Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

Tesla iz prodaje povukla više od milijun i pol automobila

Muskova vizija budućnosti u vašem automobilu: Tesla uskoro s revolucionarnim AI pomoćnikom
Pexels

Tesla povlači više od 1,6 milijuna vozila u Kini zbog problema sa softverom za upravljanje i sustavima za zaključavanje vrata, kažu u državnom regulatoru. Opoziv uključuje njegove modele S, X, 3 i Y, te 7.538 uvezenih vozila.

Problemi će biti riješeni daljinskim ažuriranjem softvera, što znači da se vozila neće morati odvoziti u prodajne salone ili garaže. Vijest dolazi manje od mjesec dana nakon što je Tesla povukla dva milijuna automobila u SAD-u zbog problema sa softverom autopilota.

U svibnju prošle godine, kineski regulator rekao je da bi više od milijun vozila moglo imati problema sa sustavom ubrzanja i kočenja. Američki gigant električnih automobila tada je otkrio probleme s funkcijama potpomognute vožnje i sustavima zaključavanja vrata.

Kineski regulator, Državna uprava za regulaciju tržišta (SAMR), opisao je planirano ažuriranje vozila kao opoziv, iako će se dogoditi na daljinu. Tesla će objaviti bežično ažuriranje softvera za ukupno 1.610.105 vozila, uključujući uvezene modele S i X i kineske modele 3 i Y automobile proizvedene od 2014. do 2023., rekao je SAMR.

Regulator je dodao da je to za rješavanje problema s funkcijom automatskog upravljanja i smanjenje rizika od sudara.

“Za vozila u okviru ovog opoziva, kada je uključena funkcija automatskog potpomognutog upravljanja, vozač može zloupotrijebiti kombiniranu funkciju potpomognute vožnje razine dva, povećavajući rizik od sudara vozila i predstavljajući sigurnosnu opasnost”, objasnio je SAMR.

Zasebno, Tesla će također nadograditi softver za 7538 jedinica modela S i X automobila kako bi riješio problem vrata koja bi se mogla otključati u sudaru.

Ovo je drugi nedavni udarac za Teslu u zemlji, nakon što je kineski BYD prestigao Teslinu prodaju električnih automobila diljem svijeta u zadnjem kvartalu 2023.

Još jedan sličan potez 2022. doveo je do toga da je Tesla povukla gotovo 128.000 automobila u Kini zbog kvara invertera stražnjeg motora.

Tesla ima veliko potrošačko tržište u Kini – gdje su ljudi poticajima potaknuti kupnju električnih i hibridnih vozila. Cilj zemlje je imati većinu automobila na čistu energiju do 2035.

Kina također ima veliki proizvodni pogon u Šangaju, što je Teslina prva “gigatvornica” izgrađena u inozemstvu. Postrojenje je isporučilo 947.000 vozila u 2023., prema državnoj novinskoj agenciji Xinhua.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...