Pratite nas

Web & IT

Jeftinije.hr, portal koji zna kako do najbolje ponude

Objavljeno

-

Prilikom kupovine elektroničkih proizvoda i opreme, od računala i laptopa do pametnih telefona, televizora i kućanskih aparata, sigurno ćete se pronaći u potrebi da se konzultirate sa stručnjacima.

To možete obaviti na licu mjesta u trgovini, no brojni će se prije samog stupanja u trgovinu konzultirati sa stručnjacima na internetu, koji pružaju tehničke informacije i savjete na portalima u sklopu svog posla.

Na internetu se možete informirati o najnovijim tehnologijama, njihovoj dostupnosti i cijeni kako biste odabrali proizvod koji će odgovarati vašim potrebama i mogućnostima. Na internetu, dapače, možete i kupovati. Sve veći broj ljudi preferira upravo web trgovinu iz očitih razloga – praktičnije, brže, jednostavnije, bezbolnije i, vrlo često – jeftinije.

Recite, koja vam je prva misao prije kupovine?

Padne li vam na pamet – mogu li proći jeftinije?

Znate li kako proći jeftinije?

Naime, postoji još jedna velika prednost konzultiranja s internetskim portalima prije kupovine. Određeni portali, poput Jeftinije.hr na našim prostorima, specijalizirali su se za usporednu kupovinu i praćenje ponuda različitih web trgovina kako bi ponudili potrošačima jasan pregled i usporedbu cijena nekog proizvoda u različitim trgovinama. Jeftinije.hr će vas uputiti na najjeftiniju ponudu – i ne, nema apsolutno nikakve kvake u tome.

No, to nije kraj usluga koje ćete ovdje pronaći. Osim usporedbe cijena, redovito se objavljuju akcijski katalozi i letci vodećih trgovina, a tu su i savjeti i vodiči za kupovinu proizvoda što također možete iskoristiti kako biste odabrali dobar proizvod.

Također, možete usporediti slične proizvode prema njihovim karakteristikama, kao i filtrirati potragu prema karakteristikama, što je vrlo korisno obzirom da Jeftinije.hr svakodnevno omogućuje usporedbu gotovo 700.000 proizvoda od preko 5 tisuća različitih brendova i iz više od 250 domaćih trgovina.

Jeftinije.hr nije web trgovina, nego okuplja ponude trgovine na jednom mjestu. Proizvodi su zastupljeni kroz niz kategorija.

Nama je osobito zanimljiva kategorija računalne opreme gdje možete naći sve, od računala, laptopa i tableta pa do računalnih i perifernih dijelova i opreme poput grafičkih kartica, tipkovnica, printera i slično. Tu možete svratiti kada znate što želite i tražite najjeftiniju ponudu, ili kad imate potrebu saznati više o pojedinom proizvodu i tržištu kojeg je on dio.

Jeftinije.hr je portal koji djeluje pod motom „Prva misao prije kupovine“ i želi biti upravo to, a mi ne nalazimo razloga i da ne bude. Štoviše, osim što ćete na ovom portalu pronaći najniže cijene na hrvatskom tržištu, moći ćete se i informirati o samim proizvodima, njihovoj kvaliteti i poziciji koju imaju u odnosu s drugim proizvodima iste namjene.

Nekada smo satima hodali od trgovine do trgovine i raspitivali se o cijenama, nakon toga smo satima pretraživali internet u potrazi za najjeftinijom ponudom, a od 2010. godine Jeftinije.hr nudi sve veći broj web trgovina na jednom mjestu kako bi potrošači u svakom trenutku znali koja trgovina i kada neki proizvod nudi po cijeni koja je niža nego kod ostalih.

Pa da vas pitamo opet – koja vam je prva misao prije kupovine?

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Web & IT

Google uklonio preko 500 malicioznih Chrome ekstenzija s Web Store-a

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Nakon dvomjesečne istrage, Google je uklonio više od 500 Chrome ekstenzija sa svoje službene Web trgovine s obzirom na to da je utvrdio da se radi o malicioznim komponentama. Ove ekstenzije su ubacivale maliciozne reklame (malwaretising) u korisničke sesije tijekom surfanja Internetom, piše ZDNet.

Maliciozni kod se aktivirao pod određenim uvjetima i redirektao je korisnike na specifične stranice. U nekim slučajevima, radilo se o affiliate linkovima ka legitimnim stranicama (kao što su Dell ili BestBuy), ali u većini slučajeva radilo se o destinacijama koje su sadržavale maliciozne komponente (programe zaražene virusima, stranice s malware komponentama, phishing stranice…).

