Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Fortnite postao jedna od najpopularnijih igara ikad napravljenih s 350 milijuna registriranih igrača

Tvrtka Epic Games, 6. svibnja objavila je kako Fortnite ima više od 350 milijuna registriranih igrača.

To čini ovu besplatnu battle royale igru jednom od najpopularnijih ikada napravljenih, svrstavajući je na listu s Minecraftom i nekim od mobilnih i besplatnih PC igara koje su najviše preuzimane posljednjih 15 godina. Iako nema naznaka koliko igrača se ulogira svaki dan ili mjesec, pošto Epic Games ne objavljuje te statistike, iz studija su izjavili da su samo u travnju igrači proveli 3,2 milijarde sati u Fortniteu.

Posljednje brojke vezane za igrače koje smo čuli od Epica bile su na oko 250 milijuna u ožujku 2019. godine, što ukazuje da igra i dalje raste godinu dana kasnije i više od dvije i pol godine nakon prvog objavljivanja. To je djelomično zbog toga što je igra tako lako dostupna na svim platformama – računalu, konzoli i mobilnom uređaju – i zato što Epic igru i dalje neprestano ažurira, piše The Verge.

Nedavno je tvrtka dodala novi mode – party royale, društveni prostor bez oružja unutar igre koji omogućuje igračima logiranje i druženje s prijateljima, gledanje koncerata poznatih glazbenih ličnosti i sudjelovanje u različitim aktivnostima u tematskom parku. Sve je to dio Epicove težnje za izgradnjom društvene mreže s različitim namjenama koja u potpunosti živi u svom 3D svijetu. Nakon masovno posjećenog i nadrealnog koncerta Travis Scotta prošlog mjeseca i koncerta Diploa prošlog petka, Epic kaže da će biti domaćin mini glazbenog festivala na kojem će nastupiti DJ-i Dillon Francis, Steve Aoki i deadmau5i. Mini festival bi se trebao održati danas, 8. svibnja.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Igre i gaming

Epic Games nastavlja sa svojim koncertima u Fortniteu. Tvrtka je objavila da će “velika zvijezda” nastupiti u sljedećoj seriji koncerata pod nazivom Rift Tour....

Igre i gaming

Esports je definitivno jedan od najbrže rastućih sportova današnjice. Milijuni igrača se natječu na turnirima u raznim video igrama dok neki od njih čak...

Igre i gaming

Junaci iz igre Street Fighter mogli bi se pojaviti u Fortnite trgovini u sljedećih nekoliko dana

Igre i gaming

Projekcije filmova započeti će 20. veljače, a završit će 21. veljače