Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Filmovi

Potvrđeno je: Više nećemo moći tako ležerno dijeliti lozinke za Netflix

Netflix

Nakon mjeseci upozoravanja pretplatnika da na Netflix dolaze mjere protiv dijeljenja lozinki, čini se da ih je kompanija konačno spremna pokrenuti.

Netflix je procijenio da više od 100 milijuna korisnika širom svijeta koristi uslugu preko nečijih podataka za prijavu. Nada se da će ukidanjem dijeljenja računa donijeti novu infuziju prihoda tvrtki. To je u biti jedini način na koji Netflix može značajno povećati broj pretplatnika.

U nastavku donosimo sve detalje koji će vam trebati u vezi s dijeljenjem lozinke na Netflixu.

Tko sada može koristiti račun na Netflixu?

Računi na Netflixu i dalje se mogu dijeliti, ali samo unutar jednog kućanstva. Kako bi osigurao da su vaši uređaji povezani s vašom primarnom lokacijom, Netflix sada traži od korisnika da se povežu na Wi-Fi na vašoj primarnoj lokaciji, otvore Netflixovu aplikaciju ili web stranicu i gledaju nešto barem jednom svakih 31 dan.

Računi su odsada namijenjeni samo za korištenje unutar jednog kućanstva. Netflix će potaknuti korisnike koji se pokušaju prijaviti na vaš račun negdje drugdje da se umjesto toga prijave na vlastiti račun i blokirati im pristup dok to ne učine.

Netflix NEĆE početi automatski naplaćivati vlasnike računa čiji se podaci koriste izvan njihovih domova.

Mogu li drugi korisnici na vašem Netflix računu spremiti svoje profile?

Da, Netflix nudi korisnicima značajku prijenosa profila koja će im omogućiti da prenesu svoje preporuke emisija, povijest gledanja i više na vlastiti račun ako ga odluče izraditi. To će osobama koje dijele lozinku dati priliku da sačuvaju svoj profil ako se prijave za vlastite Netflix račune.

Možete li i dalje koristiti Netflix dok putujete?

Prijava na Netflix izvan vašeg doma može dovesti do blokiranja uređaja koji se koristi na Netflixu. To bi vas moglo spriječiti da se prijavite na nove uređaje dok putujete, ali Netflix je osmislio zaobilazno rješenje.

Putnici koji žele koristiti Netflix na hotelskom pametnom TV-u, poslovnom prijenosnom računalu itd. mogu zatražiti privremeni kod od usluge prilikom prijave. To će im omogućiti pristup svom računu sedam uzastopnih dana.

Kako možete spriječiti Netflix da blokira vaše uređaje?

Prijavljivanje na kućni Wi-Fi barem jednom svakih 31 dan na vašim uređajima učinit će ih “pouzdanim uređajima”, koje će Netflix zapamtiti i ostaviti deblokirane.

Ako je vaš uređaj pogrešno blokiran, morat ćete kontaktirati Netflix kako biste ga deblokirali.

Kako će Netflix znati da niste kod kuće/primarne lokacije?

Netflix koristi podatke kao što su IP adrese, ID-ovi uređaja i aktivnosti računa kako bi utvrdio je li uređaj prijavljen na vaš račun povezan na vašu primarnu lokaciju.

Ako vaš uređaj koristi izvan vašeg doma netko koga niste ovlastili, možete se prijaviti na svoj račun i odjaviti na svim drugim uređajima, a zatim promijeniti lozinku.

Koliko će vam uređaja Netflix dopustiti da koristite istovremeno na jednom mjestu?

Sve ovisi o planu na koji ste se prijavili. Netflix nudi četiri različite cjenovne razine, a broj istodobnih streamova ovisi o razini na koju se pretplatite.

Ove se mjere čine kao oprezni prvi koraci za izbjegavanje masovnog odlaska korisnika koji dijele račune. Ako ne ispune Netflixova očekivanja u obuzdavanju dijeljenja lozinki, mogle bi uslijediti oštrije mjere, poput naplate korisnicima koji nastave davati svoje podatke za prijavu. Netflix je počeo testirati metode za naplatu 3 dolara korisnicima kada netko izvan kuće pristupi njihovom računu u Čileu, Peruu i Kostarici 2022.

Netflix je uložio mnogo napora kako bi privukao više korisnika koji plaćaju na svoju platformu. U studenom je pokrenuo jeftiniji mjesečni plan od 6,99 dolara uz podršku oglasa u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Australiji, Japanu, Koreji i Brazilu.

Svi ovi napori doveli su više pretplatnika na uslugu. Ove promjene dolaze nakon što je Reed Hastings, suosnivač Netflixa i njegov izvršni direktor tijekom 25-godišnje povijesti tvrtke, najavio da se povlači sa svoje pozicije.

Sada kada su prvi detalji u vezi s novim potezima Netflixa da poveća svoju bazu pretplatnika javni, ostaje samo vidjeti kako će korisnici reagirati.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Kada vam padne na pamet pojam “izdavač videoigara”, poznata imena kao što su Nintendo, Xbox, PlayStation, Activision i Ubisoft često prva padnu na pamet....

Filmovi

“Sly” dolazi nakon Netflixove trodijelne dokumentarne serije “Arnold” o Stalloneovom kolegi i prijatelju, Arnoldu Schwarzeneggeru

Aplikacije i softver

Netflix radi na razvoju softvera koji će omogućiti igranje igrica putem smart TV-a i iPhone uređaja koji će preuzeti ulogu kontrolera, izvještava Bloomberg. Ovim...

Filmovi

Često se zna dogoditi da se prijavimo na Netflix, a zatim neodlučni što gledati, nakon što vidimo iste naslove koje smo vidjeli već stotinu...

Filmovi

Joe Goldberg (Penn Badgley), serijski ubojica i veliki ljubitelj žena, vraća se u najnovijoj sezoni serije You, ali ovaj put ima novo ime, novi...

Biznis i posao

Reed Hastings, suosnivač Netflixa i njegov izvršni direktor tijekom 25-godišnje povijesti tvrtke, najavio je prošli tjedan da se povlači sa svoje pozicije. Kraj je...

Aplikacije i softver

Ruski dužnosnici istražuju pritužbu protiv Netflixa nakon što je javni povjerenik za zaštitu obitelji optužio tvrtku za kršenje zakona o “gay propagandi”. Prema tvrdnjama...

Filmovi

Prošlog tjedna, Radio Free Asia objavio je da su kopije serije Squid Game stigle do Sjeverne Koreje na USB uređajima i SD karticama. Čovjek...