Istraživanje finskih znanstvenika pokazalo je da manjak vitamina D u muškom organizmu može povećati opasnost od razvoja kronične glavobolje i migrene. Opće je poznato...
Njemački znanstvenici s Instituta Max Planck upozoravaju kako većina roditelja ne zna nutritivnu vrijednost ni količinu šećera u obrocima što ih nude svojoj djeci. Provedena...
Ukoliko su vam potrebni dodatni razlozi da pripazite na liniju, ovo će biti sigurno jedan od njih. Pokazano je da težina muškarca utječe na promjene...
Zamislite da je lako nagovoriti ljubitelje mesa da zamijene svoj životni stil sveždera s vegetarijanskim. Što bi takva promjena značila za Zemljin okoliš i...
Gotovo 60% Amerikanaca, Australaca i Europljana bavi se nekom fizičkom aktivnošću. Znanstvena recenzija iz 2015. godine pokazala je da su podaci o dugoročnom utjecaju...
Visoko kalorična hrana i sjedilački način života najčešća su objašnjenja pretilosti, no nova istraživanja također su povezala pretilost s izloženošću umjetnoj rasvjeti tijekom noći, navodi...
Treninzi koje smo radili prije nekoliko godina još i danas mogu utjecati na naše zdravlje. Tako kaže fascinantna studija sa Sveučilišta Duke. Rezultati studije...
Redovno konzumiranje brze hrane udvostručuje rizik od neplodnosti kod žena, pokazala je studija australskih znanstvenika. Ako ostavimo na stranu fast food, također je ustanovljeno...
Nije tajna da redovita tjelovježba umanjuje rizik ili čak sprječava nastajanje brojnih kroničnih bolesti, poput dijabetesa i ateroskleroze. Sada su znanstvenici iz Kopenhagena potvrdili...
Rezultati znanstvenog istraživanja pokazuju da konzumacija zelenog čaja pruža učinkovitu zaštitu od virusa gripe, a potencijalno i od respiratornih infekcija koje uzrokuju drugi virusi
Izgleda da unošenje 250 kalorija manje dnevno uz umjerenu tjelovježbu donosi veće benefite od same tjelovježbe za starije, pretile osobe. Utvrđeno je da se...
Istraživanje koje je nedavno objavljeno u časopisu Obesity pokazalo je da na kilograme ne utječe samo kalorijska vrijednost obroka, nego i vrijeme u kojem...
Znanstvenici sa Sveučilišta Friedrich Schiller u Jeni i Sveučilišne bolnice u Jeni dekodirali su antihipertenzivni učinak omega-3 masnih kiselina. U dva objavljena članka u...
Potrošači često poistovjećuju oznake na zapakiranoj hrani – “najbolje upotrijebiti do” (best before) i “upotrebljivo do” (“use by”), a upravo razlikovanje ovih termina je...