Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Zašto odabrati WordPress sustav za izgradnju web stranice?

WordPress sustav za izgradnju web stranice
(Photo: Pixabay.com)

Zašto odabrati WordPress sustav za izgradnju web stranice? Po čemu se WordPress razlikuje od drugih CMS-ova i koje su najvažnije karakteristike ovog popularnog sustava? Što vam sve WordPress omogućuje i kako uz WordPress jednostavno izgraditi web stranicu ili web trgovinu?

WordPress je CMS koji se širom svijeta upotrebljava za izradu web stranica. Radi se o besplatnom i kompletnom sustavu koji vam omogućava jednostavnije dizajniranje i objavljivanje web stranice. Prema trenutnim statistikama WordPress sustav koristi se na više od 43% posto svih web stranica na internetu, s time da je instaliran i na više od 35% milijun najpopularnijih web stranica danas.

Želite li saznati zašto je WordPress sustav odličan za vas – svakako pročitajte nastavak teksta. Donosimo vam nekoliko važnih razloga zašto je pametno graditi novu web stranicu na WordPress sustavu:

Zašto odabrati WordPress sustav za izgradnju web stranice
(Photo: Pixabay.com)

Multifunkcionalnost WordPress sustava kao super rješenje

Jedna od glavnih prednosti WordPress sustava svakako je multifunkcionalnost. Naime, ovaj se popularan CMS može koristiti za razne digitalne projekte – pogotovo kada u obzir uzmemo mnogobrojne korisne dodatke. Primjerice, na WordPress sustavu možete graditi jednostavan blog ili kompliciranu web trgovinu, možete raditi platformu za bookiranje smještaja ili sustav za edukacije. Dakako, to je samo djelić mogućnosti koje vam osigurava multifunkcionalnost WordPress-a.

WordPress je CMS (sustav za upravljanje sadržajem) koji se već godinama drži na vodećoj poziciji u internet svijetu. Činjenica da više od 35% svih web stranica koristi WordPress u svojem radu samo je dokaz kolike su mogućnosti ovog sustava. Sam WordPress sustav čini jednostavnu okosnicu za objavljivanje sadržaja, na koju možete nadovezati razne druge dodatke – koji značajno proširuju mogućnosti samog WordPress-a. Jedan od najpopularnijih dodataka svakako je WooCommerce koji WordPress sustav pretvara u multifunkcionalnu web trgovinu.

odabrati WordPress sustav za izgradnju web stranice
(Photo: Pixabay.com)

Jednostavnost korištenja kao važan čimbenik popularnosti

Sagledamo li WordPress sa stručnog gledišta – lako razaznajemo kako se zapravo radi o unaprijed pripremljenom kodu koji nam olakšava i umanjuje vrijeme potrebno za pisanje mnogobrojnih linija programskog koda. WordPress je u suštini sastavljen od PHP, HTML, CSS i JavaScript kodova koji korisnicima znatno olakšavaju i ubrzavaju kreiranje nove web stranice. Naime, sam sustav donosi gotove elemente koje možete jednostavnim pozivanjem naredbi slagati kako vama odgovara – čime izostaje potreba za ponovnim pisanjem tisućama linija programskog koda.

WordPress sustav izgradnju web stranice pojednostavljuje do te mjere da je mogu izgraditi i pojedinci bez iskustva – uz određenu primjenu tutorijala s interneta. Naime, iako jednostavan, WordPress ipak zahtjeva određena znanja – posebice u fazi inicijalnog podešavanja sustava. Nakon što jednom podesite sustav i instalirate željeni template – stvari su puno jednostavnije i lakše. Daljnje upravljanje sadržajem postaje poprilično jednostavno i intuitivno te uz određene edukacije korisnici sami mogu dodavati daljnji sadržaj na web stranicu. Jednostavnost je jedna od glavnih odlika WordPress sustava pa stoga ne čudi velika popularnost WordPress-a na svjetskoj razini.

Sigurnost web stranice
(Photo: Pixabay.com)

Redovite nadogradnje za maksimalnu sigurnost web stranica

WordPress je vrlo popularan sustav koji se redovito održava i nadograđuje. Posljednjih su godina napravljene mnoge velike promjene u samome WordPress-u, a posebice je značajan bio prelazak na Gutenberg editor. Bio je to korak u kojem je editiranje sadržaja u WordPress sučelju dobilo jednu sasvim novu dimenziju. Korisnici su prelaskom na novi Gutenberg editor unutar WordPress sustava dobili još više mogućnosti za jednostavnije dizajniranje i slaganje sadržaja. Srećom, WordPress je sustav koji redovito dobiva nove nadogradnje što ga čini još funkcionalnijim, ali i sigurnijim.

