Jeste li se ikada osjećali izrazito pospano nakon obroka? Ovaj uobičajeni fenomen, poznat kao ‘pospanost poslije jela’, zanimljiv je predmet istraživanja u području prehrane...
Znanstvenici su imenovali osam zdravstvenih mjera koje mogu usporiti proces starenja tijela za šest godina. Održavanje tjelesne težine, razine šećera u krvi, kolesterola i...
Niska razina vitamina D i visoka razina paratireoidnih hormona povezane su s povećanom smrtnosti kod američkih crnaca i bijelaca starije dobi, navodi se u...
Istraživači sa Sanford-Burnhama pokazali su kako bjelančevina p62 uravnotežava metabolizam u masnom tkivu čineći ga primamljivom metom za borbu protiv pretilosti. U većini slučajeva...
Mediteranska prehrana je jedna od najzdravijih na svijetu, a znanstvenici su u jednoj studiji za Svjetski fond za istraživanje raka otkrili da snižava rizik...
Studija koju su proveli istraživači na američkom Državnom sveučilištu Michigan otkriva kako su neke žene genetski podložnije pritisku i želji za mršavijom figurom tijela....
Svakodnevno konzumiranje manjih količina soli tijekom adolescentske dobi može smanjiti visoki krvni tlak, bolesti srca i moždani udar u odrasloj dobi, navodi se u...
Najnovijim istraživanjem učinkovitosti širokog spektra popularnih dodataka za mršavljenje koji se prodaju u ljekarnama i trgovinama zdrave hrane nije utvrđeno da bilo koji od...
Prema najnovijem istraživanju koje će biti objavljeno 10. travnja 2010. u Torontu na 62. godišnjem susretu neurologa Američke akademije, konzumacija čokolade mogla bi su...