Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Humanoidni robot mijenja općinskog službenika u Sibiru

Humanoidni robot pruža pomoć pri izdavanju potvrda o nekažnjavanju i nekonzumiranju opijata, što je u Rusiji neophodno za rješavanje brojnih pravnih poslova.

Foto: Promobot

Humanoidni robot koji izgleda i ponaša se kao službenik počeo je raditi s javnošću u uredu administracije u Sibiru.

Robot s dugom plavom kosom i smeđim očima uslužuje pridošle u ured u gradu Permu, koji se nalazi 1.100 kilometara istočno od Moskve.

Trenutno, humanoidni robot pruža pomoć pri izdavanju potvrda o nekažnjavanju i nekonzumiranju opijata, što je u Rusiji neophodno za rješavanje brojnih pravnih poslova.

Tvrtka Promobot, koja je izradila prototip, navodi da je robot osmišljen kako bi izgledao kao prosječna Ruskinja. Izraz i oblik lica smišljeni su pomoću umjetne inteligencije i na osnovu analize izgleda nekoliko tisuća žena, prenosi Reuters.

Foto: Promobot

“Robot koji na sebi nosi odjeću službenika može oponašati više od 600 izraza lica pomičući oči, obrve i usne, te druge mehaničke mišiće koji su prekriveni umjetnom kožom”, navodi se u priopćenju tvrtke Promobot.

Robot može postavljati i odgovarati na smišljena pitanja, a povezan je sa skenerom i printerom. Također, ima pristup bazi podataka dokumenata i potpuno zamjenjuje službenika.

Foto: Promobot

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Svemir

NASA-ina astronautkinja Kate Rubin će put svemira krenuti iz Baikonura, svemirske luke u Kazahstanu.

Robotika

Kad je tek predstavljen, robot Flippy je mogao samo okretati hamburgere tijekom pečenja, a tvrtka je sad predstavila novu napredniju verziju.

Robotika

Ghost Minitaur je četveronožni robot koji se može kretati kroz kompleksne terene, skakati, penjati se uz stepenice, otvarati vrata i preskakati ograde, piše Mashable....

Robotika

Svi zainteresirani moći će biti u blizini robota i detaljno se informirati o tome kako je napravljen.