Istraživanje finskih znanstvenika pokazalo je da manjak vitamina D u muškom organizmu može povećati opasnost od razvoja kronične glavobolje i migrene. Opće je poznato...
Njemački znanstvenici s Instituta Max Planck upozoravaju kako većina roditelja ne zna nutritivnu vrijednost ni količinu šećera u obrocima što ih nude svojoj djeci. Provedena...
Ukoliko su vam potrebni dodatni razlozi da pripazite na liniju, ovo će biti sigurno jedan od njih. Pokazano je da težina muškarca utječe na promjene...
Zamislite da je lako nagovoriti ljubitelje mesa da zamijene svoj životni stil sveždera s vegetarijanskim. Što bi takva promjena značila za Zemljin okoliš i...
Gotovo 60% Amerikanaca, Australaca i Europljana bavi se nekom fizičkom aktivnošću. Znanstvena recenzija iz 2015. godine pokazala je da su podaci o dugoročnom utjecaju...
Novo istraživanje pokazalo je kako bi ispijanje kave moglo spriječiti demenciju. Starije žene koje su pile više kave imale su manje šanse doživjeti kognitivni...
Iako su Paleo dijete, koje karakterizira minimalan unos ugljikohidrata i visoka potrošnja masnoća, postale iznimno popularne, nedavno istraživanje tima znanstvenika pri University of Melbourne...
LCHF prehrana, ili točnije „Low carb high fat”, vrsta je ishrane koja se temelji na povećanom unosu prirodnih zdravih masnoća nauštrb danas sve popularnijih...
Ništa ne definira jasnije silne razlike u današnjem svijetu nego infografika koja prikazuje količinu konzumiranih kalorija u državama svijeta po glavi stanovnika. Isto tako,...
Kavoljupci, od sada možete još bezbrižnije uživati u svojoj jutarnjoj dozi kofeina! Naime, nova studija objavljena u časopisu Journal of National Cancer Institute pokazala...
Genetski modificirana hrana (GMO) potječe od biljaka i životinja koje imaju umetnute gene drugih biljaka i životinja kako bi se promijenilo neko njihovo svojstvo....
U posljednje vrijeme često nailazimo na zbunjujuće informacije o utjecaju sunca na čovjeka. Podaci o njegovoj štetnosti i oni o dobrobitima za zdravlje stalno...
Novi proces za ekspandiranje zrna riže dovodi do super-hranjivoga oblika ekspandirane riže, s tri puta više proteina i bogatom količinom drugih hranjivih tvari koje...