Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Najbolja Chrome opcija u posljednjih nekoliko godina – Tab Groups

Google Chrome je dobio jednu novu opciju, a u pitanju je Tab Groups, koji bi, kako tvrde stručnjaci, mogao promijeniti način na koji se do sad pretraživala mreža.

Odlična nova mogućnost

Tab Groups opcija je stigla s verzijom Google Chrome 81 za Windows i macOS, pa je neophodno da svi ažuriraju svoj Chrome ako nemaju još ovu opciju. Kao što i samo ime kaže, Tab Groups omogućuje grupiranje tabova, što je poprilično korisno s obzirom na to da skoro svaka osoba u svakom trenutku ima otvoreno više tabova nego što Chrome može izdržati. Nova funkcija donosi lakše upravljanje tim poljima, pa Chrome preuzima ono što su do sad regulirale ekstenzije drugih developera, piše Gizmodo.

Kako bi se upravljalo tabovima dovoljan je desni klik (ili Ctrl + desni klik za Mac) na neki tab u Chromeu. Nakon klika korisnik dobiva opciju “Add to New Group”, te obojenu točku pored odabranog taba. Da bi dodali ime novoj grupi potrebno je kliknuti na točku te unijeti novi naziv. Na ovaj način se tabovi mogu grupirati po kategorijama i na primjer odvojiti poslovne od privatnih. Jednom kad se kreira prva grupa, desnim klikom (ili Ctrl + desni klik) na neki tab se dobiva opcija za pridruživanje postojećoj grupi ili za kreiranje nove, a ako se otvori neki link iz taba koji je u nekoj grupi i novootvoreni tab odmah ide u istu grupu.

Određeni tab je moguće i pridružiti grupi tako da se na njega klikne i povuče u željeni skup, a na isti način je moguće i premjestiti određeni tab u neku drugu grupu. Developerski tim će bez sumnje dodavati i druge mogućnosti Tab Groups, pa će opcija postati još bolja i korisnija.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Solitaire je bio ukinut u Windows 8 verziji, ali ga je Microsoft vratio 2015. godine u Windows 10.

Web & IT

Korisnici Microsoft Office Searcha će biti obavezni koristiti Bing...

Gaming

Tvrtka Valve odlučila je ukinuti podršku za macOS na svojoj platformi za virtualnu realnost. To je objavljeno na SteamVR forumu, gdje je napisao da...

Apps & Software

Svakodnevnim pregledavanjem internet sadržaja, preuzimanjem dokumenata i aplikacija, kao i otvaranjem raznih poveznica koje dobijemo E-mail porukom, izloženi smo različitim vrstama računalnih napada. Ne...

Oglašavanje