Ova akcija je dio šire operacije za uklanjanje malware-a, koju Google aktivno provodi već dvije godine. Broj instalacija ekstenzija koje su sada uklonjene dostigao je više od 1.7 milijuna.

Mreže zlonamjernih Chrome ekstenzija postoje već dugo vremena. One obično služe za ubacivanje legitimnih oglasa unutar korisničkih sesija, pri čemu vlasnici ekstenzija ubiru prihod od prikazivanja i/ili klikova na te oglase. Ipak, do sada su se trudili da takvi oglasi ne budu nametljivi, kako ne bi izazivali korisnike da ih uklone. Ono što se u posljednje vrijeme promijenilo je da su ovakve ekstenzije često upotrebljavane da bi preusmjerile korisnike na web stranice, na vrlo grub i iritantan način, što je i nagnalo Google na ovu akciju.

Osim što su ekstenzije uklonjene iz trgovine, one su deaktivirane u browserima i označene su kao „zlonamjerne“, kako bi korisnici znali da ih je potrebno ukloniti.

Nastavi čitati

Web & IT

Facebook ugasio profile iz Rusije, Irana, Mjanmara i Vijetnama zbog miješanja u politiku

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Iz tvrtke Facebook javljaju kako je ugašeno više desetina lažnih profila na Instagramu i Facebooku, zbog stranog miješanja u politiku, i to iz Rusije, Irana, Mjanmara i Vijetnama.

Lažne vijesti i miješanje u unutarnju politiku

Kampanje su bile usmjerene na unutarnju politiku SAD-a i pobjedu nad Trumpom. S lažnih profila dijeljene su lažne vijesti o američkim izborima, kršćanstvu, američkoj imigracijskoj politici, ali i američko-iranskim odnosima.

Neki od profila pokušali su stupiti u kontakt s javnim ličnostima, kako bi ih objavljivali u različitim grupama i još mnogo toga. Facebook je naveo da je ovo stalni sigurnosni izazov za njih, i da konstantno rade na tome da se ovakvi profili uklanjaju s mreže.

Napadi dolaze i iz drugih država

U Rusiji je srušeno više desetina profila na Facebooku i Instagramu zbog kršenja sporazuma o vanjskoj politici, i ovo je pokazatelj da se Rusija nije odrekla trikova koje je koristila 2016. godine. U posljednje vrijeme s ruskih profila nisu stizale lažne vijesti i komentari o SAD-u i unutarnjoj politici, već o Ukrajini i Krimu, i to na ruskom, ukrajinskom i engleskom jeziku.

Istragom je Facebook došao do informacija da su deaktivirani profili povezani sa ruskim vojnim obavještajnim službama. Kad je u pitanju Iran, tu nisu mogli pronaći nikakvu vezu između države i propagiranog materijala, sugerirajući da bi ti napori mogli biti motivirani profitom, a ne politikom i špijunažom. I u Mjanmaru i Vijetnamu je zabranjen određen broj stranica i grupa, koje su sijale dezinformacije o telekomunikacijskim operaterima u Mjanmaru.

Nastavi čitati

Web & IT

Djeca čine čak trećinu internet korisnika

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Utorak se širom svijeta obilježavao Dan sigurnijeg interneta, a prema podacima UNICEF-a, djeca čine jednu trećinu od ukupnog broja internet korisnika.

Među najčešće rizike kojima su djeca izložena spadaju prikupljanje osobnih podataka, lažne vijesti, ugrožavanje privatnosti, zloupotreba u komercijalne svrhe i izloženost štetnim i uznemirujućim sadržajima.

UNICEF-ovo istraživanje “Siguran internet za cijelu obitelj” pokazalo je da manje od 10 posto djece uzrasta od 4 do 8 godina ne koristi digitalne uređaje, a da neka djeca pristupe internetu i prije svoje treće godine. Najčešća aktivnosti djece na internetu su konzumacija i reprodukcija video i foto sadržaja, slušanje glazbe i igranje video igara.

Podaci pokazuju da 80 posto školaraca provodi slobodno vrijeme uz igrice, te prema tome, ističu, digitalna tehnologija aktivno sudjeluje u oblikovanju načina na koji djeca komuniciraju.

Dan sigurnijeg interneta je kampanja započeta 2004. godine i obuhvaća najrazličitije teme, od cyber maltretiranja do korištenja društvenih mreža. Obilježava se u više od 150 država širom svijeta i fokusira se na aktualne teme koje se odnose na prisustvo na mreži. Pod sloganom “Zajedno za bolji internet”, kampanja ima za cilj ukazati na pozitivnu stranu novih tehnologija i načine za odgovornu upotrebu digitalnih platformi, a ove godine posebno je usmjerena na sigurnost djece na internetu.

Nastavi čitati

Preporučeno