Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Ne tražite dalje: Filmora je najbolji program za uređivanje video sadržaja

Filmora, jednostavan i bogat program za uređivanje video sadržaja. Proizvod je tvrtke Wondershare Technology koji će udovoljiti svim vašim potrebama i kreativnim zahtjevima.

Wondershare Technology je tvrtka s vrlo jasnom vizijom. Njihovi softveri služe za manipulaciju multimedijskim sadržajima. Upečatljivi su i na tržištu prepoznatljivi zbog jednostavnosti korištenja i intuitivnosti sučelja.

Postoji čitav niz programa koji služe za uređivanje video sadržaja. Ipak, rijetko koji je tako lako i brzo savladati poput Filmore, programa ove tvrtke koji može stati u rang i s najboljima. Filmora je dostupna za Mac i Windows operativna sučelja. Njegovi brojni alati i efekti mogu se iskušati i u trial verziji.

Filmora probna verzija i plaćena za profesionalnu upotrebu

Trial verzija, međutim, završni proizvod ostavlja s vodenim žigom pa je za profesionalnu upotrebu potrebno kupiti ovaj softver, no mogli biste otkriti da vam se to itekako isplati.

Filmora broji preko 50 milijuna zadovoljnih korisnika, ako je vjerovati informacijama sa službenih stranica, a ocjena mu premašuje 4 zvjezdice, što je i više nego vrlo dobra prosječna ocjena. Nakon nekoliko sati korištenja programa, u potpunosti mi je jasno zašto je Wondershare Technology ovim programom osvojio korisnike. Aplikacija je toliko jednostavna i intuitivna, a k tome i vizualno privlačna te vrlo pristupačne cijene. Puna licencija košta 59,99 dolara a zauzvrat možete dobiti program koji vrijedi puno, puno više.

Pa, što se sve može s Filmora servisom?

Nakon preuzimanja i instalacije softvera, otvara se inicijalno sučelje gdje se može odabrati rezolucija videa i način rada. Tu je i Easy Mode za brzo i lako uređivanje gdje se odabranom videu dodaju tema i glazbena pozadina, ili samo želite zalijepiti nekoliko klipova u jedan video. Do konačnog proizvoda trebat ćete malo pričekati, i to je možda neka zamjerka ovom programu – obrada poprilično traje.

No, to je mala zamjerka kada se uzmu u obzir sve mogućnosti ovog programa, a ima ih nebrojeno. Osim dodavanja i brisanja klipova, oni se mogu kopirati, rezati, okretati te grafički i auditivno manipulirati.

Moguće je povećati ili umanjiti sliku, promijeniti rezoluciju (Filmora podržava i rad s 4K rezolucijom, što je izuzetno) ili omjer slike, dodati tekst, efekte, žigove ili druge elemente, ubrzati ili usporiti snimak i slično.

Filmora podržava rad s brojnim audio i video formatima. Video se može dodati i izravno s društvene mreže (Facebook, Instagram) kopiranjem URL poveznice. Naravno, tu su i uobičajene opcije poput promjene svjetline ili kontrasta i drugih načina manipulacije bilo grafičkim, bilo zvučnim sadržajem.

Video se može uređivati kadar po kadar, što znači da možete biti vrlo precizni i detaljni. Također, moguće je dodati filtere ili efekte u bilo kojoj sekundi videa i odrediti njihovo trajanje. To znači da možete posebno naglasiti ključne momente snimke. Wondershare na stranicama svaki mjesec objavljuje nove efekte, što znači da s vremenom ovaj program vrijedi sve više.

Filmora je program razvijen s osobitim naglaskom na početnike, koji neće osjetiti da ih u njihovoj kreativnosti ograničava manjak znanja ili iskustva nego će se, vjerujem, vrlo lako snaći unutar ovog softvera.

Opcije koje možete koristiti za bolji video efekt

Za one koji imaju nešto više iskustva s manipulacijom video sadržaja, tu je vrlo korisna funkcija zelenog zaslona (Green Screen). Pomoću ove opcije možete mijenjati pozadinu videa i stvarati posebni efekti. Uz osnovni set alata, tu je i ekstenzivna ponuda naprednih alata, što znači i da se ovaj program može koristiti u profesionalne svrhe. Mnogo opcija daje pravi profesionalni pristup manipulaciji sadržajem.

Zbog ovog, Filmora može stati uz bok skupocjenim i popularnim programima poput Sony Vegasa ili Adobe Premierea.


U slučaju da se ipak naleti na problem, na službenim stranicama se može pronaći poveći broj tutoriala, savjeta i trikova koji će olakšati korištenje.

Filmora je jednostavan i intuitivan program za uređivanje videa. Može se može koristiti u osobne i profesionalne svrhe. Brojni vloggeri koriste upravo Filmoru zbog velikog broja posebnih efekata. Osim toga, koriste ga i zbog lakoće upravljanja i – vrlo bitno – činjenice da uređeni video ne gubi na kvaliteti slike, što je redovito slučaj s niskobudžetnim programima.

Konačni rezultat je video koji ispunja sve vaše kreativne zahtjeve i potrebe, s ekstenzivnom ponudom izlaznih formata kako bi sadržaj bio dostupan na stolnim računalima. Isti sadržaj lako možete pregledavati i na mobilnim uređajima, i dijeliti ga putem društvenih mreža poput Facebooka ili YouTubea.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...