Pratite nas

Web & IT

Ne tražite dalje: Filmora je najbolji program za uređivanje video sadržaja

Objavljeno

-

Filmora, jednostavan i bogat program za uređivanje video sadržaja, proizvod je tvrtke Wondershare Technology koji će udovoljiti svim vašim potrebama i kreativnim zahtjevima.

Wondershare Technology je tvrtka s vrlo jasnom vizijom. Njihovi softveri služe za manipulaciju multimedijskim sadržajima, a upečatljivi su i na tržištu prepoznatljivi zbog jednostavnosti korištenja i intuitivnosti sučelja.

Postoji čitav niz programa koji služe za uređivanje video sadržaja, no rijetko koji je tako lako i brzo savladati poput Filmore, programa ove tvrtke koji može stati u rang i s najboljima. Filmora je dostupna za Mac i Windows operativna sučelja, a njegovi brojni alati i efekti mogu se iskušati i u trial verziji.

Trial verzija, međutim, završni proizvod ostavlja s vodenim žigom pa je za profesionalnu upotrebu potrebno kupiti ovaj softver, no mogli biste otkriti da vam se to itekako isplati.

Filmora broji preko 50 milijuna zadovoljnih korisnika, ako je vjerovati informacijama sa službenih stranica, a ocjena mu premašuje 4 zvjezdice, što je i više nego vrlo dobra prosječna ocjena. Nakon nekoliko sati korištenja programa, u potpunosti mi je jasno zašto je Wondershare Technology ovim programom osvojio korisnike; toliko je jednostavan i intuitivan, a k tome i vizualno privlačan i vrlo pristupačne cijene. Puna licencija košta 59,99 dolara a zauzvrat možete dobiti program koji vrijedi puno, puno više.

Pa, što se sve može s Filmora servisom?

Nakon preuzimanja i instalacije softvera, otvara se inicijalno sučelje gdje se može odabrati rezolucija videa i način rada. Tu je i Easy Mode za brzo i lako uređivanje gdje se odabranom videu dodaju tema i glazbena pozadina, ili samo želite zalijepiti nekoliko klipova u jedan video. Do konačnog proizvoda trebat ćete malo pričekati, i to je možda neka zamjerka ovom programu – obrada poprilično traje.

No, to je mala zamjerka kada se uzmu u obzir sve mogućnosti ovog programa, a ima ih nebrojeno. Osim dodavanja i brisanja klipova, oni se mogu kopirati, rezati, okretati te grafički i auditivno manipulirati.

Moguće je povećati ili umanjiti sliku, promijeniti rezoluciju (Filmora podržava i rad s 4K rezolucijom, što je izuzetno) ili omjer slike, dodati tekst, efekte, žigove ili druge elemente, ubrzati ili usporiti snimak i slično.

Filmora podržava rad s brojnim audio i video formatima, a video se može dodati i izravno s društvene mreže (Facebook, Instagram) kopiranjem URL poveznice. Naravno, tu su i uobičajene opcije poput promjene svjetline ili kontrasta i drugih načina manipulacije bilo grafičkim, bilo zvučnim sadržajem.

Video se može uređivati kadar po kadar, što znači da možete biti vrlo precizni i detaljni. Također, moguće je dodati filtere ili efekte u bilo kojoj sekundi videa i odrediti njihovo trajanje, pa možete posebno naglasiti ključne momente snimke. Wondershare na stranicama svaki mjesec objavljuje nove efekte, što znači da s vremenom ovaj program vrijedi sve više.

Filmora je program razvijen s osobitim naglaskom na početnike, koji neće osjetiti da ih u njihovoj kreativnosti ograničava manjak znanja ili iskustva nego će se, vjerujem, vrlo lako snaći unutar ovog softvera.

Za one koji imaju nešto više iskustva s manipulacijom video sadržaja, tu je vrlo korisna funkcija zelenog zaslona (Green Screen) pomoću koje se može mijenjati pozadina videa i stvarati posebni efekti. Uz osnovni set alata, tu je i ekstenzivna ponuda naprednih alata, što znači i da se ovaj program može koristiti u profesionalne svrhe, obzirom da nudi velik broj načina manipulacija sadržajem.

Zbog ovog, Filmora može stati uz bok skupocjenim i popularnim programima poput Sony Vegasa ili Adobe Premierea.


U slučaju da se ipak naleti na problem, na službenim stranicama se može pronaći poveći broj tutoriala, savjeta i trikova koji će olakšati korištenje.

Filmora je jednostavan i intuitivan program za uređivanje videa koji se može koristiti u osobne i profesionalne svrhe. Brojni vloggeri koriste upravo Filmoru zbog velikog broja posebnih efekata, kao i zbog lakoće upravljanja i – vrlo bitno – činjenice da uređeni video ne gubi na kvaliteti slike, što je redovito slučaj s niskobudžetnim programima.

Konačni rezultat je video koji ispunja sve vaše kreativne zahtjeve i potrebe, s ekstenzivnom ponudom izlaznih formata kako bi sadržaj bio dostupan na stolnim računalima, ali i na mobilnim uređajima te djeljiv putem društvenih mreža poput Facebooka ili YouTubea.

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Web & IT

Google uklonio preko 500 malicioznih Chrome ekstenzija s Web Store-a

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Nakon dvomjesečne istrage, Google je uklonio više od 500 Chrome ekstenzija sa svoje službene Web trgovine s obzirom na to da je utvrdio da se radi o malicioznim komponentama. Ove ekstenzije su ubacivale maliciozne reklame (malwaretising) u korisničke sesije tijekom surfanja Internetom, piše ZDNet.

Maliciozni kod se aktivirao pod određenim uvjetima i redirektao je korisnike na specifične stranice. U nekim slučajevima, radilo se o affiliate linkovima ka legitimnim stranicama (kao što su Dell ili BestBuy), ali u većini slučajeva radilo se o destinacijama koje su sadržavale maliciozne komponente (programe zaražene virusima, stranice s malware komponentama, phishing stranice…).

Ova akcija je dio šire operacije za uklanjanje malware-a, koju Google aktivno provodi već dvije godine. Broj instalacija ekstenzija koje su sada uklonjene dostigao je više od 1.7 milijuna.

Mreže zlonamjernih Chrome ekstenzija postoje već dugo vremena. One obično služe za ubacivanje legitimnih oglasa unutar korisničkih sesija, pri čemu vlasnici ekstenzija ubiru prihod od prikazivanja i/ili klikova na te oglase. Ipak, do sada su se trudili da takvi oglasi ne budu nametljivi, kako ne bi izazivali korisnike da ih uklone. Ono što se u posljednje vrijeme promijenilo je da su ovakve ekstenzije često upotrebljavane da bi preusmjerile korisnike na web stranice, na vrlo grub i iritantan način, što je i nagnalo Google na ovu akciju.

Osim što su ekstenzije uklonjene iz trgovine, one su deaktivirane u browserima i označene su kao „zlonamjerne“, kako bi korisnici znali da ih je potrebno ukloniti.

Nastavi čitati

Web & IT

Facebook ugasio profile iz Rusije, Irana, Mjanmara i Vijetnama zbog miješanja u politiku

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Iz tvrtke Facebook javljaju kako je ugašeno više desetina lažnih profila na Instagramu i Facebooku, zbog stranog miješanja u politiku, i to iz Rusije, Irana, Mjanmara i Vijetnama.

Lažne vijesti i miješanje u unutarnju politiku

Kampanje su bile usmjerene na unutarnju politiku SAD-a i pobjedu nad Trumpom. S lažnih profila dijeljene su lažne vijesti o američkim izborima, kršćanstvu, američkoj imigracijskoj politici, ali i američko-iranskim odnosima.

Neki od profila pokušali su stupiti u kontakt s javnim ličnostima, kako bi ih objavljivali u različitim grupama i još mnogo toga. Facebook je naveo da je ovo stalni sigurnosni izazov za njih, i da konstantno rade na tome da se ovakvi profili uklanjaju s mreže.

Napadi dolaze i iz drugih država

U Rusiji je srušeno više desetina profila na Facebooku i Instagramu zbog kršenja sporazuma o vanjskoj politici, i ovo je pokazatelj da se Rusija nije odrekla trikova koje je koristila 2016. godine. U posljednje vrijeme s ruskih profila nisu stizale lažne vijesti i komentari o SAD-u i unutarnjoj politici, već o Ukrajini i Krimu, i to na ruskom, ukrajinskom i engleskom jeziku.

Istragom je Facebook došao do informacija da su deaktivirani profili povezani sa ruskim vojnim obavještajnim službama. Kad je u pitanju Iran, tu nisu mogli pronaći nikakvu vezu između države i propagiranog materijala, sugerirajući da bi ti napori mogli biti motivirani profitom, a ne politikom i špijunažom. I u Mjanmaru i Vijetnamu je zabranjen određen broj stranica i grupa, koje su sijale dezinformacije o telekomunikacijskim operaterima u Mjanmaru.

Nastavi čitati

Web & IT

Djeca čine čak trećinu internet korisnika

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Utorak se širom svijeta obilježavao Dan sigurnijeg interneta, a prema podacima UNICEF-a, djeca čine jednu trećinu od ukupnog broja internet korisnika.

Među najčešće rizike kojima su djeca izložena spadaju prikupljanje osobnih podataka, lažne vijesti, ugrožavanje privatnosti, zloupotreba u komercijalne svrhe i izloženost štetnim i uznemirujućim sadržajima.

UNICEF-ovo istraživanje “Siguran internet za cijelu obitelj” pokazalo je da manje od 10 posto djece uzrasta od 4 do 8 godina ne koristi digitalne uređaje, a da neka djeca pristupe internetu i prije svoje treće godine. Najčešća aktivnosti djece na internetu su konzumacija i reprodukcija video i foto sadržaja, slušanje glazbe i igranje video igara.

Podaci pokazuju da 80 posto školaraca provodi slobodno vrijeme uz igrice, te prema tome, ističu, digitalna tehnologija aktivno sudjeluje u oblikovanju načina na koji djeca komuniciraju.

Dan sigurnijeg interneta je kampanja započeta 2004. godine i obuhvaća najrazličitije teme, od cyber maltretiranja do korištenja društvenih mreža. Obilježava se u više od 150 država širom svijeta i fokusira se na aktualne teme koje se odnose na prisustvo na mreži. Pod sloganom “Zajedno za bolji internet”, kampanja ima za cilj ukazati na pozitivnu stranu novih tehnologija i načine za odgovornu upotrebu digitalnih platformi, a ove godine posebno je usmjerena na sigurnost djece na internetu.

Nastavi čitati

Preporučeno