Connect with us

Znanost

Grad budućnosti u Meksiku

Foto: CITE City

Tehnologija

Grad budućnosti u Meksiku

U pustinji Meksika se stvara novi grad od milijardu dolara. Međutim, ovaj će se grad razlikovati od svih ostalih gradova na svijetu. Nitko neće zapravo živjeti u njemu, ali biti će zaposleno na tisuće ljudi. Novi grad budućnosti biti će divovski prostor za praksu, u kojemu tvrtke mogu dolaziti i isprobavati svoje nove projekte.

CITE, skraćeno za Centar za inovacije, testiranje i evaluaciju, je ime projekta lažnoga grada. Riječ je o području od 15 četvornih kilometara u kojemu tvrtke mogu provoditi projekte u transportu, sigurnosti, poljoprivredi i komunikaciji. Prikupljene će informacije biti poslane velikom podzemnom IT centru. Voditelji projekta kažu da se bez ikakvih ljudi po cestama mogu brže razvijati urbane tehnologije. Takve nove tehnologije su primjerice: automobili bez vozača, inteligentni transportni sustavi do novih uređaja uštedu energije ili koncepata gradske poljoprivrede.

Grad će ponuditi sve ono što ima i konvencionalni grad – uredske zgrade, škole, crkve, rekreacijska područja i trgovačke centre. Osnivači kažu da žele dati dojam pravog grada što je više moguće.Osnivači projekata nisu imali poteškoća u pronalaženju odgovarajućeg mjesta za CITE. Na kraju je meksička pustinja izabrana kao idealno mjesto za izgradnju ovog visoko tehnološkog grada.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Tehnologija

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh