Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Uskoro izlazi Tekken 8. Evo što se zna o novoj inačici popularne videoigre

Kao jedna od najvećih borilačkih igara na svijetu, Tekken 7 bila je najdojmljivija igra u seriji do danas, pa ne čudi da su fanovi uzbuđeni vidjeti što programeri spremaju za sljedeću inačicu videoigre.

Jedna od najočekivanijih borilačkih igara najavljena je tijekom prošlogodišnjeg Sony State of Playa, ugodno iznenadivši obožavatelje Tekkena otkrićem da je Tekken 8 u razvoju, s premijernim trailerom koji prikazuje igranje u novom pogonu igre. S obzirom na kritički i komercijalni uspjeh Tekken 7, postoji velika mogućnost da će Tekken 8 završiti na našoj listi najboljih PC igara u budućnosti. Sad kad smo vidjeli dobar dio igre, evo svega što znamo o datumu izlaska Tekken 8, trejlerima, igranju, priči i još mnogo toga.

Postoji li datum izlaska za Tekken 8?

Nažalost, o datumu izlaska igre još uvijek se samo spekulira. Dok su nam najave za State of Play i The Game Awards dale mnogo više za pogledati od EVO teasera, još uvijek nismo dobili službeni datum izlaska za Tekken 8, čak nije poznat ni okvirni period.

Međutim, izvješće Insider Gaminga otkrilo je da igrači mogu očekivati da će najnoviji Tekken biti objavljen još ove godine, pa ćemo morati vidjeti je li to slučaj.

Tijekom nedavnog sastanka s investitorima, programer Bandai Namco nagovijestio je rani datum izlaska za Tekken 8: “Planiramo velik broj projekata. Tekken 8 je također u razvoju s ciljem lansiranja u fiskalnoj 2023. ili kasnije.”

Jedina stvar koju za sada znamo iz najave je da se nove informacije o igri redovno ažuriraju. I mi smo pisali o izlasku Tekken 8 još u travnju, a sada se zna puno više novih detalja.

Na kojim platformama će igra biti dostupna?

Tekken 8 izaći će na PlayStation 5, Xbox X/S serijama i na računalu. Neće biti podržan na sustavima posljednje generacije, što ima smisla sa svim tim detaljnim radom na Unreal Engineu 5. To je također razlog zašto neće uskoro doći ni na jedan mobilni uređaj, iako biste mogli pokušati Steam Deck ako vam ne smeta smanjenje performansi.

Konzole PS4 i Xbox One vjerojatno neće dobiti verziju Tekken 8, budući da su programeri rekli da “kontinuirano pojačavaju osjećaj moći u bitkama iskorištavanjem snage najnovije generacije konzola”.

Kako izgleda trailer za Tekken 8?

Razgovarajmo malo o ovom traileru jer se u njemu otkriva nekoliko zanimljivih informacija o tome koliko će dobro izgledati najnoviji Tekken naslov.

Prvo, trailer je preuzet iz samog moda priče, a kinematografske scene moda priče koriste isti mehanizam kao i stvarna igra. Dakle, iako to nije stvarna borba, nije ni unaprijed renderirani film (kojih je Tekken imao mnogo). Dobivamo dobar uvid u to kako će modeli likova, pa čak i pokreti izgledati, zajedno s vrstom pozadine koju možemo očekivati tijekom igranja.

Također radi pri 60 sličica u sekundi na PlayStationu 5, tako da nema petljanja u pozadini kako bi se radnja odvijala glađe ili pouzdanije nego što prosječni vlasnik PS5 može očekivati kada uđe u bitku protiv drugih igrača (mrežne veze na stranu).

Lako je vidjeti zašto naglašavaju ovaj aspekt trailera – to je doista impresivan rad u igri koji naglašava koliko će Tekken 8 biti vizualno moćan.

Zna li se kakav će biti storyline?

Trailer nam može reći samo toliko, ali imamo niz naznaka iz ovog dinamičnog dvoboja koji se odvija po grmljavinskom nevremenu, posebno kada je riječ o tome kako priča napreduje.

Igra će se odvijati šest mjeseci nakon radnje Tekken 7, a scena se fokusira na dvoboj između Jina Kazame, trenutnog glavnog protagonista Tekkenversea, i njegovog oca Kazuye Mishime. Jin kaže: “Ljudi poput nas ne bi trebali postojati”, što je izravna referenca na Đavolji gen koji su oboje naslijedili, nadnaravnu moć s tendencijom kvarenja i sposobnost da sklizne u posebno gadan đavolji oblik.

To je bio problem za Jina u prošlosti, ali ovdje, trailer jasno pokazuje da je postigao kontrolu nad Đavoljim genom, do te mjere da koristi svoje vražje moći bez potrebe za potpunom transformacijom (njegov otac također dobiva neke udarce) .

