Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zdravlje i Medicina

Želite intenzivnije orgazme? Zapalite joint, kažu znanstvenici

Nedavna studija znanstvenika sa Sveučilišta East Carolina i Državnog sveučilišta North Carolina utvrdila je da konzumenti trave intenzivnije doživljavaju orgazam, u odnosu na ljude koji ju ne konzumiraju. Ali kako?

Kako izvještava Vice, 811 osoba u ovoj novoj studiji, čija je dob bila od 18 do 85 godina, postavljeno je na pitanje o njihovoj upotrebi kanabisa i seksualnim praksama. 64 posto osoba identificiralo se kao žene, a 73 posto reklo je da su u monogamnim vezama.

Više od polovice izjavilo je da svakodnevno konzumira kanabis, a 59 posto priznalo je da su se namjerno napušili prije seksualnog odnosa kako bi ga poboljšali. Manje je ljudi koristilo kolačiće s kanabisom, ulje ili lokalnu primjenu; najviše ih je zapalilo joint.

Doživjele su višestruke orgazme

Većina onih koji su naveli da konzumiraju kanabis prije masturbacije izjavili su da im je to poboljšalo zadovoljstvo tijekom solo seksa. Više od 70 posto sudionika ove studije priznalo je veću želju i intenzitet orgazma.

Podaci iz ankete otkrili su kako je marihuana pomogla više od 40 posto žena da dožive brojne orgazme, dok nema velike razlike u intenzitetu orgazma između muškaraca i žena.

“Općenito, uporaba kanabisa ima tendenciju pozitivnog utjecaja na percipirano seksualno funkcioniranje i zadovoljstvo pojedinaca bez obzira na spol ili dob, a kanabis bi mogao pomoći u smanjenju rodnih razlika u seksualnom užitku”, napisali su istraživači.

Rezultati ankete nisu dobiveni u znanstvenom okruženju gdje bi se moglo procijeniti soj kanabisa, dozu ili fizičke posljedice; umjesto toga, temeljili su se na stavovima ispitanika o svom seksualnom životu i preferiranom načinu uzimanja ove droge. Osim toga, istraživanje ne uspoređuje seksualne živote ovih sudionika sa onima koji nisu sudjelovali.

Veća razina zadovoljstva

Autori također ističu da, iako su oni koji su priznali da su namjerno pušili marihuanu prije seksa izrazili značajniju razinu zadovoljstva od onih koji nisu, ovo bi također mogao biti slučaj samoispunjavajućeg proročanstva: razmišljanje da pušenje marihuane poboljšava vrijeme spavanja može samo dati vam mir ili samopouzdanje da to ostvarite.

“Ovi rezultati mogu biti posljedica načina razmišljanja da će korištenje kanabisa povećati zadovoljstvo zbog afrodizijačkih predodžbi kanabisa, a ne zbog pravog fiziološkog učinka”, napisali su. “Međutim, učinci kanabisa na opuštanje mogu pridonijeti povećanoj želji ili smanjenim inhibicijama koje mogu pridonijeti povećanom seksualnom funkcioniranju i zadovoljstvu.”

Studija je objavljena u časopisu Journal of Cannabis Research 20. siječnja.

Možda će vas zanimati

Energija i gorivo

Kako nastaje nafta? Ovo pitanje otvara vrata u fascinantni svijet geoloških procesa nafte i tajanstvenog putovanja koje sirova nafta prolazi tijekom milijuna godina prije...

Biljke i životinje

Kada razmišljamo o svijesti, često se ograničavamo na ljudsku perspektivu. No, što ako vam kažemo da svijet oko nas, pun raznolikih životinjskih vrsta, od...

Na rubu znanosti

Fizičar Melvin Vopson nedavno je objavio rezultate svoje studije koja sugerira postojanje novog zakona fizike, zvanog “drugi zakon infodinamike”. Prema Vopsonu, ovaj zakon može...

Fizika

Kvantna fizika nije samo grana znanosti; ona je revolucionarni pogled na temeljne strukture naše stvarnosti. Ovaj uvod u kvantnu fiziku otvara vrata svijetu u...