagramu nisu pretjerano posvećeni, a slična je situacija i s ostalim društvenim platformama.

Što Mikronis.hr nudi?

Iako su svoj put započeli kao IT trgovina, Mikronis.hr se polako pokušava ubaciti i u druge tržišne niše. Računala, računalna periferija, mobiteli i televizori se podrazumijevaju, ali tu ćete naći još sportsku opremu i hranu za kućne ljubimce, primjerice. Na njihovom Facebook profilu sam primijetio kako odnedavno u ponudi imaju društvene igre. Ako ne znate što kupiti djeci ili nećacima za poklon, a svjesni ste štetnosti stalnog blejanja u mobitele, društvene igre su pun pogodak.

mikronis_ponuda
Mikronis širi ponudu izvan IT područja

Na početnoj stranici se vrti slider, koji srećom ima popis sadržaja na svom dnu i nije tako naporan kao, recimo, na mobilmedia.hr. Iznad njega je glavni izbornik, čiji će vas podizbornici odvesti u kategoriju koja vas zanima. Ispod slidera je još jedan izbornik, ovog puta s ikonama koje predstavljaju proizvode koje vam Mikronis.hr želi prodati. Ako do sada niste ovdje nešto kliknuli, e sada hoćete. 🙂

Više s Geek.hr: Recenzija gaming stolice Trit-500 RGB – svijetli u duginim bojama!

Ostatak stranice reklamnog je karaktera i svodi se na razne izbornike i slidere. Tu se nalaze artikli koje bi vam Mikronis.hr rado prodao, a vi bacite oko. Možda se dogovorite. Na samome dnu stranice su Novosti, gdje ćete saznati za eventualne nagradne natječaje (a Mikronis ih ima) i novosti iz ponude. Ono što se meni najviše sviđa jest sudjelovanje Mikronisa u različitim humanitarnim akcijama, što sam već spomenuo u uvodu.

Pametni telefoni i gadgeti

Mikronis s mobitelima ne izmišlja toplu vodu. Apple je pojedinačno najzastupljeniji proizvođač, budući da ovdje možete naći starije generacije iPhonea, poput iPhone 11. Svaki je uređaj pritom razdvojen po količini memorije, zbog čega se stvara lažan dojam o brojnosti. Pritom niti jedan nije na lageru, nego se o raspoloživosti možete samo raspitati.

Mikronis_mobiteli
Ponuda mobitela

Android prvenstveno predstavljaju Samsung i Xiaomi, baš kao i u ostalim trgovinama. Ovdje također pripazite na raspoloživost. Ako želite saznati nešto više o pojedinom modelu, što svakako preporučam prije kupnje, ovdje nećete naći puno korisnih informacija. Ako skrolate ispod slike mobitela, naći ćete kartice u kojima se nalaze glavne značajke uređaja. U kartici naslovljenoj s ‘Opis’, kod nekih smartfona nema ništa. Kod drugih se tu nalaze specifikacije, dok u kartici ‘Specifikacije’ nema ništa korisno. Kartica ‘Multimedija’ je lutrija, jer ćete kod nekih uređaja naći prazninu, a kod drugih pravu-pravcatu reklamnu brošuru. Posljednja kartica se odnosi na raspoloživost u Mikronisovim trgovinama.

Pametnih satova i narukvica ima napretek, pri čemu se ponuda ne razlikuje od do sada recenziranih trgovina. Budući da stalno na ušima imam slušalice i često ih recenziram, sa zanimanjem sam zavirio među njih. Virtualna polica s njima odlično je popunjena, a svakako preporučam da pregledate i Bluetooth zvučnike. Uvijek dobro dođu.

Televizori, računala i bijela tehnika

Na Mikronis.hr možete birati između gotovo stotinu televizora, što znači da ćete sigurno naći nešto za sebe. Svi glavni igrači su tu – Samsung, Philips, LG i drugi – i s te strane nema iznenađenja. Nasumično sam uspoređivao pojedine modele na drugim trgovinama i mogu reći kako je cijena televizora generalno ujednačena s konkurencijom i odstupanja nisu velika. Mikronis svejedno niti jednom nije ispao najjeftiniji.

mikronis_tv
Ponuda televizora je vrlo široka

Na ovoj trgovini postoji jedna vrlo iritantna stvar koju do sada nisam spominjao, ali baš je kod televizora jako došla do izražaja. Riječ je o filtriranju proizvoda, koje je gotovo pa beskorisno zbog loše ili nikako popunjenih informacija o proizvodima. Ako planirate kupnju novog televizora i spremni ste dati, recimo, deset tisuća kuna za njega, vjerojatno želite znati nešto više o uređaju kojeg kupujete. Mikronis.hr će vam tu informaciju uskratiti, jer kartica ‘Opis’ obično zjapi prazna, dok kartica ‘Specifikacije’ jasno kaže kako je ovdje riječ o televizoru.

mikronis_opis_tv
Ovo je opis televizora vrijednog 7,5 tisuća kuna

Ponuda laptopa je brojna, ali zbog spomenute loše filtracije jako je teško doći do točno određenog proizvoda. Evo zgodnog primjera: u trenutku pisanja ovog teksta, Mikronis.hr nudi točno 316 modela laptopa različitih proizvođača. Ali ako ih želim filtrirati po operativnom sustavu, dobijem ih 188. Koji god način pretrage koristio, dobio sam drugačiji rezultat.

Uštede na Mikronis.hr

Čim vam se učita glavna stranica, sasvim desno u glavnom izborniku je kategorija ‘Čišćenje zaliha’. Tu se nalaze artikli koje Mikronis zaista želi očistiti s lagera, što znači da je riječ o zadnjim količinama, testiranim uređajima i slično. Cijenom nisu ništa nezaboravno, jer koštaju ugrubo jednako kao i kod konkurencije, u nekim slučajevima su čak i skuplji. Negdje pri sredini Mikronisove stranice pronaći ćete slider s posebnom ponudom. Ondje se nalaze sniženi proizvodi, čija je cijena u najbolju ruku jednaka kao i drugdje. Bez obzira u kojem sam se dijelu ove trgovine našao, nigdje nisam pronašao artikl koji je osjetno jeftiniji od konkurencije. Sve je zapravo skuplje, makar za par kuna.

mikronis_zalihe
Na Mikronis.hr nema bogzna kakvih ušteda

Kako kupovati na Mikronis.hr

Prije svega treba istaknuti kako ćete za jednokratno plaćanje na odabrane proizvode dobiti popust od 5%. Moguće je i obročno plaćanje putem webshopa i to na sljedeće načine:

  • Visa premium (2 do 12 rata) – bez kamata i naknada
  • Diners (2 do 12 rata) – bez kamata i naknada
  • Mastercard ZABA (2 do 12 rata) – bez kamata i naknada
  • Visa ZABA (2 do 12 rata) – bez kamata i naknada

Dostava u vrijednosti većoj od 500 kn je besplatna, u suprotnom se naplaćuje 49 kuna. Dostava velikih paketa (masa veća od 30 kg) se naplaćuje 199 kuna. Plaćanje pouzećem je moguće samo za male pakete. Paypal nije podržan.

Prednosti kupnje na Mikronis.hr

Ova trgovina nema niti jedan jasan adut kojim se ističe od konkurencije. Cijene su veće nego drugdje, a čak su i artikli na akcijskoj ponudi skuplji nego u drugim trgovinama. Ovdje se treba kupovati jedino ako traženi proizvod ne možete naći nigdje drugdje.

Nedostaci

Filtracija proizvoda je grozna i to u tolikoj mjeri da je lakše pješke pronaći neki artikl, listajući jedan po jedan, nego koristiti filter i dobiti tko zna što. Opisi proizvoda su nepotpuni, neprecizni i općenito beskorisni. Cijene su najčešće veće nego u drugim trgovinama.

1 komentar

Možda će vas zanimati

Internet

Jeste li znali da je prosječni životni vijek neke tvrtke u Europskoj Uniji dvanaest godina? Rijetke su kompanije koje prebrode početne muke osvajanja tržišta....

Tech

Božić se bliži i vrijeme je darivanja, a vremena je sve manje. Ako ne znate što pokloniti, onda je najbolje raspitati se na trgovini...

Internet

Do sada sam recenzirao desetak domaćih webshopova, od kojih gotovo svi imaju fizičke dućane u barem jednom mjestu u Hrvatskoj. Vacom.hr je internetski ogranak...

Internet

Nekada su bili sinonim za kupnju informatičke opreme u nas, a onda su neslavno potonuli u dugovima. HGSPOT, koji je u međuvremenu uskrsnuo iz...

Internet

Svijet medija osnovana je davne 1994. godine i jedna je od najstarijih domaćih trgovina potrošačke elektronike. Kao i slične trgovine koje sam do sada...

Internet

Nema puno trgovina koje se mogu pohvaliti s tri desetljeća iskustva. Počeli su kao dućan s elektroničkim komponentama, a danas se nalaze u osam...

Internet

Kad guglate u potrazi za nekim proizvodom, eKupi.hr je obično među prvim ponuđenim opcijama. To je rezultat jedanaest godina prisutnosti na tržištu i to...

Internet

Dosadašnje recenzije webshopova pokazale su kako sve te trgovine imaju vrlo širok asortiman. Također gotovo svi imaju fizičke dućane. Iznimka od tog pravila je...