Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Top 5 najboljih VPN servisa za 2022. godinu

Foto: Pixabay

VPN je akronim za “Virtual Private Network” što bi u hrvatskom jeziku značilo “virtualna privatna mreža”. Posjedovati neku od VPN aplikacija vrlo je bitno zbog zaštite na Internetu te postoji puno prednosti njihovog korištenja.

No, kao netko tko želi i treba VPN za svoje računalo, možda ćete se zapitati koji je od njih najbolji kako biste si ga nabavili. Upravo smo zato odlučili kreirati listu od top 5 najbolji VPN servisa za 2022. godinu koja bi vam uvelike trebala pomoći pri tom odabiru.

1. Surfshark

Ako je vaš cilj imati što bolju uslugu od VPN-a za što manju cijenu, Surfshark je VPN koji bismo vam preporučili. Posjeduje sve mogućnosti najboljih VPN servisa danas, a njegova je cijena tek oko 2 dolara mjesečno.

Svojim korisnicima nudi velike brzine do čak 10 gigabita te jednu besprijekornu razinu sigurnosti i privatnosti. No, ono što je možda i najbolje od svega je njihova polica koja kaže da će vam vratiti novac ako vam se Surfshark ne svidi u prvih 30 dana korištenja.

Može se koristiti na velikom broju platformi kao što su Windows, Linux, Android, macOS, iOS itd. te funkcionira uz aplikacije poput Google Chromea, Firefoxa i silčno.

2. ExpressVPN

ExpressVPN je servis koji svojim korisnicima omogućuje korištenje adresa iz čak 94 zemlje te ukupno 160 različitih lokacija. On radi na zaista ogromnom broju različitih platformi koje uključuju i velik broj igraćih konzola koje se mogu povezivati na Internet.

ExpressVPN ne bilježi povijest pretraga kod svojih korisnika što je uvijek pozitivna stvar kada želite koristiti VPN. Ono što bilježi su datumi povezivanja, količinu prenesenih podataka i koji ste server koristili, a te podatke možete i sami provjeriti kada poželite.

3. NordVPN

NordVPN spada među najpopularnije VPN servise koji se mogu pronaći danas. Tu je popularnost i zaslužio svojim funkcijama i značajkama i upravo su ga one smjestile ovako visoko na ljestvici najboljih VPN-ova u 2022. godini.

NordVPN nudi mogućnost korištenja VPN-ova iz čak 59 zemalja, a također nudi jedan testni period od 30 dana u kojem možete dobiti svoj novac nazad ako odlučite da vam se nije svidio i da ga ne želite koristiti.

4. IPVanish

IPVanish je jedan od servisa kod kojeg su se kreatori vodili politikom “click-and-go”. Dakle, vrlo je jednostavan za korištenje, može se aktivirati jako brzo i unatoč pomalo generičkom izgledu, radi se o vrlo kvalitetnom VPN servisu.

IPVanish koristi servere iz čak 75 zemalja te oko 1500 servera. Svojim kupcima također nudi mogućnost povrata novca u roku od 30 dana ako se odluče na to smatrajući kako nije ispunio njihova očekivanja.

5. ProtonVPN

ProtonVPN je tvrtka koju su kreirali inženjeri i znanstvenici koji su se po prvi puta susreli radeći za CERN. Njihova ideja bila je kreirati sustav zaštite na Internetu koji će se bazirati na enkripciji prilikom komunikacije putem e-mailova. To ga je učinilo idealnim za razne tipove novinara i aktivista.

ProtonVPN danas svojim korisnicima nudi VPN iz 54 zemlje te čak 1077 servera, a kao i svi servisi s popisa, tu je i 30-dnevna garancija povrata novca ukoliko odlučite da vam se nije svidio.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

VPN je nešto što se često spominje na našoj stranici, ali mnogi još uvijek nisu sigurni o čemu je riječ. VPN je akronim od...

Internet

Microsoft već duže vrijeme na sve moguće načine pokušava pridobiti što više korisnika. Neki od načina na koje je to tvrtka pokušala postići bili...

Promo i akcije

VPN je alat koji će imati svaki pametan korisnik Interneta danas. NordVPN je jedan od, ako ne i najpoznatiji VPN koji se ovih dana...

Internet

Web stranica Tor Projecta, torproject.org, blokirana je od strane najvećih ruskih pružatelja internetskih usluga, a izvori tvrde da se Rusija sprema provesti potpunu blokadu...

Igre i gaming

Otkad je Valve počeo prodavati Steam igre s različitim cijenama za različita tržišta, korisnici su pronašli načine kako to zloupotrijebiti. S obzirom na to...

Aplikacije i softver

VPN je trenutno dostupan u šest država, a mjesečna pretplata iznosi 5 dolara.

Promo i akcije

PureVPN je pokrenuo akciju i ponudio vrhunski VPN s odličnim popustom na cijenu od čak 88%. Iskoristite priliku i zakupite plan koji vama najbolje...

Aplikacije i softver

Iz Mozille tvrde da se njihova najnovija aplikacija razlikuje od konkurencije u nekoliko krucijalnih stvari.