Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Alternativna medicina

Znanost u suradnji s prirodom protiv urinarnih infekcija izazvanih escherichijom coli i drugim bakterijama

Mirjana Hasanagić u NanoEssentials analitickom laboratoriju.

Kako su liječnici alternativne medicine Vedran i Mirjana Hasanagić uspjeli plasirati E-kapi sastavljene od hrvatske lavande, bosanske smreke, sibirskog bora, australskog eukaliptusa te srpskog alkohola na svjetsko tržište?

Stvarnost 21. stoljeća preplavljena je sintetičkim farmaceutskim lijekovima i surova je istina da je naša svakodnevnica poražavajuće ovisna o bezbroju bijelih i raznobojnih pilulica. Srećom, još uvijek ima onih koji se sjećaju da je jedno od osnovnih ljudskih i liječničkih načela ono da se bolesnome ne našteti.

Takva je kanadska tvrtka NanoEssentials, u vlasništvu sarajevskog dvojca, Vedrana i Mirjane Hasanagić, zasnovana na medicinskim i farmaceutskim istraživanjima i zajedničkom radu doktora znanosti i doktora medicine, ali i doktora alternativne medicine iz raznih dijelova svijeta.

Mirjana Hasanagić u NanoEssentials analitičkom laboratoriju.

Njihova je vizija jednostavna: žele istražiti dokazane ljekovite pripravke potekle iz prirode, razviti ih, poboljšati i testirati metodama suvremene znanosti. Osnovni im je cilj pronaći alternativne načine tretiranja zdravstvenih problema s kojima se susreće suvremeni čovjek.

Tvrtka NanoEssentials postavila je najviše standarde u pronalaženju, proučavanju, kliničkom testiranju i razvoju prirodnih lijekova koristeći najmodernije farmaceutske laboratorije i opremu. U tvrtki su svjesni važnosti da se pri razvoju pripravaka baziranih na drevnim recepturama i netaknutim sastojcima sve testira i razvije u optimalan krajnji proizvod. Uspjeli su doći do rješenja koja su ništa manje nego savršen prirodni odgovor kao pomoć u borbi s raznim ljudskim bolestima i stanjima.

Kako bi postigli maksimalno djelovanje i iskorištenost svih sastojaka u pripravcima koji su zdrava alternativa konvencionalnim farmaceutskim proizvodima, NanoEssentials primjenjuje metode i dostignuća vrhunske nanotehnologije.

Nanotehnologija je znanstveni proces pri kojem se tvari svode na molekularni nivo. Kao rezultat, manja količina lijeka dostatna je za istu učinkovitost, a istovremeno su izbjegnuti neželjeni i često opasni simptomi i neočekivane posljedice za one koji se nastoje izliječiti i ostati zdravi.

Oni koji pate ili su nekad patili od infekcije mokraćnih kanala znaju koliko ovo naizgled bezazleno oboljenje može utjecati na kvalitetu života i obavljanje najobičnijih dnevnih aktivnosti, tim više ako stanje postane kronično i bolest se vraća svakih nekoliko mjeseci. Ovo neugodno i često bolovima praćeno stanje, koje može izazvati ozbiljne komplikacije ako se ne tretira, svake godine pogađa milijune ljudi, uglavnom žene i djecu.

Konačno, poslije godina istraživanja i razvoja te registriranja diljem svijeta, tvrtka NanoEssentials predstavila je javnosti prirodno ljekovito sredstvo za pomoć kod infekcija urinarnih kanala.

E-kapi (engl. E-Drops) su nutraceutik sastavljen od biljnih ekstrakata terapeutske kvalitete koji su rastvoreni u alkoholu i službeno je registriran i priznat od strane kanadskog Ministarstva za zdravstvo i Europske unije.

Po svjedočenju kanadskih urologa i naturopatskih liječnika, objavljenom u časopisu Discover Magazine, ne postoji prirodni pripravak na svjetskom tržištu koji bi se po djelotvornosti mogao usporediti s pripravkom E-Drops. U mnogim slučajevima E-Drops daju bolje rezultate, i to bez ikakvih štetnih posljedica, tamo gdje i najjači antibiotici završavaju neslavno. Sigurni smo da i mnogi čitatelji dijele to iskustvo.

Čelnica tvrtke Mirjana Hasanagić kaze: “Pored toga što nam iznenadna svjetska medijska pažnja izrazito prija, novonastalo veliko interesovanje za naše proizvode dovodi nas do problema s nabavkom sirovina, kojih u ovom trenutku nema dovoljno da zadovoljimo svu potražnju.”

Zanimljivo je spomenuti da je naša javnost odavno upoznata s ovim proizvodom. Naime, E-drops su nastale iz poznatih E-kapi Vedranovog oca, doktora kemije Enesa Hasanagića iz Sarajeva, koje su na tržištu prisutne od kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća. Uz velik broj izliječenih, globalno širenje ovog proizvoda još je jedno veliko priznanje i potvrda o kvaliteti.

Još jedna zanimljiva činjenica: na tradicionalnom natječaju institucije Westingdale koja podržava i financira razvoj novih i inovativnih tvrtki, tvrtka NanoEssentials izabrana je u prvih deset od prijavljenih 304 tvrtki iz 16 zemalja.

Liječnici alternativne medicine Vedran i Mirjana Hasanagić pružaju besplatne konzultacije vezano za probleme urinarnog trakta na njihovoj internetskoj stranici: eserihija.com.

2 komentara

2 Comments

  1. Lidija

    14 siječnja, 2013 u 8:30 pm

    Cestitam Hasanagicima na uspjehu. Ja sam jedan od zadovoljnih korisnika E-Kapi. Vedran se mene vjerovatno ne sjeca ali jos 1988 ili 89 godine dolazila sam sa bolesnom majkom u Biljnu Apoteku Hasanagic u Sarajevu na konsultacije kod Vedranovog oca doktora Enesa Hasanagica. Drago mi je vidjeti da se porodicna tradicija nastavlja i da proizvodi dozivljavaju svjetski uspjeh.

  2. Mubina

    4 kolovoza, 2013 u 1:10 am

    a kako da dodjem do tih kapi za Ecoli

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularno

Znanost za početnike

Iako se s nama ne bi složila ekipa iz Flat Earth Societyja, Zemlja je okrugla. U redu, ne baš u pravom smislu riječi, ali...

Kemija

One nastaju u oblacima i to na temperaturama nižim od 0°C izravno iz vodene pare u zraku, a ne smrzavanjem vode kako se obično...

Znanost za početnike

Znanstvenici vjeruju da je u najvećem broju slučajeva uzročnik potresa mehanizam tektonike ploča, tj. kretanje litosferskih ploča i njihova međusobna interakcija.

Fizika

Jeste li oduvijek imali goruću želju putovati kroz vrijeme? Dobre vijesti! Putovanje kroz vrijeme je moguće. Zapravo, već to radite. Krećete se kroz vrijeme...

Fizika

Svima nam je dobro poznato da je Albert Einstein, jedan od najznačajnijih fizičara 20. stoljeća, bio uistinu zanimljiva i osebujna ličnost. No, jeste li...

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Eksperiment je trajao od 2015. do 2018. godine, a osnovni cilj je bio ispitivanje teorije po kojoj mikroorganizmi mogu preživjeti u svemiru i stići...

Svemir

Budući astronauti mogli bi praviti lunarne građevine od mjesečeve prašine i urina.

Tehnologija

S napretkom znanosti i tehnologije naš odlazak u toalet bi, u budućnosti, mogao predstavljati ne samo olakšanje za naš organizam, već i oslobođenje od...

Zdravlje i Medicina

Većina nas ne voli pričati o stvarima poput urina ili izmeta, ali realnost leži u činjenici da su ove izlučevine važne za naše zdravlje....

Oglašavanje