Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Vive Sync – HTC-ova platforma koja omogućuje virtualne sastanke

Sastanci putem interneta iz svojih domova zbog pandemije koronavirusa su postali svakodnevica, a tvrtka HTC je ponudila nešto novo po tom pitanju.

HTC je predstavio svoju platformu koja nosi naziv Vive Sync, koja omogućuje održavanje virtualnih poslovnih sastanaka. Platforma se razvija još od 2018. godine, a sad je besplatna svim biznisima.

Iskustvo korištenja Vive Synca bi trebalo biti poznato svima koji su ranije koristili VR aplikacije. Prvo je potrebno napraviti Vive Sync avatar počevši od selfie fotografije, a potom slijede dodatne postavke koje se odnose na frizuru, tip tijela, izgled lica i slično. Nove opcije će biti dostupne u budućnosti, piše Mashable.

Foto: HTC

U konačnici avatar izgleda prilično živo, a VR uređaj koji korisnik nosi prati pokrete tijela, usta i očiju te zbog toga avatar oponaša stvarne pokrete korisnika. Korisnicima s Vive Pro Eye headsetom će biti praćeni pokreti očiju, što će se prenositi i na avatar.

Virtualni sastanci na Vive Sync platformi su integrirani s drugim poslovnim alatima kao što je OneDrive, što znači da korisnik može objavljivati PDF fileove, klipove i 3D modele u virtualnom okruženju.

Platforma trenutno podržava do 30 sudionika po sastanku, a svi moraju nositi Vive headsetove čija se cijena kreće od 549 do 1.000 dolara.

U budućnosti platforma ne bi trebala zahtijevati posjedovanje headsetova, omogućeno bi trebalo biti snimanje sastanaka i puno više kontrola za hostove.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Duhovi iz igre Phasmophobia uskoro će moći “izaći” iz zaslona računala i dodirnuti igrača. Kako bi se to dogodilo, igraču je potrebno bHaptics odijelo,...

Hi-tech

Suvremena umjetnica Krista Kim, koja se može pohvaliti suradnjama s brendovima kao što su Lamborghini i Lanvin, najavila je prodaju svog dizajna “prve digitalne...

Hi-tech

Tvrtka ima više od 6.000 zaposlenika koji rade na različitim AR i VR projektima

Gaming

Tvrtka Valve odlučila je ukinuti podršku za macOS na svojoj platformi za virtualnu realnost. To je objavljeno na SteamVR forumu, gdje je napisao da...

Oglašavanje