Geekmaxi
Gadget

Novi Amazfit GTR pametni sat kreće u prodaju

Kroz manje od sat vremena od trenutka pisanja ovog članka, na tržište izlazi novi model Amazfit GTR pametnog sata. Pakira pregršt funkcija u novom ruhu.

Prvo što upada u oko je materijal izrade sata. Za ovaj 47mm model korišten je titanij.

Titanij je 30% tvrđi i 50% lakši od čelika. Titanij je inače deveti najčešći element u Zemljinoj kori, a najpoznatija upotreba mu je u avio i svemirskoj industriji upravo zbog njegove čvrstine i lakoće. Ovaj sat teži 0.0640kg .

Pošto je dobar dio ovog sata izrađen od titanija, znači da je izdržljiviji, otporan na koroziju i neće izazvati alergijske reakcije prilikom nošenja.

Ekran na ovom modelu je 1.39″ AMOLED, rezolucije 454×454 piksela. Gustoća piksela je 326 po inču što je u rangu Retina displaya. Ekran je zaštićen Corning Gorilla staklom sa premazom protiv otisaka. Dostupno je preko 100 stilova kazaljki.

Baterija traje 24 dana aktivnog korištenja, za osnovne fukncije sata traje do74 dana, a na standby-u će izdržati 145 dana. Uz konstantno upaljeni GPS baterija drži 40-ak sati. Za mogućnost tako dugotrajne upotrebe GPS-a zaslužan je Sony GPS čip od koji troši 1/3 energije u usporedbi sa sličnim čipovima. Uz GPS ovaj sat može koristiti i GLONASS sustav za geolociranje.

Sat sadrži sve funkcije osobnog trenera i asistenta.

Nudi 12 sportskih modova poput bicikliranja, trčanja, planinarenja, skijanja… Vodootporan je do 50m dubine tako da su među tim sportskim modovima i plivanje, a pritom razlikuje plivanje u bazenu i plivanje u “otvorenoj” vodi.

Prati rad srca 24 sata za stvaranje uzorka i upozorava na abnormalnosti, čak identificira i aritmiju. Prati vaš uzorak spavanja, tj. sna. Upozoravat će vas na nedostatak fizičke aktivnosti ako predugo sjedite na istom mjestu. Putem Bluetootha se povezuje s vašim pametnim telefonom i prikazuje razne obavijesti poput poruka, poziva, aplikacija, termina, prognoze vremena, kompasa…

Ovaj Amazfit GTR 47mm od titanija je u fazi preprodaje. Možete ga detaljnije pregledati i prednaručiti na ovom linku.

Postoji i 42mm model ukrašen Swarowsky kristalima, no on je nešto siromašniji funkcijama i manje je cijene. Detaljnije ga pregledajte na ovom linku.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh