Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Vikinške igrice koje možete igrati dok čekate Assassin’s Creed: Ragnarok

Assassin Creed igrice daleko su od nedostatka ideja budući da nude masu povijesnih i kulturnih opcija s kojima se možete igrati. Vikinzi su sasvim sigurno u samom vrhu popularnih ideja kada se radi o tome s kojom kulturom želite igrati i koju želite istraživati. Puno ljudi voli Vikinge pa i nije neko iznenađenje što se pojavljuju u tolikom broju igrica.

Donosimo vam 10 igrica koje će vas okupirati dok ne izađe Assassin’s Creed: Ragnarok:

10. Jotun

Ova akcijska avantura je svojevrsni skriveni dragulj na našem popisu. Glavni lik s kojim upravljate je Thora, preminula žena koja je umrla nečasnom smrću. Kako bi impresionirala bogove i dospjela u Valhallu, mora pobjediti razne Jotunne, odnosno bića koja su u nordijskoj mitologiji ekvivalent grčkim Titanima. Ono što igru čini zanimljivom i posebnom jest da se koristi ručno crtana animacija koja igraču pruža osjećaj stripa. Nemojte da vas to zavara jer glavni neprijatelji mogu biti poprilično izazovni. Jedini nedostatak koji igrači imaju jest da bi igrica mogla biti malo duža.

9. Northgard

Northgard je igrica dostupna svima putem Steama. Radi se o strateškoj igrici koja se bazira na upravo na nordijskoj mitologiji. U igri kontrolirate klan Vikinga koji pokušava kolonizirati novi misteriozni kontinent. Ova igra sadrži elemente igre na ploči kao i mehaniku strategije u pravom vremenu. Također, nudi se više tipova klanova od kojih svaki posjeduje svoj osobni stil.

8. Expeditions: Vikings

U ovoj igrici vi ste novoizabrani poglavica vikinškog klana. Kao i u Northgardu, u ovoj igrici se traži od vas da opskrbljujete svoj klan nabavljajući i pljačkajući resurse drugih zemalja. Za razliku od Northgarda, ova igrica ima više RPG elemenata. Likovi koje susrećete u igrici su zanimljivi, a imate i opciju stvoriti svog lika. Možete sklapati paktove s različitim frakcijama i birati između pljačkanja i sklapanja ugovora s različitim grupama. Velika preporuka svima koji vole taktičke RPG igrice. 

7. Volgarr the Viking

Ova igrica vraća igrače u prošlost svojim zabavnim arkadnim stilom. Kontrole su iznimno jednostavne, ali igra može postati poprilično teška. Mnogi su ovu igru okarakterizirali kao vikinška verzija retro igrica Ghosts and Goblins i Mega Man. Zaista, fokus ove igrice je manje na Vikinzima, a više na buđenju nostalgije za igricama popularnim u osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Unatoč tomu, ova igrica dospjela je na našu listu budući da je poprilično visoko rangirana i može igračima pružiti nešto malo drugačije dok čekaju izlazak Assassin’s Creed: Ragnaroka

6. Hellblade: Senua’s Sacrifice

Ova igra izašla je 2017. godine i osvojila je zavidan broj nagrada. Njena radnja smještena je u vikinško doba gdje je vaš lik žena koja pokušava spasiti dušu svoje mrtve ljubavi iz vikinškog pakla. Radnja je glavna atrakcija ove igre. Priča je poprilično psihološka i puno igrača se referenciralo na nju dok su govorili o svojim psihičkim problemima budući da je igra očito utjecala na njih na dobar način. Jedini nedostatak igrice je što bi mogla biti malo duža.

5. God Of War 4

Ova igra doživjela je ogroman hype, ali apsolutno zasluženo. Od svojeg prvog dijela, God Of War igrice prešle su velik put i postigle ogroman napredak te stekle planetarnu popularnost. Glavni lik Kratos, prošao je puno toga, a sada je umiješan i njegov sin. Vikinzi su malo manje dotaknuti u ovoj igrici, ali njihova mitologija i bogovi jesu. Borba je, kao što to obično biva u ovom serijalu igrica, fantastična. Kratos, iako je ostario, još uvijek u borbi može parirati čudovištima i bogovima. Ako dosad niste igrali ove igrice, nikada nije kasno.

4. The Banner Saga

Ova serija igrica odvija se u izmišljenom svijetu koji je inspiriran nordijskom mitologijom. Igra je vrlo interaktivna i ovisno o odlukama koje donesete, ima više različitih radnji. U.S. Gamer je ovu igricu opisao kao susret Game of Thronesa, Vikinga i Disneyja. Postoji velik broj opcija, a moguće je igrati s 25 različitih likova. Također, igrica koristi ručno crtane animacije. Glavni cilj je da brinete o karavanu koji se susreće s raznim banditima, izdajama, racijama i slično. Budite oprezni, posljedice vaših odluka mogu biti brutalne.

3. Vikings: Wolves of Midgard

2017. Godine ova igrica dobila je miješane recenzije. Igrači su se složili da ova igra uvelike podsjeća na Diablo III koji je smješten u vikinško okruženje. Potrebno je držati se blizu vatre jer bi se mogli smrznuti i umrijeti. Mehanika igrice je poprilično jednostavna, a u samoj igrici naići ćete na razne zagonetke, zadatke i glavne neprijatelje na kraju svake razine. Možete igrati kao muški i ženski lik i putujete kroz mjesta iz nordijske mitologije kao što su Niflheim, Balheim i Midgard.

2. Asgard’s Wrath

Ova igrica pruža potpuno novo igračko iskustvo svojim igračima. Ponajviše jer se radi o igrici koja je predviđena za igranje s Oculus Rift naočalama za virtualnu realnost, takozvanim VR naočalama. Radi se RPG igri s puno akcije i avanture. Ova igra pruža sasvim novo VR iskustvo, a recenzije se slažu da je za igru potrebno čak i do 25 sati kako bi bila dovršena ukoliko se većinom držite glavne priče i ne lutate okolo. Čini se da postoji puno toga za istražiti u samoj igri. Možete igrati kao različiti likovi, a uz to, ono što je oduševilo igrače je da možete imati i životinjske ljubimce. Igrica je vrlo brzo prepoznata kao najbolja i najambicioznija VR igrica tako da se ovdje radi o poprilično velikoj stvari.

1. Zombie Vikings

I na samom kraju naše liste, jedna igrica koja se fokusira na dobar humor. U ovoj igrici na misiji ste pronalaska Odinovog izgubljenog oka. Možete igrati sami ili u suradnji s još jednim igračem te birate između četiri različita Vikinga od kojih svaki ima drukčije sposobnosti. Također, postoji velik broj oružja koja možete otključati. Dakle, u Zombie Vikings igri ste zapravo vi zombi viking, iako ste možda očekivali da je poanta da se borite protiv njih. Borite se protiv raznih čudovišta, a nekad čak i ljudi. Priča u igri je obožavana zbog svojeg humora i stoga, ako tražite nešto što će vas nasmijati, ovo je igra za vas. 

Vikinzi su nepresušna tematika za razne igre pa čak i za neke slot igre poput Viking Runecraft. Sretno igranje i nadamo se da na Assassin’s Creedov nastavak Ragnarok nećemo još dugo čekati.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Igre i gaming

Na sredini smo 2023. godine, a uzbuđenje je i dalje u zraku! Zahvaljujući mnogim odgađanjima iz prošle godine, i mnogim novim najavama, ova godina...

Igre i gaming

Iako je Internet danas prepun različitih igrica koje se mogu jednostavno igrati u pretraživaču, malo je onih koje su zapravo u potpunosti namijenjene djevojčicama....

Igre i gaming

Svi znamo da igranje video igara vrlo vjerojatno najzabavnija aktivnost za djecu. Isto tako, većina nas je svjesna da djeca uglavnom neće neko duže...

Igre i gaming

Ako se prijavite sa svojim Uplay računom tijekom glavnog dijela Ubisoft Forward događaja, igru Watch Dogs 2 dobit ćete na poklon.

Igre i gaming

Virtualne ture kroz staru Grčku i stari Egipat moguće je besplatno preuzeti sve do 21. svibnja.

Promo i akcije

Predstavljamo odličan uređaj za vrijeme koje provodite doma. Da bi dani lakše prolazili, za vrijeme akcije #OstaniDoma, možete se počastiti X88 Pro X3 Tv...

Igre i gaming

Novi Assassin's Creed dobio je službeno ime i trailer, a svjetlo dana bi trebao ugledati prije završetka godine. Ljubitelje video igara oduševit će ova...

Igre i gaming

Tvrtka Sony objavila je da će donirati 100 milijuna dolara kako bi pomogla u borbi protiv koronavirusa, što je izuzetno humana stvar, no to...