Ako ste upoznati s 3D borbom u Tekkenu, Tekken 8 će vam odmah izgledati poznato. Vi i vaš protivnik se sučeljavate u 3D prostoru, možete se kretati naprijed i nazad kako biste izbjegli napade i postavili svoje. Kombinacije pokreta i žongliranja su golemi, pa je učenje koje veze možete vezati ključno za postizanje najboljeg rezultata.

Nova mehanika ovaj put je sustav Heat. Svaki igrač ima mjerač Heata koji se puni dok ostajete agresivni i napadate svog protivnika. Aktiviranje Heata daje vam 10 sekundi da iskoristite snagu koju daje, a može se pokrenuti samo jednom po rundi. Možete koristiti ovaj novi mjerač za nekoliko stvari, kao što je Heat Burst koji je snažniji napad koji može otvoriti vašeg protivnika za kombinaciju, ili Heat Engager gdje protivnika udarate iz daljine preko zaslona i odmah slijedite dalje s napadom. Tu je i Heat Smash, koji koristi sav vaš mjerač Heata za jedan snažan udarac, i Heat Dash koji jednostavno juri vašeg lika pravo na vašeg protivnika.

Koji likovi će biti dio igre?

Prvi Tekken 8 trailer prikazao je Jina Kazamu i Kazuyu Mishimu, čineći ih prvim poznatim likovima videoigre. I dok je Devil Jin odvojeni lik od normalnog Jina u Tekkenu 7, još nema razloga vjerovati da je to slučaj u Tekkenu 8.

Dodatno, prvi pridošlica u seriji najavljen za Tekken 8, Azucena, bio je uparen s povratnikom favoritom Ravenom u dvostrukoj najavi tijekom EVO 2023.

Iako sigurno ima još likova koji će biti naknadno objavljeni, evo potpune liste potvrđenih boraca do sada:

 • Jin Kazama / Devil Jin
 • Jack-8
 • Jun Kazama
 • Kazuya / Devil Kazuya
 • King
 • Lars Alexandersson
 • Marshall Law
 • Nina Williams
 • Paul Phoenix
 • Brian Fury
 • Hworang
 • Lili
 • Ling Xiaoyu
 • Leroy Smith
 • Asuka Kazama
 • Raven
 • Azucena

Kakav gameplay možemo očekivati?

U usporedbi sa svojim rivalima Street Fighterom i Mortal Kombatom, Tekken igre naglašavaju trodimenzionalnu svađu jer igrači koriste sav raspoloživi prostor unutar arene. Tekken 8 ima osjetno agresivniju atmosferu od prethodnih inačica igre, s novim sustavom mjerenja Heata koji nagrađuje igrače za određene poteze. Svaki lik ima jedinstveni stil borbe i duboke pokrete, ali sustav Heat – zamjena za Rage Drive u Tekkenu 7 – je taj koji stvarno podiže atmosferu.

Ovo je u biti novi mjerač koji svakom liku daje nove napade i više taktičkih prilika za kažnjavanje neprijatelja snažnim kombinacijama.

Redatelj serije Tekken Katsuhiro Harada također vidi ovaj novi sustav kao način privlačenja igrača da eksperimentiraju s likovima koje inače ne bi koristili. “Zbog razlika u Heat sustavu za svakog pojedinog lika, [igrači će] započeti sa svojim favoritom, ali onda će vidjeti popis [naredbi] i vidjeti što čini drugog lika jedinstvenijim u Heat stanju pa će postupno htjeti isprobati i druge likove, i stvarno mislimo da će to potaknuti to istraživanje,” rekao je redatelj i producent Tekkena Katsuhiro Harada.

Uništavanje pozornice također je velika značajka u Tekkenu 8, što neće biti samo zabavno izvoditi, nego i uzbudljivo gledati kako se događa, budući da je Bandai Namco skrojio specijalne efekte kako bi se istaknuo na esport događajima.

Kakva će biti grafika igre?

Tekken 8 je prva velika franšiza borbenih igara koja je razvijena na Unreal Engineu 5. Izgrađen od temelja korištenjem Epicovog softvera, Harada je u intervjuu rekao da Unreal Engine 5 omogućuje malim detaljima da zablistaju. “Ovo je zapravo prvi put da uzimamo kišu i vanjske efekte i imamo taj učinak padanja likova na tlo. I ne samo to,” rekao je Harada. “Kad padnu na tlo, njihova se odjeća kao rezultat zaprlja. Tako da možete vidjeti rezultate bitke na modelima likova.”

Igra također ima neke očiglednije detalje u koje se možete zagledati, poput nenormalno mišićavih likova s nabreknutim venama i mišićima koji se sa svakim udarcem napinju unutar prekrasno detaljiziranih okruženja.

Mogu li se predbilježiti za narudžbu igre?

Tekken 8 je još uvijek u pripremi, tako da trenutno nema prednarudžbi. Nakon što budu objavljeni i kada budemo znali koje će sve različite verzije biti dostupne, obavijestit ćemo vas o onome što trebate znati.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...