Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Fun & Lifestyle

Neobične podudarnosti za koje znanost nema odgovora

Događa se da primijetimo jako neobične, gotovo nemoguće podudarnosti u vremenu i prostoru. Znanost nema objašnjenje za takve događaje, što ih možda čini još više zanimljivima. Podudarnosti koje ćemo spomenuti, samo su neke, od nebrojenih koje su se odvile u pisanoj povijesti.

Pisali smo već prije na temu: poklapanje brojeva na satu, ali to je ništa u usporedbi s događajima koje ćemo spomenuti u nastavku teksta.

Razdvojeni blizanci koji su vodili gotovo identične živote

Toliko je sličnosti u životima dva razdvojena brata blizanca, da je nemoguće ne zamisliti se. Rođeni u američkoj državi Ohio, dva brata blizanca su razdvojena već u prvim danima svojih života. Nisu znali jedan za drugoga, do starije životne dobi, kada su shvatili da su proživjeli gotovo iste stvari u životu.

Blizanci James i neobične podudarnosti
Blizanci James

Oba su brata, nakon usvajanja, dobili ime James. Njihov poziv je bio uniformirani policajac, a obojica su oženili djevojke po imenu Linda. Neobične podudarnosti ne završavaju na tome. I jedan i drugi brat blizanac su imali sina, s tim da je jedan svog sina nazvao James Alan, a drugi James Allan. Dva brata blizanca su imali i psa po imenu Toy. Zanimljivo je da su se oba brata razvela od prve supruge, te su se opet oženili, ali ovoga puta s djevojkama po imenu Betty.

Edgar Allan Poe i njegov vremenski stroj

Američki pisac je tako precizno opisivao događaje i 50 godina prije nego su se dogodili, da mnogi i danas vjeruju da je imao stroj za putovanje kroz vrijeme. Neobične podudarnosti dolaze iz njegovih tekstova, i stvarnih događaja koji su uslijedili. U svojoj knjizi „Pripovjetka Arthura Gordona Pyma iz Nantucketa“, Edgar Allan Poe opisuje nedaću četvorice pomoraca. Oni su preživjeli potonuće svog broda, i bili su prisiljeni pojesti nesretnog mladića Richarda Parkera. Pisac je tvrdio kako je priča utemeljena na istinitom događaju, ali to nije bio slučaj.

Ono što je zanimljivo: 46 godina nakon izdavanja spomenutog djela, jedan brod zaista potone, a preživjeli članovi posade budu primorani pojesti jednoga od njih. Ime nesretnog mladića bilo je kao i onoga iz knjige, Richard Parker.

Mark Twain je predvidio svoju smrt

Još jedan pisac dosta precizno predviđa budućnost. Naime, Mark Twain je rođen 1835.godine, baš u vrijeme kada je Halleyev komet prolazio pored Zemlje. Poznato je da ovaj komet prođe pokraj Zemlje svakih 76 godina. Twain je jednom prilikom kazao „Došao sam s Halleyevim kometom 1835.“. To je bilo 1909.godine, a nastavio je rečenicu „Ponovno stiže sljedeće godine, a ja očekujem da ću otići s njime“. Tako je i bilo. Pisac je preminuo točno na dan kada je Halleyev komet prolazio pored Zemlje.

Enzo Ferrari ili Mesut Ozul?

Čudne stvari se događaju u ovom slučaju. Ne znamo dali je riječ tek o slučajnosti, ili je posrijedi slučaj reinkarnacije.

Neobične podudarnosti
Enzo Ferrari (lijevo) i Mesut Ozul (desno)

Moguće da značenje mjeseci ima ulogu u ovoj priči. Da pojasnimo: Osnivač tvrtke Ferrari (Enzo Ferrari) preminuo je 14. kolovoza 1988. godine, a samo 2 mjeseca kasnije rodio se jedan od najpoznatijih nogometaša današnjice Mesut Ozul. Ništa tu nije čudno, sve dok ne pogledate fotografiju i jednog i drugog učesnika ove priče.

Simpsoni su predvidjeli mnogo toga, pa i pobjedu Trumpa na predsjedničkim izborima

Baš kao i TLS u bivšoj državi, kada se bavite nadrealnim temama teško da nećete „ubosti točno u sridu“. Tako su i popularni Simpsoni predvidjeli pobjedu sadašnjeg Američkog predsjednika Donalda Trumpa. Malo tko je mogao očekivati da će jedan od poznatijih, i omraženih biznismena u SAD-u, jednom biti i prvi čovjek najveće vojne sile u svijetu. Dojam predviđanja još je jači, kada se usporede neke animacije sa stvarnim pozama predsjednika SAD-a. Toliko realno da nas uhvati osjećaj jeze. Neobične podudarnosti nastavljaju se sa sljedećom pričom.

Potonuće Titanica moglo se naslutiti?

Čak 14 godina, prije nego je Titanic porinut po prvi puta, pisac fantastičnih romana Morgan Robertson je izdao novelu „Futility“ u kojoj piše o brodu Titan. Baš kao i Titanic, brod Titan se smatrao nepotopivim. I Titan je udario u veliku santu leda, u sjevernom Atlantiku, i nije imao dovoljan broj čamaca za spašavanje. Sličnosti se nadovezuju, pa je možda dobro da pročitate knjigu i sami usporedite predviđanja sa stvarnim događajima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje