Od čega se radi plastika? Pitanje koje ste sigurno postavili barem jednom dok ste klizili među policama supermarketa, gledajući sve te šarene proizvode. Plastika...
Znanost kuhanja postaje sve intrigantnija kako molekularna gastronomija ulazi na velika vrata u svijet kulinarstva. Ovaj fascinantni pravac kulinarske znanosti nije samo kuhanje; to...
Kemija ljubavi nije samo metafora; ona je stvarni znanstveni fenomen koji oblikuje naše najdublje emocije i veze. Ljubav i privlačnost su doživljaji koji sežu...
Znanstvenici su nedavno otkrili do sada neviđeni oblik kisika, čije bi ponašanje moglo dovesti u pitanje postojeće teorije nuklearne fizike o “magičnim brojevima”. U...
Kristalizacija je prirodni ili umjetno potaknut proces prelaska tvari iz neorganiziranog stanja (kao što je otopina, talina ili plin) u čvrstu, redovito poredanu strukturu...
Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) udružili su snage s kolegama sa Sveučilišta u Cagliariju kako bi istražili načela kemijskih reakcija potaknutih mehaničkom silom. Rezultati...
Najjednostavniji odgovor na ovo pitanje bio bi da je svaki bourbon whiskey, dok whiskey nije uvijek bourbon. Niz strogih federalnih regulacija određuje što je...
Sedamdeset istraživača sastavilo je opširni priručnik s detaljnim objašnjenjima za buduće proizvođače. Grafen se smatra materijalom budućnosti zbog svoje nevjerojatne snage i mnoštva mogućih...
Ljubitelji piva, radujte se! Sastojak u tom slatkom nektaru bogova mogao bi pomoći u zaštiti stanica mozga protiv vrste oštećenja koja su povezana s...
Iako zvuči začuđujuće, vruća voda se ledi brže nego hladna voda pod određenim uvjetima. Fenomen je zabilježio još Aristotel, no razni eksperimenti i istraživanja do...