Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Top 5 najboljih VPN servisa za 2022. godinu

Foto: Pixabay

VPN je akronim za “Virtual Private Network” što bi u hrvatskom jeziku značilo “virtualna privatna mreža”. Posjedovati neku od VPN aplikacija vrlo je bitno zbog zaštite na Internetu te postoji puno prednosti njihovog korištenja.

No, kao netko tko želi i treba VPN za svoje računalo, možda ćete se zapitati koji je od njih najbolji kako biste si ga nabavili. Upravo smo zato odlučili kreirati listu od top 5 najbolji VPN servisa za 2022. godinu koja bi vam uvelike trebala pomoći pri tom odabiru.

1. Surfshark

Ako je vaš cilj imati što bolju uslugu od VPN-a za što manju cijenu, Surfshark je VPN koji bismo vam preporučili. Posjeduje sve mogućnosti najboljih VPN servisa danas, a njegova je cijena tek oko 2 dolara mjesečno.

Svojim korisnicima nudi velike brzine do čak 10 gigabita te jednu besprijekornu razinu sigurnosti i privatnosti. No, ono što je možda i najbolje od svega je njihova polica koja kaže da će vam vratiti novac ako vam se Surfshark ne svidi u prvih 30 dana korištenja.

Može se koristiti na velikom broju platformi kao što su Windows, Linux, Android, macOS, iOS itd. te funkcionira uz aplikacije poput Google Chromea, Firefoxa i silčno.

2. ExpressVPN

ExpressVPN je servis koji svojim korisnicima omogućuje korištenje adresa iz čak 94 zemlje te ukupno 160 različitih lokacija. On radi na zaista ogromnom broju različitih platformi koje uključuju i velik broj igraćih konzola koje se mogu povezivati na Internet.

ExpressVPN ne bilježi povijest pretraga kod svojih korisnika što je uvijek pozitivna stvar kada želite koristiti VPN. Ono što bilježi su datumi povezivanja, količinu prenesenih podataka i koji ste server koristili, a te podatke možete i sami provjeriti kada poželite.

3. NordVPN

NordVPN spada među najpopularnije VPN servise koji se mogu pronaći danas. Tu je popularnost i zaslužio svojim funkcijama i značajkama i upravo su ga one smjestile ovako visoko na ljestvici najboljih VPN-ova u 2022. godini.

NordVPN nudi mogućnost korištenja VPN-ova iz čak 59 zemalja, a također nudi jedan testni period od 30 dana u kojem možete dobiti svoj novac nazad ako odlučite da vam se nije svidio i da ga ne želite koristiti.

4. IPVanish

IPVanish je jedan od servisa kod kojeg su se kreatori vodili politikom “click-and-go”. Dakle, vrlo je jednostavan za korištenje, može se aktivirati jako brzo i unatoč pomalo generičkom izgledu, radi se o vrlo kvalitetnom VPN servisu.

IPVanish koristi servere iz čak 75 zemalja te oko 1500 servera. Svojim kupcima također nudi mogućnost povrata novca u roku od 30 dana ako se odluče na to smatrajući kako nije ispunio njihova očekivanja.

5. ProtonVPN

ProtonVPN je tvrtka koju su kreirali inženjeri i znanstvenici koji su se po prvi puta susreli radeći za CERN. Njihova ideja bila je kreirati sustav zaštite na Internetu koji će se bazirati na enkripciji prilikom komunikacije putem e-mailova. To ga je učinilo idealnim za razne tipove novinara i aktivista.

ProtonVPN danas svojim korisnicima nudi VPN iz 54 zemlje te čak 1077 servera, a kao i svi servisi s popisa, tu je i 30-dnevna garancija povrata novca ukoliko odlučite da vam se nije svidio.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...