Labouchereova strategija za klađenje

Labouchereova strategija za klađenje, kao i mnoštvo drugih strategija na koje možete naići na našoj i drugim stranicama, originalno potječe iz igre ruleta, ali je prilagođena i za klađenje. Kod ove strategije igrač također vodi računa o svojim ulozima i ulaže dok određeni iznos nije dostignut.

Labouchereova strategija u klađenju

Labouchereova strategija lako se može iz ruleta implementirati u klađenje, a koraci kako to učiniti su sljedeći:

Odlučite koliki iznos sredstava želite dobiti. Primjerice, recimo da želite osvojiti 100 dolara. Sada odlučite kako želite rasporediti novac. Recimo da ćete ga rasporediti na 5 dijelova: 10, 20, 40, 20 i 10. Odigrajte okladu koja će vam, ukoliko bude uspješna, donijeti prvi i zadnji iznos, odnosno 20 dolara ukupno. To bi značilo da ćete se kladiti sa 10 dolara na kvotu koja iznosi 3 što bi vam osiguralo 20 dolara čistog profita. Ako oklada bude uspješna, prekrižite prvi i zadnji iznos jer se uspjeli. Ukoliko oklada nije uspješna, na kraj popisa vrijednosti dodajete iznos svog izgubljenog uloga pa će popis tada izgledati ovako: 10, 20, 40, 20, 10 i 10. Ideja iza ove strategije klađenja jest da ukoliko budete uspješni u svojoj okladi, prekrižit ćete dva iznosa sa svog popisa, a ako izgubite okladu, dodat ćete samo jedan iznos na popis.

Korisna strategija ili ne?

Iako na prvi pogled ova strategija djeluje primamljivo i privlačno pojedincima, prvo obratimo pažnju na strategije u globalu. Sve su izuzetno interesantne jer gledajući u njihove teorije, dolazi se do zaključka da sve imaju smisla i da bi trebale raditi. Ali, kao što smo nebrojeno puta rekli, one funkcioniraju u svijetu gdje igrač ma neograničeno svotu novaca i uvijek će imati sredstava za povisiti idući ulog, čak i nakon 30-ak gubitnih oklada u nizu. U stvarnom svijetu to nije tako i svakoj strategiji treba pristupiti s oprezom. Što se konkretno ove strategije tiče, ona je osmišljena za igrače koji vole igrati na događaje s visokim kvotama. Ako ste jedan od takvih, bez problema ćete se koristiti ovom strategijom pa čak i poprilično uspješno, ovisno o vašim odabirima. Ako niste taj, ne bi vam je preporučili jer postoji par puno boljih solucija za igrače koji vole malo sigurnije oklade.

Akademski odgovor

Gledajući iz jedne malo ozbiljnije, akademske perspektive, potkrijepljene raznim testiranjima i varijacijama, postoje čak tri konkretna članka i objave posvećene upravo ovoj i nekim drugim strategijama. U 2007. godini, najviše pažnje privukao je članak Archontakisa i Osbornea gdje uspoređuju više različitih strategija i donose zaključke koja je najisplativija na osnovu rezultata njihovih testiranja. Oni su došli do zaključka da je strategija ulaganja proporcionalnih uloga najbolja za dugoročno klađenje, ali kratkoročni rezultati ove i Fibonaccijeve strategije dali su solidne rezultate. Nešto kasnije, 2014. godine, Jiri Lahvička je objavio znanstveni rad u kojem je pokopao sve oblike kladioničarskih strategija i zaključio kako su sve dugoročno gledano beskorisne i vode vas ravno do bankrota. Navedeni članci i radovi u ovom tekstu dostupni su svima koji su spremni istraživati i surfati Internetom u potrazi za strategijom koja im odgovara i strategijama koje bi trebali izbjegavati. Na samim igračima ostaje tako da prouče ono što im se u današnje doba besplatno nudi i tako sami donesu sud kako žele postupati sa svojim budžetom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus