Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Promo i akcije

Najbrži stroj za lasersko graviranje Aufero Laser 2 trenutno na akciji!

Detalji su ono što čini razliku u današnje vrijeme, a ako se želite pobrinuti da vaši proizvodi ili vama vrijedni predmeti izgledaju jedinstveno i posebno, tada je svakako stroj za lasersko graviranje ono što vam treba.

Graviranje uz pomoć lasera danas je postalo uobičajeno u uređivanju doma, kao i poslovnih prostora te dizajniranju različitih promotivnih materijala, a upravo ova precizna metoda omogućit će da se vaš logo i ilustracija istaknu i privuku pažnju. Također, svojim laserskim dizajnom svakako možete razveseliti i najmilije, povodom rođendana i drugih važnih obljetnica, personaliziranim darovima koji će ovjekovječiti zajedničke uspomene. 

Svijet lasera možda zvuči kao nešto namijenjeno isključivo visokoobrazovanim znanstvenicima, ali zapravo vam nije potrebna profesionalna obuka kako biste mogli gravirati, već trebate samo kvalitetan, jednostavan i pouzdan stroj. Upravo to ćete dobiti uz Aufero Laser 2, koji predstavlja novu generaciju strojeva za lasersko graviranje, a donosi ga tvrtka Ortur, jedan od najvažnijih lidera laserske industrije.

Kao nasljednik Aufero Lasera 1, koji je u prošlosti privukao veliko zanimanje korisnika, Aufero Laser 2, o kojem smo već ranije pisali, unaprijeđena je verzija stroja za lasersko graviranje i namijenjen je upravo početnicima, jer ne samo što ga nije problem naučiti koristiti, već ga krasi i povoljna cijena, s modelima dostupnima već za 269 dolara.

Istina je, Aufero Laser 2 idealan je za korisnike koji žele gravirati na malo većoj površini (390x390mm), a traže rekordnu brzinu prilikom graviranja, uz maksimalnu uštedu novca!

Kako sastaviti i koristiti Aufero Laser 2?

Aufero Laser 2 dolazi uz priručnik od 71 stranice, dostupan na deset različitih jezika. Svaki korak i svaka komponenta objašnjeni su slikovno, a na vama je samo ići korak po korak i pratiti upute.

Sastavljanje stroja za lasersko graviranje odvija se u tri koraka: 

 • spojite vijcima zajedno stražnju i prednju stranu X-osi, sa stražnjom i prednjom stranom Y-osi Aufero Lasera,
 • dodajte dio koji pokreće motor, kućište i vezice za kablove,
 • na kraju učvrstite laserski modul koji će biti zadužen za graviranje.

Tim stručnjaka koji stoji iza ovog lasera također se potrudio osigurati za vas niz različitih video uputa, kako biste lakše sastavili ovaj stroj, povezali ga s kompjutorom i podesili na pravi način parametre u softveru. Pri tome će vam pomoći i 50 dostupnih fotografija koje otkrivaju kako postaviti parametre s ciljem postizanja željenog efekta, što će vam značajno olakšati prilagođavanje uređaja, prije nego što svoje ideje pretvorite u stvarnost.
U svakom slučaju, dokumentaciju uvijek možete pronaći na prodajnoj stranici proizvoda, a službeni Aufero YouTube kanal dat će vam pregršt ideja kako koristiti ovaj stroj na pojedinim materijalima, ali i kako ga prilagoditi vašim potrebama.

Koji materijali su pogodni za Aufero Laser 2?

Izbor materijala nije nevažan pri laserskom graviranju, a Aufero Laser 2 vam daje širok izbor mogućnosti, jer ga možete koristiti na drvu, kartonu, plastici, koži, kao i na bambusu, aluminij oksidu, nereflektirajućoj galvanoplastici, nehrđajućem čeliku i printanim pločama.

Sve to uz maksimalnu preciznost, otpornost na abraziju, kao i obradu materijala bez kontakta, zbog čega je graviranje laserom definitivno korak iznad mehaničkog, a tehnologija napreduje iz godine u godinu pa u budućnosti može biti još samo bolja. 

Rekordno brzo graviranje uz odličan softver 

Aufero Laser 2 ima sve karakteristike potrebne ambicioznom početniku. Stabilan je, efikasan i jednostavan za korištenje te postiže brzinu do čak 15000mm/min, kojom je Ortur srušio rekord svoje industrije, stvorivši jedan od najbržih strojeva za lasersko graviranje na tržištu, po povoljnoj cijeni.

Takva brzina naravno da ne bi bila moguća bez iznimno kvalitetnog hardvera, ali i softvera. Aufero Laser 2 koristi najnoviju generaciju matične ploče, čime je ubrzan za 10% u odnosu na prethodnu verziju. Pokreti stroja prilikom graviranja sada su glatki, što povećava preciznost, a napredna ORTUR 1.8 verzija ugrađenog softvera u kombinaciji s FreerTOS sustavom za stabilnost i još bržim ESP32 čipom dovela je do rušenja rekorda industrije.

Povećana je i površina namijenjena graviranju, na 390x390mm, što je veličina dva 15-inčna monitora zajedno. Sada je moguće obraditi veće materijale, bilo da se radi o drvenoj površini ili odjeći, a nizak centar gravitacije X-osi osigurava preciznost čak i pri velikim brzinama rada.

Treba naglasiti da softver kojim putem kompjutera upravljate graviranjem, poznat pod nazivom “LaserGRBL”, podržava različite formate fotografija i ilustracija, od kojih izdvajamo JPG, JPEG, PNG, BMP i SVG. Kompatibilan je s Windows i MAC operativnim sustavima, a Ortur također stalno dodatno razvija offline kontrolu putem ekrana na samom uređaju, koja omogućuje upravljanje bez korištenja računala.

Sigurnost na zavidnoj razini

Ako ste početnik u nečemu kao što je graviranje, svakako da je sigurnost samog stroja izuzetno važna, kako biste se mogli opustiti i polako istraživati sve mogućnosti koje su pred vama.

Tvrtka Ortur posebno pažnju pridaje upravo sigurnosnom aspektu, a Aufero Laser 2 dolazi s četiri sigurnosne razine upravljanja, koje štite korisnike. Naime, čim dođe do horizontalnog ili vertikalnog pomaka, stroj će automatski prestati raditi, a isto će se dogoditi ako se dogodi pogreška u sustavu ili USB veza s kompjuterom oslabi.

Aufero Laser 2 stat će s radom i u slučaju da odete po kavu ili se zapričate na mobitelu, jer ima u sebi blokadu nakon 30 sekundi bez korištenja. Kao četvrta razina zaštite, tu je Safe Power Control sustav, koji će ugasiti modul nakon prestanka korištenja, tako da nije nužno manualno ga gasiti.

Nema sumnje, s takvim sigurnosnim postavkama bilo da ste početnik ili iskusni majstor graviranja, moći ćete opušteno i s punim samopouzdanjem raditi na svojem dizajnu…

Koje module koristi Aufero Laser 2?

U svijetu laserskog graviranja moduli se brinu za ispunjavanje različitih želja korisnika, a Aufero Laser 2 možete koristiti u kombinaciji s četiri različita modula: LU2-2, LU2-4-SF, LU2-4-LF, LU2-10 (10W).

Radi se o modulima koji će pokriti svaki mogući zadatak prilikom graviranja, a prvi od njih LU2-2 namijenjen je vrlo preciznom graviranju na nešto mekšim materijalima pa može poslužiti ako želite gravirati šablone na zaštitnu masku svog mobitela ili na materijale od kože i drva.

Modul LU2-4-SF radi većom brzinom i pogodan je za graviranje čvršćih materijala, kao što su nehrđajući čelik, staklo, keramika i kamen. Modul LU2-4-LF dobar je ako želite izbjeći crne rubove oko svog dizajna, uz pomoć zračnog kompresora, dok modul 4-LU2-10(10W) radi s velikom snagom i ima u sebi ugrađeno hlađenje te postiže iznimno brzinu. Ovaj modul može se fokusirati na detalje i pogodan je za radove koji traže veliku preciznost.

Dakle, Aufero Laser 2 nudi četiri različite opcije modula prilikom kupovine, a kupci se mogu odlučiti i za više njih, ako imaju više različitih potreba prilikom svog laserskog graviranja…

Testirajte vaš dizajn besplatno

Kako bi vam pokazao koliko impresivno može izgledati vaš dizajn uz korištenje Aufero Lasera 2, Ortur je pokrenuo promociju testiranja dizajna, dostupnu svim zainteresiranim korisnicima.

Ako se želite uključiti, možete to napraviti u ovih pet koraka:

 1. Osmislite fotografiju ili ilustraciju dizajna koji želite da bude graviran,
 2. Izaberite model stroja za graviranje kojeg želite testirati,
 3. Odaberite veličinu dizajna koju preferirate,
 4. Složite to sve u email s naslovom “TEST”,
 5. Pošaljite email na adresu [email protected]

Ako vaš dizajn bude prihvaćen, dobit ćete nazad fotografiju vašeg dizajna, kao i video koji otkriva korak po korak kako je došlo do vašeg remek djela…

Akcija na Aufero Laser 2 – do 31. ožujka!

Nema sumnje, Aufero Laser 2 zaista je sjajan stroj za sve one koji žele naučiti gravirati ili uz njega namjeravaju još malo poboljšati preciznost svog rada. 

Odlična je vijest što trenutno traje akcija pa Aufero Laser 2 s modulom LU2-2 umjesto $329.99 sada možete dobiti za $269.99, a stroj s modulima LU2-4 SF i LU2-4 LF umjesto $429.99 dođe $369.99, što su cijene koje se za tako visoku tehnologiju zaista isplate.

A u proljetnoj akciji koja traje od 15. do 31. ožujka tu su i promo kodovi 15, 25, 40 i 80, koje možete iskoristiti po sljedećem principu:

 • Promo kod “15” – 15 dolara popusta za kupovinu iznad $300
 • Promo kod “25” – 25 dolara popusta za kupovinu iznad $400
 • Promo kod “40” – 40 dolara popusta za kupovinu iznad $500
 • Promo kod “80” – 80 dolara popusta za kupovinu iznad $700

Dakle, ožujak je definitivno mjesec u kojem trebate razmisliti o kupovini Aufero Lasera 2, ako vas zaista zanima lasersko graviranje…

Gdje do dodatnih informacija o Ortur proizvodima?

Ako želite pratiti aktualnosti vezane uz Aufero Laser 2, kao i druge proizvode tvrtke Ortur, tada je najbolje pretplatiti se na novosti na ovim društvenim mrežama:

Facebook: 

Ostale mreže:

Kliknite ovdje za narudžbu i više informacija!

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...