Svakih nekoliko mjeseci pojavi se nova velika nadogradnja za WordPress koja popravlja prethodne manjkavosti i podiže multifunkcionalnost sustava. Povrh svega, jedan od glavnih ciljeva nadogradnji jest i povećanje sigurnosti samog sustava. Hakeri novim pristupima razvijaju nove mogućnosti prevara, a stručnjaci koji stoje iza WordPress-a redovitim nadogradnjama sustava – sprječavaju neželjene upade u sustav. Upravo zbog tog razloga vrlo je važno da korisnik redovito nadograđuje WordPress sustav – kako bi bio maksimalno siguran u svakome trenutku.

Rast Faze izrade niche web stranice Kako, što i kada raditi
(Photo: Pixabay.com)

Mnogobrojni dodaci za gotovo svaku ideju

WordPress uz temeljan sustav korisnicima omogućuje instalaciju raznih dodataka koji proširuju mogućnosti upravljanja sadržajem. Prethodno smo spominjali WooCommerce kao dodatak koji od klasične WordPress stranice stvara sustav putem kojeg možete voditi kvalitetnu web trgovinu s više od 1.000 proizvoda. Prema statistikama, upravo je WooCommerce jedan od najčešćih dodataka za kojeg se odlučuju krajnji korisnici. Zanimljivo, veliki broj web stranica ima instaliran WooCommerce dodatak – a bez da ga aktivno koristi.

Programeri i kreativci stvorili su ogromnu bazu korisnih dodataka za WordPress sustav. Zahvaljujući mnogobrojnim dostupnim dodacima danas WordPress možete pretvoriti u sustav u potpunosti personaliziran vašim potrebama. Dodaci mogu proširivati mogućnosti sustava s upravljačke strane (u pozadini weba) ili s korisničke strane (javni web). Od raznih dodataka za praćenje statistika, preko sustava za upravljanje sadržajem i korisnicima, pa sve do dodataka koji WordPress povezuju s raznim bankovnim i dostavnim sistemima. Mogućnosti WordPress-a uz korištenje odgovarajućih dodataka postaju gotovo pa neograničene – što vam omogućava da stvorite web projekt u potpunosti prilagođen vašim željama i potrebama.

Faze izrade niche web stranice Kako, što i kada raditi
(Photo: Pixabay.com)

Super korisnička podrška za lakše upravljanje

Popularnost WordPress sustava donosi još jednu vrijednu dobrobit svim korisnicima. Naime, veliki broj korisnika WordPress sustava ujedno čini veliku zajednicu na koju možete računati kada zapnete u nekom problemu. Primjerice, kada vaš WordPress sustav zaglavi u nekim problemima – samo se obratite WordPress zajednici i rješenje problema ćete ubrzo imati pred nosom. Činjenica jest da je netko taj vaš problem vrlo vjerojatno već imao i da rješenje problema stoji javno objavljeno na internetu. Uz malo googlanja i pretraživanja interneta – doći ćete do rješenja koje vam treba za uspješno rješavanja vašeg problema.

Ako rješenje za vaš WordPress problem na pronađete na internetu, uvijek se možete obratiti direktno korisnicima i programerima putem foruma za WordPress korisnike. Tamo se okuplja vrlo kvalitetno društvo koje će vam savjetima pomoći da iznjedrite rješenje za vaš problem. Velika zajednica ujedno je i odlična zbog toga što možete dobiti kvalitetne savjete za rješavanje raznih ideja koje vam padnu na pamet. Primjerice, tražite li najbolji plugin za računanje tjelesnih parametara ili ako vam treba kvalitetna galerija za fotografije. Sve te ideje možete realizirati u komunikaciji s velikom WordPress zajednicom koja je uvijek spremna pomoći. Samim time, WordPress postaje vrijedan alat s jednom od najboljih korisničkih podrški na svijetu.

dizajn web stranice
(Photo: Pixabay.com)

Kreativna vizualna rješenja po vašem guštu

WordPress sustav uz mogućnosti laganog upravljanja sadržajem, nudi i bogat izbor raznih tema (template-a) koje vam osiguravaju kvalitetna dizajnerska rješenja. Odabirom odgovarajućih vizualnih editora i tema – možete u svega nekoliko minuta stvoriti vizualno atraktivan sajt koji će odgovarati vašim vizualnim normama i idejama. Dakle, jednostavnom instalacijom teme možete u svega nekoliko minuta dobiti željenu paletu boja – gdje ćete jednostavnim povlačenjem i odabirom boja i elemenata – stvoriti web stranicu koja će vizualno potpuno odgovarati vašim željama.

Teme za WordPress možete instalirati potpuno besplatno, a možete se odlučiti i za neku plaćenu verziju teme. Plaćene verzije uglavnom su puno svestranije i obiluju mogućnostima – što vam dodatno olakšava posao dizajniranja web stranice. Zahvaljujući pametno odabranoj temi za WordPress možete postati samostalan dizajner – i često čak ni ne trebate pomoć stručnjaka za web. Korištenjem WP tema olakšavate posao dizajniranja web stranice, ali i kasnijeg upravljanja cjelokupnim sadržajem. Samim time, teme su još jedna sjajna preporuka zbog koje biste trebali odabrati WordPress sustav za vaš novi web projekt.

26 komentara

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...