Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Sancta-domenica.hr – recenzija trgovine Sancta Domenica

Kupnja online odavna nije novost, ali nikad nije shvaćano pretjerano ozbiljno. Kako ćeš kupiti nove tenisice preko interneta, a da prije toga nisu isprobane u trgovini? Ovakav stav vrijedio je za brojne proizvode, sve do unazad godinu dana i pandemije koja je cijeli planet stavila u izolaciju. Htjeli mi to ili ne, kupnja online postala je pravilo. Baš zbog toga će geek.hr pročešljati brojne domaće online trgovine, a druga postaja na tom putu je Sancta Domenica. Prva o kojoj smo pisali bila je Links, a naše mišljenje o njoj pročitajte ovdje.

To je poznata domaća kompanija koja posluje preko 20 godina, s mrežom koju čini ukupno 13 trgovina. Zanimljivo, koncentrirani su na Zagreb, gdje imaju čak sedam trgovina. Preostalih šest se (neravnomjerno) rasporedilo po obali: tri su u Splitu, dvije u Rijeci i jedna je u Zadru. S obzirom da sam na kontinentu i daleko od bilo kojeg Sancta Domenica dućana, mogu se smatrati zakinutim za ponudu brojnih kvalitetnih brendova. Srećom, lijen sam za hodanje po trgovinama i volim online shopping, pa ću vas zato detaljno upoznati što sve imaju u izlogu. Kupovao sam već puno puta ondje, znam svaki kutak. 🙂

Što Sancta Domenica nudi?

Ako za geek.hr možemo reći da je geekovski sajt (nomen est omen!), onda je Sancta Domenica pravi geekovski shop. Kod kuće imam PlayStation 4, kojeg sam prije nekoliko godina kupio online i to baš na Sancta Domenici. I dalje ga ondje možete nabaviti, ili još bolje da uzmete novi PlayStation 5, kao i igre za obje konzole. Sancta Domenica je ovlašteni uvoznik ovih konzola za Hrvatsku i BiH, zbog čega sam ja svoju kupio upravo od njih.

Asortiman je za svaku pohvalu

Ako planirate u takvu investiciju, onda je jasno da želite PlayStation 5, samo pripazite: broj dostupnih igara za tu platformu je još uvijek prilično skroman. Isto tako, cijena PlayStation 5 i njegovih igara neće se skoro mijenjati, zbog čega je pametno malo sačekati s investicijom. Planiram prelazak na PS5, ali još ću najmanje pola godine peglati svoj vjerni PS4 i omanju planinu igara koju imam.

Akcijska ponuda na trgovini Santa Domenica <<

Moram napomenuti kako igre za PlayStation 5 nisu kompatibilne za PlayStation 4 i obrnuto, a to kažem za slučaj da ovo čita nečiji tata koji želi iznenaditi dijete. S druge strane, igre za PS4 trenutno su na rasprodaji s popustima preko 50%, pa gledajte to iskoristiti.

>> Xiaomi Redmi 9C NFC – može li jeftinije?

Konzola koja mi se već dugo sviđa, ali je nikako nisam kupio je Nintendo Switch. Nju također možete kupiti na Santa Domenica webu, kao i onu džepnu Switch Lite verziju i dao bih bubreg da je moja. Ali kaže supruga da je jedna konzola sasvim dovoljna u kući, a ja se uvijek slažem s mojom suprugom.

Pametni telefoni i gadgeti

Ponuda mobitela nekad je bila puno šarolikija, jer je bilo puno više proizvođača. Danas se po trgovinama rijetko može naći bilo što više od onoga što nude Apple, Samsung i Xiaomi, koji i ovdje čine osnovu ponude. Galaxy Z Fold2 je najupečatljiviji u izlogu Sancta Domenice, mada u smislu funkcionalnosti nije na razini ostalih smartfona. Ako svejedno želite ekskluzivan telefon, uvijek se možete osloniti na iPhone 12 i na neku od njegovih verzija, koje će vas svojom cijenom uredno izuti iz cipela.

Niti Android nije jeftin čemu je dokaz novi Samsung Galaxy S21 Ultra 5G (koja kobasica od imena, jelda?). Prilično jeftinija opcija (čak 25%) je prošlogodišnji Galaxy S20 Ultra 5G. To je i dalje top mobitel, ako vam ne smeta jedan broj manje u imenu. Daleko razumnija opcija su OnePlus i Xiaomi modeli, koji za puno manji iznos donose odlične performanse. I njih ćete ondje naći, kao i još par drugih proizvođača.

Kategorije su jasno definirane i lako pregledne

Mada tableti nisu vruća roba kao nekada, itekako se mogu kupiti. Osobno vam preporučam da zavirite među pametne satove i narukvice, jer ih ima u svim oblicima, bojama i cjenovnim kategorijama.

