Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Najbolji uređaj za uklanjanje buke i za miran san u 2019. godini

Dobar san je ključan za dobro zdravlje. Drži nas aktivnima te je važan za kreativnost i produktivnost. Ništa ne može zamijeniti 7 sati osvježavajućeg sna. No, problem je u tome što se sa svim kaosom i smetnjama, u današnje doba teško spava noću. Bučni susjedi, partner koji hrče, bebe koje plaču, trube automobila,  sve to pridonosi pogoršanju kvalitete sna. Uređaj za uklanjanje buke savršeno se pozabavio tim problemom i pomogao je kupcima da lakše utonu u san.

Mnogi stručnjaci tvrde kako je najbolji proizvod za miran san Marpac Dohm Classic, kojeg je moguće kupiti na Amazonu.

Uređaji za uklanjanje buke blokiraju ambijentalne zvukove kako bi stvorili mirno okruženje za spavanje i opuštanje. Potiču koncentraciju, produžuju fokus, pomažu meditaciji i potiču kreativno razmišljanje. Ovi strojevi za uklanjanje buke također maskiraju povjerljive rasprave u uredima i pomažu u zaštiti tajnih podataka.

Sukladno jednoj studiji o uređajima za uklanjanje buke, slijedi popis od 3 najbolja uređaja za uklanjanje buke.

1.         Marpac Dohm

Među uređajima za uklanjanje buke predvodnik je Marpac Dohm. To je sofisticirani uređaj koji proizvodi takozvani ” bijeli šum”. Ako se još niste susreli s tim pojmom, bijeli šum je mješavina zvukova koji pomažu pri mirnom snu i opuštanju, dakle nedefinirani zvuk koji zamjenjuje potpunu tišinu ali opet nije zvuk koji smeta.

To mogu biti zvukovi poput šuštanja lišća, padanja kiše ili zvukovi vodopada. Marpac Dohm ima motor koji nudi dvije različite brzine. Posebno je osmišljen za nemirne spavače koji imaju poteškoća sa spavanjem. Koristi asimetrični ventilator kako bi proizveo bijeli šum koji utapa ambijentalne zvukove i smetnje.

Ima podesivu brzinu i volumen te je savršen za kućnu i uredsku uporabu. Pomaže vam da se usredotočite te je stoga također pogodan za radna mjesta na kojima se mora održavati povjerljivost.

 Ako imate bučne susjede ili ako je vaša kuća preblizu prometnoj cesti, ovaj uređaj za uklanjanje buke može biti blagoslov za vas i vašu obitelj. On će kamuflirati zvukove koji bi vas inače probudili. Ovaj stroj je također koristan za obitelji s bebama i malom djecom. To osigurava da noćni zvukovi ne ometaju spavanje mališana, a kad djeca spavaju čvrsto, i vi ćete se dobro naspavati.

Ovaj stroj je također pogodan za putovanja jer ne zauzima puno mjesta i može ga se staviti u torbu ili kofer.

2.         LectroFan High Fidelity

Na drugom mjestu je LectroFan stroj za spavanje. To je elektronički uređaj za uklanjanje buke visokih performansi s nevjerojatnim nizom od 20 različitih postavki ventilatora i bijelog šuma. Možete kliknuti na gumb koji želite. LectroFan nudi 10 zvukova ventilatora i 10 opcija za bijeli šum. Bijeli šumovi također uključuju ružičaste i smeđe zvukove.

Različite boje predstavljaju drugačiju spektralnu gustoću i imaju različite primjene u akustici, inženjerstvu i fizici, a ovisi o osobnoj preferenciji pojedinca koju zvuk smatra najprikladnijim za spavanje.

Ovaj stroj također posjeduje timer i može se napajati putem USB punjenja. Nema pokretne dijelove jer se ne oslanja na motore i ventilatore za proizvodnju bijelog šuma. Umjesto toga, koristi napredni digitalni zvučnik za stvaranje neponovljivih visokokvalitetnih bijelih, ružičastih i smeđih zvukova. Postoji 10 različitih opcija za bijeli šum od najviše (bijele) do najniže (smeđe).

