Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Najbolja WordPress tema za 2021. godinu

najbolja wordpress tema u 2021

WordPress je i dalje najpopularniji CMS u svijetu interneta. Dočekali smo 2021. godinu, još jedna u nizu vladavine popularnog CMS-a. U tom kontekstu, ovom prilikom ćemo predstaviti neke od najboljih tema za WordPress. Pročitajte što smo zanimljivo izdvojili, u nadi da ćete lakše odlučiti koja je najbolja WordPress tema za vas, u 2021. godini.

Potrudit ćemo se biti malo precizniji, pa ćemo teme svrstati po grupama, i to u 3 grupe. Dakle, u svakoj grupi će biti naš izbor najboljih WP tema za godinu 2021., a grupe će nositi teme: najbolja besplatna WordPress tema, najbrža WordPress tema i najbolja WordPress tema koja se plaća.

Najbolja besplatna WordPress tema u 2021. godini

Kako ih ima zaista mnogo, red je da u svakoj kategoriji ponudimo najbolje WP teme po nekim pod-kategorijama. U ovoj ćemo spomenuti par besplatnih WordPress tema, koje se ističu po određenim kriterijima.

Neobična, odlično prilagođena za mobilne uređaje i dosta brza WordPress tema Inbox oduševit će mnoge. Demo možete pogledati na ovoj poveznici Inbox, a mi ćemo dati kratku recenziju. Svakako je jedna od najboljih WordPress tema u 2021.godini, prvenstveno zbog svog jedinstvenog dizajna i svih tehničkih stvari kojima se autor teme vodio. Dakle, tema je responzivna, što znači da će se lako prilagoditi bilo kojem zaslonu. Ima jedinstven dizajn koji namjerno podsjeća na aplikaciju za čitanje e-mail poruka. Ova tema ima besplatnu inačicu, ali i pro inačicu koja se plaća. Ako ćemo dati ocjenu za najbolji dizajn, ovu temu ćemo svakako staviti kao prvu na popis najboljih besplatnih WordPress tema u 2021.godini.

WordPress tema Inbox i jedinstveni dizajn
Jedinstven dizajn – tema Inbox

Druga najbolja besplatna WordPress tema, po našem nekom izboru je Learnmore. Ne možemo kazati da obiluje opcijama u pozadini, ali najveću ocjenu dajemo iz razloga što ova tema ima najbolje rezultate brzine učitavanja. Čuli ste za GeneratePress temu? Već godinama se smatra najbržom WordPress temom inače. Ipak, mi smo isprobali i jednu i drugu, na istom serveru sa istim sadržajem. Rezultati su pokazali da je WordPress tema Learnmore brža od druge spomenute i to mnogo brža i na mobilnom i na desktop učitavanju. Ukratko, što se brzine tiče, jednostavnosti dizajna i minimalističkog pristupa, LearnMore besplatna tema nema konkurencije.

Brzina WordPress teme LearnMore
LearnMore brzina

Najbrža WordPress tema u 2021. godini

Da, već smo jednu spomenuli u kategoriji najbolja besplatna WP tema. Ipak, zbog odličnog rezultata brzine učitavanja WordPress tema LearnMore zauzima prvo mjesto u kategoriji najbržih tema.

Druga na popisu je GeneratePress WP tema. Ova tema ima jako dobre rezultate brzine učitavanja, jednostavna je i nudi dosta opcija za prilagodbu same web stranice. Na raspolaganju imate detaljne postavke fonta, veličine fonta i raspored elemenata na web stranici. Naša možda manja zamjerka za ovu temu je pomalo unikatan pristup programiranju, zbog čega bi se netko malo teže snašao u izvornom kodu, u slučaju potrebe za naprednim prilagođavanjima. Napomena: dobro pripazite kada birate temu, jer će GeneratePress dati mnogo opcija u plaćenoj verziji, dok će mnogo toga nedostajati u besplatnoj inačici. Kada već napominjemo, svakako treba spomenuti da licenca za ovu temu nije povoljna za svačiji budžet.

Najbolja WordPress tema u 2021. godini koja se plaća

U ovoj kategoriji teško je izdvojiti jednu ili tek par tema. Ovisno o potrebama vašeg projekta zaista postoji veliki broj tema koje se plaćaju i mnoge od njih donose odlične opcije i funkcionalnosti na stranicama koje pokrećete.

WordPress je CMS koji se stalno razvija, pa tako i premium teme autora koji paze na svoj proizvod.

Najbolje bi bilo da sami izaberete svog favorita za najbolju WordPress temu, na osnovu određenih potreba i mogućnosti koje teme donose sa sobom. Najbolja WordPress tema u 2021., ako se plaća, sigurno se može pronaći na stranici themeforest. To je mjesto gdje se sami možete uvjeriti u kvalitetu neke od tema. Pronađite WordPress temu po kategoriji koja vas zanima, izaberite najbolje ocijenjene teme i pročitajte komentare kupaca. Osim dizajna, funkcionalnosti i cijene svake teme, odlučujući faktor vam treba biti i podrška za temu. To svakako uzmite u obzir, i odlučite se kupiti temu tek kada se uvjerite da je to ono što tražite.

Na ThemeForest stranici lako možete izabrati portfolio, Q&A, poslovne i druge teme, te ih naknadno filtrirati kako želite. Ovo je mjesto sa najvećom zbirkom komercijalnih WordPress tema, i ako neka dobra tema postoji, tu ćete je pronaći.

Zaključak za kraj

Gore smo spomenuli neke jako dobre, zanimljive i brze WordPress teme za 2021.godinu. Nadamo se da ćete pronaći sebi najbolju temu, i da će vam ovaj članak pomoći u tome. Ipak, krajnji izbor je na vama, što se posebno odnosi na one korisnike u potrazi za komercijalnim temama. Dobro pripazite i kupite temu kada ste 100% sigurni da pruža sve što vam je potrebno.

Ako ste bloger, i želite svoje ideje predstaviti određenoj publici, savjetujemo da tražite jednostavnu temu koja je besplatna. Jedna od boljih u tom smjeru je svakako GeneratePress tema. Za potrebe izrade prve stranice, koja vam treba za vaše neke recenzije, savjete i tutorijale; LearnMore tema može biti itekako zanimljiva. Slične primjere stranica možete početi graditi na Inbox WordPress temi, samo ako vam odgovara neobičan dizajn. Najbolja WordPress tema 2021. godine zapravo ne postoji. Postoji mnogo jako dobrih tema, između kojih vi sebi možete izabrati najbolju za projekt koji želite pokrenuti.

Spomenuli smo WordPress teme koje se ističu, svaka po nekom kriteriju, i nisu izgubljene u velikom broju sličnih dizajnerskih rješenja. Ako imate svog favorita, svakako napišite u komentarima. Tko zna, možda zavirimo detaljno i napravimo recenziju teme koju spomenete. Prethodno smo pisali o WP temama za 2020. godinu, pročitajte i tu objavu. Možda tu pronađete neku temu koja vam odgovara.

1 komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Kako odabrati kvalitetan WordPress template i na što obratiti pozornost prilikom odabira WP teme? Zašto je važna multifunkcionalnost teme i koje dobrobiti donosi demo...

Internet

Nedavno je otkriven novi malware koji koristi sigurnosne propuste u 30 različitih WordPress plugin-ova. Do sada je zarazio stotine, ako ne i tisuće Word...

Tech

Zašto odabrati WordPress sustav za izgradnju web stranice? Po čemu se WordPress razlikuje od drugih CMS-ova i koje su najvažnije karakteristike ovog popularnog sustava?...

Internet

Elementor je alat koji omogućuje izradu responzivnih web stranica bez znanja o kodiranju. Ima širok raspon značajki, uključujući mogućnost dodavanja klizača, galerija, obrazaca za...

Internet

Elementor je program za izradu web stranica WordPress koji nudi intuitivno sučelje koje omogućuje jednostavno, netehničko uređivanje web stranica. Elementor ima ‘drag and drop’...

Internet

Svakim danom, u većem ili manjem broju, web majstori tragaju za dobrom WordPress temom. Traže za sebe najbolju, pa da spomenemo neke od njih,...

Internet

Iz WordPress-a tvrde da će opcija utjecati na povećanje broja čitatelja.

Internet

Ako planirate pokretanje bloga, ovo su najbolje besplatne platforme...