Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Reolink E1 Pro – savršena kamera za nadzor kuće

Zaštita kuće više nije skupa i komplicirana kao nekada. Prije biste morali potražiti specijaliziranu tvrtku, koja bi svoj posao skupo naplatila. Danas je priča puno jednostavnija: kupite kameru na nekom online dućanu i sami je instalirate u svojoj kući. Pritom samo treba paziti da ne kupite mačka u vreći, ali zato smo mi ovdje, da vam pomognemo u traženju jeftine, a kvalitetne kamere. Proteklih nekoliko dana koristim Reolink E1 Pro, sigurnosnu kameru koja donosi odlične video i audio snimke za vrlo malo novca. Ujedno je jako jednostavna za korištenje i sami ćete je pustiti u rad za samo par minuta.

Reolink E1 Pro malenih je dimenzija: sedam centimetara visine i šest širine stat će u svaki kutak kuće. S kamerom se isporučuje maleni stalak i dva vijka s tiplama, tako da ju možete lako pričvrstiti na zid ili stup. Također može samostalno stojati, jer dno joj je pokriveno gumom koja snažno prijanja za svaku površinu. Ostatak paketa čini papirologija i punjač s dva adaptera – jedan za EU, drugi za britansko tržište.

>> Više: Reolink Argus PT bežična nadzorna kamera

Sve što ova kamera ima smješteno je sprijeda, unutar crnog ovala koji je najupečatljiviji dio uređaja. Tu su svjetlosni senzor, plavo LED svjetlo koje označava da je kamera uključena, mikrofon, utor za memorijsku karticu i dugme za reset. Sa zadnje strane je tek zvučnik i priključak za napajanje. Povedite računa kako je zvučnik prilično jak. Tijekom instalacije kamere trebate slijediti glasovne upute, što je malo nezgodno ako to radite usred noći kao ja. Digao sam na noge cijelo susjedstvo.

Instalacija kamere

Reolink dobro pazi na svoje kupce, jer je proces instalacije toliko jednostavan i brz, da ga mogu odraditi i mala djeca. Na mobitelu trebate instalirati Reolink aplikaciju te njome skenirati QR kod na dnu kamere. Nakon toga ćete unijeti podatke svoje WiFi mreže i to je otprilike to. Postavite kameru na mjesto s kojeg će imati najbolji pogled i sve pratite na zaslonu svog smartfona. Ako imate još koji Reolink uređaj, E1 Pro će biti dodan na popis unutar aplikacije. U tom je slučaju potrebno tek odabrati željenu kameru, a postoji mogućnost paralelnog praćenja aktivnosti na svim Reolink kamerama istovremeno.

Primijetite kako je ispod prijenosa uživo kontroln izbornik. On donosi dodatne opcije za stanje prijenosa, zvuk, fotografiranje scene, snimanje video-zapisa te opcije rezolucije kamere. Tri su mogućnosti snimanja: 2560x1440p, 1280x720p te Full HD (1920x1080p). Na samome dnu četiri su dugmeta: prvim koristite mikrofon, ako želite komunicirati s osobom koju snimate (komunikacija je dvosmjerna). Dugme Clip zumira ono područje koje označite i korisno je ako želite podrobnije pogledati neki detalj. PTZ je kratica za Pan, Tilt, Zoom. Njime okrećete kameru u željenom smjeru – moguće je okretati 355 stupnjeva horizontalno te 55 stupnjeva okomito. Na taj se način može pokriti praktički cijela prostorija. Posljednje dugme je Playback, koje, kao što ime kaže, služi za reprodukciju ranije snimljenog materijala.

Kvalitetan rad, video i zvuk

Video materijal je iznenađujuće kvalitetan, gledajući cjenovni razred ove kamere. Detalji se jasno vide i na udaljenim predmetima, pri čemu treba povesti računa o jačini signala – ako kameru smjestite daleko od routera, aplikacija će vam predložiti slabiju kvalitetu zapisa kako bi prijenos tekao bez trzanja i smetnji. Svakako preporučam što bolji i bliži signal, kako biste izvukli najbolje od E1 Pro. Prilikom gledanja koristite dugmad koju sam spomenuo. Snimka uživo može biti puno korisnija ako, recimo, koristite opciju Clip. Pojavit će vam se mali kvadrat u kojem će biti zumirano područje u kojem se on nalazi. Slobodno ga pomičite po cijelom ekranu – gdje god ga pomaknete, na tom će dijelu slika biti uvećana. Izuzetno korisna sitnica koju najtoplije preporučam.

Unutar aplikacije ćete pomicati kameru u željenom smjeru i to na dva načina. Jedan je manualni pomoću virtualnog joysticka. Prilikom prvog korištenja bit će potrebno par sekundi da kamera reagira, ali nakon tog početnog pokušaja, svaki sljedeći će raditi glatko i bez smetnji. Drugi način je tzv. ‘auto’ način, u kojem se kamera zarotira nekoliko puta u svim smjerovima, kako bi vam dala kompletan pregled prostorije koju nadgledate. Treći način je prilagođen korisniku, koji može odrediti konkretne točke koje želi nadgledati.

>> Više: Reolink Argus Eco bežična nadzorna kamera

Još jedna praktična sitnica je aktivacija kamere pokretom, što znači da će ova početi snimati kad njen senzor pokreta primijeti da je netko ili nešto ušlo u prostoriju. Osjetljivost senzora se može podešavati unutar aplikacije, kako vas ne bi gnjavio kad neka muha prođe ispred kamere, ali da se isto tako jasno oglasi ako netko nepozvan bane na vrata. Ako koristite Google Assistant, znajte kako Reolink E1 Pro možete pokrenuti i pomoću njega.

Posebno bih istaknuo noćni način snimanja, prilikom kojeg E1 Pro koristi 8 infracrvenih LED svjetala za osvjetljavanje prostora. Bez ikakvih problema snimit će zatvoreni prostor, dok će na otvorenom jasno prikazati sve u krugu od desetak metara. Odličan rezultat za ovako malenu kameru! Napredne mogućnosti se nastavljaju s dvosmjernim zvukom, dakle možete komunicirati s osobama koje snimate u promatranoj prostoriji. To u praksi znači da s E1 Pro možete vikati na svoju djecu na daljinu. Praktično. Ja sam ovu kameru koristio kao baby monitor u dječjoj sobi (imam dvogodišnju kćer) i putem kamere je pokušavao uvjeriti da zaspe. Stvar funkcionira besprijekorno, samo što derište nije htjelo zaspati ni pod razno. Igračkama je gađala kameru, sreća što sam je postavio visoko na ormar.

Zaključak

Reolink E1 Pro izvrsna je kamera za nadzor kuće ili poslovnog prostora. Izvanredno je jednostavna za instalaciju i korištenje, lako je prenosiva i donosi impresivnu kvalitetu slike. Podržava memorijske kartice, tako da nećete morati trošiti gigabajte memorije s vlastitog telefona za snimanje videa. Ne treba zanemariti i estetski dojam, jer će se lako i nezamjetno uklopiti u interijer. Uz sve nabrojano, izvanredno je pristupačna i dolazi s EU skladišta, tako da nema nikakvih dodatnih troškova u vidu carine ili poreza. Preporuka!

SAZNAJ VIŠE O REOLINK E1 PRO NA STRANICI PROIZVOĐAČA
Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...