Kratka kritika: filtriranje mobitela je nepouzdano i neprecizno. Opcije za filtraciju su skromne, a i one koje postoje, neprecizne su i nepotpune. OnePlus je, recimo, u ponudi, ali ga uopće nema u filteru. Realme je na akcijskoj prodaji, a također ga nema. Opcije kamere su toliko neprecizne, da bi bilo ukloniti ih sa stranice.

Televizori, računala i bijela tehnika

Sancta Domenica ima toliko široku ponudu, da mi je jednostavnije uputiti vas da u izborniku kliknete na kategorije i potražite konkretan proizvod. Bijela tehnika je toliko širok pojam, da podrazumijeva sve od električne čekice za zube do bojlera. Računala, laptopi i njihova periferija zaslužuju poseban članak ili prije seriju njih.

Fotoaparati kao hobi alat za fotografiranje su praktički izumrli s pojavom kvalitetnih kamera na mobitelima. Ovo tržište je postala uska niša za profesionalce i poluprofesionalce, zbog čega Sancta Domenica ima ograničenu ponudu ovakvih uređaja. S druge strane, televizora ima poprilično. Iako je tržište tv prijamnika vrlo dinamično i novi modeli dolaze kao na tekućoj vrpci, ovaj webshop nudi preko 150 modela.

Uštede na Sancta Domenica

Dobra vijest za nas potrošače je velika konkurencija koja vlada među online trgovinama. Zbog toga se često pruža prilika za lijepe uštede, kakvih možete naći i na Sancta Domenici. Uštede idu od besplatne dostave, mogućnosti plaćanja do 36 rata, sve do popusta na proizvode. A da vidite što je sve sniženo, kliknite na ovaj link. A ako ste na njihovoj stranici, u izborniku potražite Promocije. Takvih proizvoda ima poprilično, dajte si truda pregledati ih sve.

Akcijska ponuda odnosi se na različite proizvode, zato zavirite u Promocije

Kako izabrati najbolji proizvod na Sancta Domenici

Ono što mi se najviše svidjelo na Sancta Domenici nije nikakav proizvod, nego njihov blog. Ondje se nalaze brojni savjeti i vodiči kako izabrati točno onaj proizvod koji vam odgovara. Ako ste u nedoumici kako izabrati usisavač, pametni sat ili koja perilica rublja, tada prolistajte savjete na njihovom blogu.

>> Pristupačne bežične slušalice OneOdio A30 – recenzija

Kako kupovati ondje

Ako ste izabrali proizvod koji vas zanima, a pritom uspjeli i nešto uštedjeti, preporučam posjetiti njihov info centar. Ondje su jasno i detaljno opisali kako obaviti kupnju na njihovom web-shopu. Naručene artikle moguće je platiti na više načina, uključujući i plaćanje pouzećem.

Završna ocjena

Više od dva desetljeća iskustva rezultirala su jako dobrim web-shopom i širokom ponudom elektroničke opreme. Sancta Domenica je izgradila reputaciju pouzdane trgovine, čije sam usluge osobno koristio i s te strane ih najtoplije preporučam.

Prednosti

Pohvaljujem povoljne cijene i trud uložen u izradu web-shopa, jer iako imaju velik broj proizvoda, lako ih je pronaći po jasno definiranim kategorijama. Sancta Domenica blog izvrsno će vam poslužiti prilikom izbora idealnog proizvoda, zato ga nemojte preskočiti, baš kao niti promocije, gdje ćete naći odlične popuste.

Mane

Pod kritiku računam neodovoljno precizno filtriranje proizvoda, a zasmetao mi je i opis nekih od njih. Primjera radi, Samsung Galaxy S21 5G flagship je smartfon ovog proizvođača, ali opis proizvoda ne sadrži gotovo nikakve informacije.

Kakva su vaša iskustva s ovom trgovinom? Podijelite ih na našem forumu ovdje.

5 komentara

5 Comments

  1. VxP

    9. travnja 2021. u 13:22

    Prilikom narudžbe i plaćanja prihvaća samo 1 akciju po kompletnoj narudžbi pa ako se proizvodi nalaze na različitim akcijama moraju se vršiti dvije ili više narudžbi, a onda se dostava mora plaćati za svaku posebno (ako se naplaćuje)…

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Do sada sam recenzirao desetak domaćih webshopova, od kojih gotovo svi imaju fizičke dućane u barem jednom mjestu u Hrvatskoj. Vacom.hr je internetski ogranak...

Web & IT

Nekada su bili sinonim za kupnju informatičke opreme u nas, a onda su neslavno potonuli u dugovima. HGSPOT, koji je u međuvremenu uskrsnuo iz...

Web & IT

Svijet medija osnovana je davne 1994. godine i jedna je od najstarijih domaćih trgovina potrošačke elektronike. Kao i slične trgovine koje sam do sada...

Web & IT

Nema puno trgovina koje se mogu pohvaliti s tri desetljeća iskustva. Počeli su kao dućan s elektroničkim komponentama, a danas se nalaze u osam...

Oglašavanje