3.         Big Red Rooster BRRC107

Na broju tri nalazimo stroj za bijeli šum pod nazivom Big Red Rooster. To je snažan gadget za uklanjanje šuma sa 6 jedinstvenih opuštajućih prirodnih zvukova. Uključujući nježne zvukove kiše, zvuk grgoljećeg potoka, zvukove ljetne noći, zvukove oceana i lagane grmljavine. Svaki od tih zvukova posebno je stvoren da učinkovito maskira uznemirujuće zvukove iz okoline. Ideja je stvoriti miran prostor u kojem se korisnik može opustiti, spavati, raditi ili bolje učiti.

Ako imate partnera koji glasno hrče, živite pored gradilišta ili prometne prometnice, ovaj gadget možda će vam biti koristan. Osim toga, ako imate noćni posao koji zahtijeva da se odmarate tijekom dana ili ako imate novorođenče koje se budi zbog najmanjih zvukova, ovaj bi vam uređaj mogao dobro doći.

To može pomoći vama i vašoj obitelji da brže zaspite i bolje spavate. Neće vas probuditi slučajni zvukovi i poboljšat će se ukupna kvaliteta sna. Sljedećeg dana ćete se probuditi potpuno osvježeni i energizirani. Gadget se također može koristiti u uredima i spavaonicama. Pomaže koncentraciji i stalnoj pozornosti. Također možete napajati sustav pomoću 3 AA baterije. Stroj je prenosiv i jednostavan za nošenje s mjesta na mjesto. U obliku je kocke s metalnom mrežom na prednjoj ploči. Gornja ploča ima gumbe za 6 prirodnih zvukova, uključivanje / isključivanje, promjenu glasnoće i Sleep Timer. Sve u svemu, gadget ima prikladan prijenosni dizajn s lako dostupnim kontrolama. Možete ga ponijeti sa sobom, što će vam može pomoći da bolje spavate čak i kada niste u poznatom okruženju.

Popularno

Znanost za početnike

Iako se s nama ne bi složila ekipa iz Flat Earth Societyja, Zemlja je okrugla. U redu, ne baš u pravom smislu riječi, ali...

Kemija

One nastaju u oblacima i to na temperaturama nižim od 0°C izravno iz vodene pare u zraku, a ne smrzavanjem vode kako se obično...

Znanost za početnike

Znanstvenici vjeruju da je u najvećem broju slučajeva uzročnik potresa mehanizam tektonike ploča, tj. kretanje litosferskih ploča i njihova međusobna interakcija.

Fizika

Jeste li oduvijek imali goruću želju putovati kroz vrijeme? Dobre vijesti! Putovanje kroz vrijeme je moguće. Zapravo, već to radite. Krećete se kroz vrijeme...

Fizika

Svima nam je dobro poznato da je Albert Einstein, jedan od najznačajnijih fizičara 20. stoljeća, bio uistinu zanimljiva i osebujna ličnost. No, jeste li...

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oboljenja i poremećaji

Spavanje na trbuhu uzrokuje pritisak na kralježnicu i ne dopušta pravilno poravnanje ligamenata, mišića, kostiju i zglobova Znanstvenici se slažu da je spavanje na...

Tehnologija

Depresija, anksioznost i poremećaji spavanja mogu se riješiti stimuliranjem neurona u mozgu. U posljednjih nekoliko godina, vidjeli smo lansiranje proizvoda od tvrtki kao što...

Psihologija

Ustati ujutro iz kreveta u mračnim jutrima tijekom zime može zaista biti osobito teško.  “Ljudi također pomalo hiberniraju”, kaže Juergen Zulley, profesor biološke psihologije...

Psihologija

Želite li izbjeći svađe za vrijeme obiteljskog odmora, pokušajte se dobro naspavati nekoliko dana prije nego što krenete na putovanje, savjetuje britanska psihologinja Linda Blair.  Blair,...

Oglašavanje